ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δεν αντέχονται με τίποτα: Αυτοί είναι οι πέντε πιο ενοχλητικοί θόρυβοι στον πλανήτη

Εσύ ποιον ήχο δεν αντέχεις με τίποτα;

Δεν αντέχονται με τίποτα: Αυτοί είναι οι πέντε πιο ενοχλητικοί θόρυβοι στον πλανήτη

Τις απαντήσεις πολλών ομάδων φοιτητών στο Πανεπιστήμιο του Νιούκαστλ που άκουσαν προεπιλεγμένες ομάδες διαφορετικών ήχων εξέτασαν δύο μελέτες που δημοσιεύθηκαν στο Journal of the Acoustical Society of America (2008, 2012).

Οι απαντήσεις των μαθητών χρησιμοποιήθηκαν για τον προσδιορισμό των πιο ενοχλητικών ήχων στον κόσμο για τους ανθρώπους – οι πέντε κορυφαίοι εκ των οποίων παρουσιάζονται παρακάτω.

Καθένας από τους πέντε πιο ενοχλητικούς ήχους είναι ένα παράδειγμα επαφής: θόρυβος τριψίματος, τροχίσματος ή απόξεσης. Αυτοί οι τύποι ήχων ήταν αντικείμενο προηγούμενων μελετών ενόχλησης, αλλά στη μελέτη του 2008 αναμίχθηκαν, για πρώτη φορά, με άλλους τύπους ήχων, συμπεριλαμβανομένων φωνητικών ανθρώπων και ζώων, ήχους καιρού, μουσικών οργάνων και μηχανών. Οι ήχοι επαφής αποδείχθηκαν για άλλη μια φορά ότι ήταν οι πιο ενοχλητικοί ήχοι από όλους.

Αυτοί είναι οι 5 ενοχλητικότεροι με σειρά από τον λιγότερο στον περισσότερο ενοχλητικό:

5. Νύχια που γρατζουνάνε σε μαυροπίνακα

4. Ένας χάρακας που σέρνεται κατά μήκος ενός γυάλινου μπουκαλιού

3. Η κιμωλία που τρίβεται σε έναν μαυροπίνακα

2. Ένα πιρούνι γρατζουνιέται σε ένα ποτήρι

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

1. Ένα μαχαίρι σέρνεται σε ένα γυάλινο μπουκάλι

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.