ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έχετε αναρωτηθεί; – Για ποιο λόγο βάζουμε μπάλες στο χριστουγεννιάτικο δέντρο;

Τον 16ο αιώνα οι Γάλλοι στόλιζαν τα δέντρα τους, στις γιορτές με καρπούς, καρύδια, μήλα, πορτοκάλια και λουλούδια

Έχετε αναρωτηθεί; – Για ποιο λόγο βάζουμε μπάλες στο χριστουγεννιάτικο δέντρο;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, για ποιο λόγο βάζουμε μπάλες στο χριστουγεννιάτικο δέντρο;  

Η ιστορία, λοιπόν, λέει ότι τον 16ο αιώνα οι Γάλλοι στόλιζαν τα δέντρα τους, στις γιορτές με καρπούς, καρύδια, μήλα, πορτοκάλια και λουλούδια.

Ωστόσο, το 1858 αποτέλεσε μια χρονιά που χαρακτηρίστηκε στη Γαλλία από μεγάλη ξηρασία. Το αποτέλεσμα αυτού ήταν να μείνουν τα έλατα χωρίς φρέσκους καρπούς αφού η παραγωγή είχε μειωθεί δραματικά.

Για να μη μείνουν, όμως, άδεια τα κλαδιά τους, ένας υαλουργός από το χωριό Goetzenbruck αποφάσισε να φτιάξει όλα τα στολίδια από γυαλί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτή ήταν και η αρχή του εθίμου που εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο και οι μπάλες άρχισαν να φτιάχνονται από διάφορα υλικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.