Έξι τρόποι να κάνεις το σπίτι σου πιο πολυτελές για τις γιορτές

Εάν έχεις βαρεθεί την παραδοσιακή διακόσμηση των Χριστουγέννων δοκίμασε να εκσυγχρονίσεις το σπίτι σου με αυτές τις έξυπνες ιδέες

Έξι τρόποι να κάνεις το σπίτι σου πιο πολυτελές για τις γιορτές

Μπορεί έξω να κάνει κρύο, αλλά το σπίτι σου δεν χρειάζεται να είναι. Αποδεικνύεται ότι οι πιο απλές πινελιές είναι το μόνο που χρειάζεσαι για να γεμίσεις το σπίτι σου με το πνεύμα των γιορτών. Αυτό είναι το κλειδί: Αντί να ξοδεύεις χρόνο ή χρήματα για να διακοσμήσεις το σπίτι σου αυτό το χειμώνα, απλώς επικεντρώσου στο να κάνεις μερικά μικρότερα σημεία να φαίνονται πιο ξεχωριστά.

Είτε πρόκειται για έναν πάγκο στην είσοδό σου ή μια γυμνή γωνιά στην κουζίνα, με λίγες μόνο κομψές επιλογές, μπορείς να κάνεις ολόκληρο το σπίτι σου να φαίνεται γιορτινό.

Επίσης, θα χρειαστείς να κάνεις ελάχιστα έως καθόλου ψώνια: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις φώτα που αναβοσβήνουν και λαμπερά στολίδια που έχεις στη διάθεσή σου, καθώς και όμορφα μπολ, αγαπημένα έργα τέχνης και ακόμη και κοσμήματα με νόημα που έχεις συλλέξει όλα αυτά τα χρόνια. Δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές και κόλπα για να κάνεις το σπίτι σου να φαίνεται πιο φιλόξενο από ποτέ αυτές τις γιορτές.

Κάνε ένα ράφι να λάμψει

Έχεις κάποια ράφια στο σαλόνι σου που θα μπορούσαν να ξεχωρίσουν με λίγη λάμψη για την περίοδο των γιορτών; Καθάρισε την ακαταστασία, χωρίζοντας τα βιβλία σου σε μικρότερες, βελτιωμένες οριζόντιες και κάθετες στοίβες. Ανακάτεψε μερικά διακοσμητικά για ισορροπία (αλλά φρόντισε να αφήσεις λίγο χώρο αναπνοής). Στη συνέχεια, τοποθέτησε μερικά διακριτικά μεταλλικά στεφάνια.

Εκσυγχρόνισε το τζάκι σου

Θέλεις να δώσεις στο τζάκι σου μια πιο φρέσκια, πιο ενημερωμένη εμφάνιση για αυτή την περίοδο των Χριστουγέννων; Αντί να πας με την πετατημένη και να τοποθετήσεις αειθαλή κλαδιά και κουκουνάρια, άφησε τις αμαρυλλίδες να πρωτοστατήσουν φέτος. Στόλισε τα μαζί με ουδέτερα αντικείμενα, επιλέγοντας κομμάτια που έχουν διαφορετικά ύψη και συνδυασμό σχημάτων και είναι κατασκευασμένα από διάφορα υλικά. Τέλος, πρόσθεσε μια διακριτική, κομψή πινελιά: μια ενιαία σειρά από φώτα για αυτήν την πολυπόθητη λάμψη των γιορτών.

Πλέξε λίγη πρασινάδα

Για ένα καρότσι μπαρ που είναι έτοιμο για το ρεβεγιόν σου, βάλε κλαδιά ελιάς για να σχηματίσεις ένα περίτεχνο περίγραμμα. Μπορείς επίσης να διαμορφώσεις τον δικό σου κουβά πάγου διακοσμημένο με βότανα: Απλώς βάλε ένα μικρό δοχείο μέσα σε ένα μεγαλύτερο και γέμισε το χώρο μεταξύ των δύο δοχείων με νερό και κλωνάρια δεντρολίβανου και μετά πάγωσέ το. Στη συνέχεια, βγάλε τον πάγο από το μεγάλο δοχείο (μπορείς να το περάσεις κάτω από ζεστό νερό για να το χαλαρώσεις πρώτα). Τοποθέτησε σε ένα ρηχό πιάτο για να μαζέψει το νερό καθώς λιώνει ο πάγος.

Στόλισε μια γωνία

Έχεις μια άδεια γωνιά στην κουζίνα, στην είσοδο ή στο διάδρομό σου; Σκέψου το ως μια ευκαιρία να φέρεις ένα επιπλέον πνεύμα γιορτών (με πολύ λίγα έξοδα και σχεδόν καθόλου προσπάθεια). Ξεκίνησε με μια ομάδα τριών μικρών δέντρων και στόλισε μερικά από τα δέντρα με φωτάκια. Αν θέλεις μπορείς να κρεμάσεις και μια γιρλάντα.

Άλλαξε τη διακόσμηση της πόρτας σου

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αντί να τοποθετήσεις το κλασσικό στεφάνι που μπορείς να αγοράσεις από τα καταστήματα, δοκίμασε κάτι λίγο πιο απροσδόκητο: τη δική σου «αποδομημένη» DIY εκδοχή. Πρώτα, πέρασε το σχοινί μέσα από τρία κομμάτια προκομμένου χάλκινου σωλήνα για να σχηματίσεις ένα τρίγωνο. Στη συνέχεια, επισύναψε ένα μείγμα από πρασινάδες – ό,τι βρεις στην αυλή σου – χρησιμοποιώντας σύρμα. Στη συνέχεια, πρόσθεσε μερικά διαφορετικά λουλούδια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.