Δείτε πόσα χρήματα πρέπει να έχετε στην άκρη ανάλογα με την ηλικία σας

Σε κάποια άλληχώρα και όχι στην Ελλάδα

Δείτε πόσα χρήματα πρέπει να έχετε στην άκρη ανάλογα με την ηλικία σας

Το να κάνεις οικονομία δεν είναι κάτι εύκολο, ειδικά στην χώρα μας, και σίγουρα δεν μπορούν να το κάνουν όλοι εκεί έξω. 

Πόσες φορές έχεις κοιτάξει τον λογαριασμό της τράπεζάς σου, νιώθοντας αγχωμένος πως «κάτι δεν πάει καλά»; Μπορεί τα χρήματα, που έχεις μέσα, να σου φαίνεται λίγα ή πολλά, ανάλογα με τις ανάγκες σου ή τους στόχους σου.

Εννιά στις δέκα φορές, βέβαια, συμβαίνει το πρώτο.

«Πόσα χρήματα πρέπει να έχω αποταμιεύσει στα 30, στα 40 ή στα 50 μου;». Αν και μιλάμε για μια καθαρά προσωπική υπόθεση, το περιοδικό TIME προσπάθησε με τη βοήθεια κάποιων ειδικών γύρω από τα χρηματοοικονομικά, να δώσει μια απάντηση.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τους experts του ΤΙΜΕ σε κάθε δεκαετία της ζωής μας, θα πρέπει να αφήνουμε στην άκρη ένα συγκεκριμένο ποσό, το οποίο υπολογίζεται πάνω κάτω όσο ο ετήσιος μισθός μας.

Έτσι, από στη δεκαετία 20-30, καλό θα ήταν να έχουμε καταφέρει να βάλουμε στην άκρη μια φορά τον ετήσιο μισθό μας. Ίσως ένα ποσό γύρω στα 9.000 ευρώ να ήταν καλά.

Την επόμενη δεκαετία, σύμφωνα πάντα με την έρευνα του ΤΙΜΕ, αυτό το ποσό θα πρέπει να έχει τριπλασιαστεί. Βέβαια, όπως σημειώνεται, αυτή είναι και η πιο «ακριβή» δεκαετία της ζωή μας, καθώς πολλοί αποφασίζουν να παντρευτούν, να αγοράσουν σπίτι ή αυτοκίνητο.

Στα 40-50 το αρχικό ποσό πρέπει να έχει εξαπλασιαστεί, ενώ στη δεκαετία 50-60 ο στόχος είναι να διατηρήσει κάποιος στην άκρη οκτώ φορές τον ετήσιο μισθό του. Τέλος μετά τα εξήντα θα και στην ηλικία της σύνταξης υποτίθεται πως κάποιος θα έχει καταφέρει να βάλει αρκετά χρήματα στην άκρη, προκειμένου να μην αγχώνεται να κάνει όλα εκείνα, που θέλει τόσα χρόνια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είπαμε, πρόκειται για ένα σενάριο κάπως μακρινό για την Ελλάδα, ωστόσο μπορεί να σε βάλει σε σκέψεις. Όπως για παράδειγμα να ξεκινήσεις με τη νέα χρονιά, να αφήνεις ένα ελάχιστο ποσό στην άκρη, προκειμένου να «χτίσεις» ένα απόθεμα. Ένα επίσης καλό σχέδιο είναι να ακολουθήσεις τον κανόνα 50-30-20, για τον οποίο είχαμε γράψει στο παρελθόν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.