ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έντεκα πράγματα που πρέπει να καθαρίζετε κάθε μέρα στο σπίτι σας

Mελέτη αποκάλυψε ότι το E. coli μπορεί να παραμείνει σε επιφάνειες για έως και 16 μήνες

Έντεκα πράγματα που πρέπει να καθαρίζετε κάθε μέρα στο σπίτι σας

Το να διατηρείτε το σπίτι σας καθαρό είναι σημαντικό για την υγεία σας. Τα βακτήρια και άλλα μικρόβια μπορούν να αναπτυχθούν σε μολυσμένες επιφάνειες, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε ασθένειες.

Μια μελέτη του 2006 που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “BMC Infectious Diseases” αποκάλυψε ότι το E. coli μπορεί να παραμείνει σε επιφάνειες για έως και 16 μήνες.

Ο σταφυλόκοκκος είναι εξίσου ανθεκτικός, με ποσοστό επιβίωσης έως και 7 μήνες. Και η Salmonella typhimurium μπορεί να διαρκέσει για τέσσερα χρόνια.

11 σημεία στο σπίτι σας που απαιτούν τακτικό καθαρισμό

Οι πάγκοι της κουζίνας
Οι τουαλέτες
Τα μπολ για τα κατοικίδια
Οι νεροχύτες
Η τραπεζαρία
Οι υπολογιστές, τα κινητά τηλέφωνα και τα tablet
Οι λαβές στις βρύσες
Τα δάπεδα του μπάνιου
Οι σανίδες κοπής
Τα σφουγγάρια της κουζίνας
Τα τηλεχειριστήρια

Τα παράσιτα, όπως τα μυρμήγκια και οι κατσαρίδες, προσελκύονται από τα ψίχουλα φαγητού και τις χυμένες τροφές που βρίσκονται συχνά στους πάγκους της κουζίνας. Αυτά τα παράσιτα μπορούν να μεταφέρουν βακτήρια και ιούς, οι οποίοι μπορούν να προκαλέσουν ασθένειες, όπως διάρροια, τροφική δηλητηρίαση και σαλμονέλα.

Μια μελέτη του 2011 από την NSF διαπίστωσε ότι το 32% των πάγκων της κουζίνας ήταν μολυσμένα με σαλμονέλα ή E. coli. Αυτά τα βακτήρια μπορούν να επιβιώσουν για εβδομάδες ή ακόμη και μήνες σε επιφάνειες, οπότε είναι σημαντικό να καθαρίζετε τους πάγκους της κουζίνας σας τακτικά.

Για να αποφύγετε την προσέλκυση παρασίτων και ασθενειών, ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για τον καθαρισμό των πάγκων της κουζίνας σας:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καθαρίζετε τους πάγκους σας καθημερινά με ένα απολυμαντικό καθαριστικό. Αυτό θα βοηθήσει στη διάλυση οποιωνδήποτε ψίχουλων φαγητού ή χυμένων τροφών που μπορεί να προσελκύσουν παράσιτα.
Εστίαση στις περιοχές με μεγάλη κίνηση, όπως γύρω από τον νεροχύτη, το νησί όπου ψιλοκόβετε και κοντά στη σόμπα. Αυτές οι περιοχές είναι πιο πιθανό να είναι μολυσμένες από ψίχουλα φαγητού και χυμένες τροφές.
Κάντε καλό τρίψιμο τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για να αφαιρέσετε τυχόν βρωμιά ή λεκέδες που μπορεί να έχουν συσσωρευτεί.
Εάν έχετε πάγκους από φυσική πέτρα, χρησιμοποιήστε 70% οινόπνευμα εντριβής για τον καθαρισμό τους. Τα απολυμαντικά καθαριστικά με οξύ μπορεί να χαράξουν αυτές τις επιφάνειες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.