Εννιά πράγματα που πρέπει να πετάξετε άμεσα από την κουζίνα σας

Η κουζίνα είναι ένας από τους πρώτους χώρους που το τακτικό ξεσκαρτάρισμα έχει πραγματικά νόημα

Εννιά πράγματα που πρέπει να πετάξετε άμεσα από την κουζίνα σας

Κάθε φορά που κάνουμε ένα ξεσκαρτάρισμα, πάντοτε μας εκπλήσσει το γεγονός ότι βρίσκουμε τελικά τόσο πολλά πράγματα για πέταμα.

Ακόμη κι όταν πρόκειται να μετακομίσουμε και πριν τη μετακόμιση και μετά το ξεπακετάρισμα πάλι υπάρχουν διάφορα που πρέπει να ξεφορτωθούμε άμεσα, για να δημιουργήσουμε θέσεις για νέα και για να κάνουμε τον χώρο μας πιο άνετο και πιο λειτουργικό.

Η κουζίνα είναι ένας από τους πρώτους χώρους που το τακτικό ξεσκαρτάρισμα έχει πραγματικά νόημα. Για να σας βοηθήσουμε, κάναμε μια λίστα με τα πράγματα που πρέπει να διώξετε αμέσως.

Φυλλάδια από delivery

Από τη στιγμή που πλέον τα πάντα γίνονται online και δεν χρειάζεται να τηλεφωνήσουμε για να παραγγείλουμε κάτι στο σπίτι από έξω, τα έντυπα από τα αγαπημένα μας εστιατόρια και καφετέριες είναι τελείως περιττά. Αν έχετε ακόμη στοίβες στον πάτο του συρταριού σας ή στον πάγκο της κουζίνας σας καιρός να τα ξεφορτωθείτε ρίχνοντάς τα στην ανακύκλωση.

Πακετάκια με καρυκεύματα από delivery

Θυμάστε άραγε να χρησιμοποιήσετε το πακετάκι της κέτσαπ που έχετε κρατήσει όταν θέλετε να φάτε τηγανητές πατάτες στο σπίτι; Κι αν όντως το θυμηθείτε ποιος έχει όρεξη να σκίζει και να ζουλάει, όταν υπάρχει η εύκολη συσκευασία του ανάποδου μπουκαλιού στο ψυγείο; Κανένας. Γι’ αυτό πετάξτε τα όλα: κέτσαπ, μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και ότι άλλο έχετε φυλάξει.

Μαχαιροπίρουνα μιας χρήσεως

Αν μαζί με τα παραπάνω έχετε κρατήσει και μαχαιροπίρουνα μιας χρήσεως τότε βάλτε αν χρειάζεστε μερικά στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου σας, για μια ώρα ανάγκης, ή στο lunch bag του γραφείου σας. Τα υπόλοιπα, πετάξτε τα, αφού ποτέ δεν τα χρησιμοποιείτε και ο χώρος που καταλαμβάνουν μπορεί να γίνει πιο χρήσιμος.

 Τον λόφο από πλαστικές σακούλες σκουπιδιών

Αν έχετε καταλήξει με έναν τεράστιο λόφο από σακούλες σκουπιδιών που ξεχειλίζει, γεμίστε μία από αυτές με τις υπόλοιπες και πετάξτε τη στον κάδο της ανακύκλωσης. Αν αυτό το πρόβλημα το αντιμετωπίζετε συνέχεια, προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε περισσότερο για τα ψώνια σας τις τσάντες πολλαπλών χρήσεων.

Διπλά και τριπλά εργαλεία κουζίνας

Όταν έχετε να κάνετε με διπλά εργαλεία μαγειρικής ή ζαχαροπλαστικής επιλέξτε αυτά που χρησιμοποιείτε πιο συχνά. Για παράδειγμα, δεν χρειάζεστε δύο σετ φλιτζάνια μεζούρες ή οχτώ διαφορετικές σπάτουλες. Σίγουρα, όμως θα σας χρησιμεύσει ο χώρος που θα δημιουργηθεί αν τα απομακρύνετε από τα συρτάρια σας.

Τη μικρή, κομψή συσκευή που δεν χρησιμοποιείτε ποτέ

Είτε είναι ένα σετ φοντί, είτε μια παγωτομηχανή, ή μια βαφλιέρα, αν δεν την έχετε χρησιμοποιήσει μέσα στον τελευταίο χρόνο, τότε διώξτε την από την κουζίνα σας. Θα εκτιμήσετε τον επιπλέον χώρο που θα σας δημιουργηθεί και επιπλέον δεν θα νιώθετε πια τύψεις που δε χρησιμοποιείτε κάτι που θα έπρεπε να κάνετε αφού το αγοράσατε.

Τάπερ χωρίς το ταίρι τους

Πολλές φορές καταλήγουμε να έχουμε ένα σωρό δοχεία τροφίμων χωρίς καπάκι ή το αντίστροφο, δηλαδή καπάκια που δεν έχουν ταίρι. Δεν υπάρχει λόγος να τα κρατάτε στα ντουλάπια σας. Αποχαιρετήστε τα, λοιπόν, άμεσα.

Ραγισμένα ή χτυπημένα πιάτα ή ποτήρια

Αν δεν πετάτε ούτε τα ραγισμένα και φθαρμένα πιάτα ή ποτήρια κινδυνεύετε να τραυματιστείτε. Γι’ αυτό αντικαταστήστε ό,τι σας χρειάζεται πραγματικά, διαφορετικά πετάξτε τα.

Ληγμένα τρόφιμα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ελέγξτε τα τρόφιμα που συνήθως αποθηκεύετε στο βάθος της τροφοθήκης σας, όπως κονσέρβες ή άλλα τρόφιμα μακράς διάρκειας. Ξεφορτωθείτε αμέσως ότι έχει λήξει. Δεν θέλετε σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιήσετε κατά λάθος για παράδειγμα ρύζι που έχει ταγκίσει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.