ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Φούρνος μικροκυμάτων: Πώς να τον καθαρίσετε εύκολα και απλά

Χρήσιμες συμβουλές και tips

Φούρνος μικροκυμάτων: Πώς να τον καθαρίσετε εύκολα και απλά

Μία από τις ηλεκτρικές συσκευές που καθαρίζουμε λιγότερο συχνά στο σπίτι είναι ο φούρνος μικροκυμάτων.

Τα λίπη και τα υπολείμματα τροφών συσσωρεύονται στο εσωτερικό του και είναι σημαντικό να τον καθαρίζετε σωστά και αποτελεσματικά.

Βάλτε σε ένα μικρό μπολ νερό και φέτες λεμονιού ή νερό και ξύδι. Βάλτε τον φούρνο μικροκυμάτων σε λειτουργία για μερικά λεπτά μέχρι να ζεσταθεί πολύ καλά το νερό και να δείτε στο πορτάκι του φούρνου υδρατμούς.

Πριν ανοίξετε την πόρτα αφήστε τον φούρνο να κρυώσει για μερικά λεπτά και στη συνέχεια καθαρίστε με ένα πανί όλη την εσωτερική επιφάνεια του φούρνου.

Καθαρίστε την πόρτα με μαγειρική σόδα
Καθαρίστε τον φούρνο εσωτερικά και εξωτερικά με ένα σφουγγάρι που έχετε βουτήξει σε μείγμα μαγειρικής σόδας με νερό. Στη συνέχεια σκουπίστε με ένα βρεγμένο σφουγγάρι.

Εάν το τζάμι της πόρτας έχει συσσωρευμένα λίπη δοκιμάστε το εξής: Βάλτε σε ένα μπολ ίση ποσότητα νερό και ξύδι και βουτήξτε ένα καθαρό σφουγγάρι. Τρίψτε καλά την πόρτα και όλη την επιφάνεια εσωτερικά και εξωτερικά και στη συνέχεια καθαρίστε με ένα στεγνό πανί.

Καθαρίστε το φίλτρο με απορρυπαντικό πιάτων
Κάποιο δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξη φίλτρου στον φούρνο μικροκυμάτων, κι όμως όλοι οι φούρνοι έχουν αν και το τι είδους φίλτρο διαφέρει ανά περίπτωση. Εάν το φίλτρο πλένεται δεν έχετε παρά να το μουλιάσετε για 10 λεπτά σε χλιαρό νερό με λίγο απορρυπαντικό πιάτων. Εφόσον υπάρχει αρκετή βρωμιά ή τα λίπη δεν υποχωρούν, προσθέστε μαγειρική σόδα.

Με ένα σφουγγάρι ή μια οδοντόβουρτσα τρίψτε απαλά το φίλτρο. Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μερικές φορές εάν η συσκευή σας δεν έχει καθαριστεί τελείως.

Το πλαστικό ή μεταλλικό κάλυμμα για το φίλτρο μπορεί επίσης να καθαριστεί με ζεστό νερό και υγρό απορρυπαντικό πιάτων.

Πώς να διώξετε τις μυρωδιές από τον φούρνο μικροκυμάτων
Η συστηματική χρήση και ειδικά εάν ζεσταίνετε πικάντικα φαγητά ή φαγητά με έντονη οσμή έχει σαν αποτέλεσμα ο φούρνος μικροκυμάτων να μυρίζει άσχημα και έντονα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τι μπορείτε να κάνετε; Αερίστε τον φούρνο αφήνοντας την πόρτα ανοιχτή ή τοποθετήστε ένα μπολ με μαγειρική σόδα μέσα στον φούρνο με την πόρτα κλειστή για να απορροφήσει η μαγειρική σόδα τις μυρωδιές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.