ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η influencer με ψωρίαση στέλνει ένα δυνατό μήνυμα αποδοχής: «Φορέστε την ψωρίαση με περηφάνια» (φωτό)

«Σε έναν κόσμο όπου μπορείς να είσαι τα πάντα, να είσαι ευγενικός»

Η influencer με ψωρίαση στέλνει ένα δυνατό μήνυμα αποδοχής: «Φορέστε την ψωρίαση με περηφάνια» (φωτό)

Η 25χρονη influencer Claire Elizabeth έχει ψωρίαση από το 2016 και μέσα από το προφίλ της στο Instagram δίνει δύναμη σε όσες γυναίκες αντιμετωπίζουν θέματα με το δέρμα τους.

Η νεαρή Βρετανίδα μοιράζεται καθημερινά με τους 52 χιλιάδες followers τα συναισθήματά της και πώς είναι να ζει κανείς με ψωρίαση. Δημοσιεύει φωτογραφίες της όπου βλέπουμε τα κόκκινα σημάδια που έχει στο πρόσωπο και στο σώμα της.

«Θα ήθελα να εξαφανίσω την ψωρίαση από το πρόσωπό μου. Νιώθω αυτοπεποίθηση για το σώμα μου και πλέον έχω αποδεχτεί την ψωρίαση στο σώμα μου. Αλλά η ψωρίαση στο πρόσωπό μου επηρεάζει αρνητικά την διάθεσή μου» σημειώνει η ίδια στο Instagram.

Για όσους δεν γνωρίζουν η ψωρίαση είναι μία χρόνια, φλεγμονώδης δερματοπάθεια που εμφανίζεται στο 3% του γενικού πληθυσμού, εξίσου και στα δύο φύλα. Χαρακτηρίζεται από εξάρσεις και υφέσεις και μπορεί να εμφανιστεί σε όλες τις ηλικίες, συνηθέστερα όμως την 2η και 3η δεκαετία της ζωής ή μεταξύ 50 -70 ετών. Είναι μη μεταδοτική και δεν υπάρχει θεραπεία. Υπάρχουν όμως πολλές διαθέσιμες αγωγές που στοχεύουν την ανακούφιση των συμπτωμάτων, ενώ οι αλλαγές στον τρόπο ζωής, τη διατροφή και τη διαχείριση του άγχους μπορούν να συμβάλλουν στον περιορισμό των εξάρσεων.

«Η ψωρίαση εμφανίστηκε στο σώμα μου το καλοκαίρι του 2016. Ξεκίνησε στους ώμους μου και εξαπλώθηκε στον κορμό μου. Μετά από πολλά ραντεβού σε γιατρούς διαγνώστηκα με εντερική ψωρίαση» εξηγεί η Claire Elizabeth, η οποία δέχεται πολύ συχνά την ίδια ερώτηση από αγνώστους «τι συμβαίνει με το δέρμα σου;».

«Είναι πολύ σημαντικό να έχεις υποστήριξη όταν έχεις ψωρίαση. Οι άγνωστοι μπορεί μερικές φορές να είναι αναίσθητοι και αδιάκριτοι όταν ρωτούν για την ψωρίασή μου, αλλά στην αρχή ήμουν τυχερή που είχα τον καλύτερό μου φίλο να απαντήσει για μένα, επειδή εγώ ντρεπόμουν να πω ότι έχω ψωρίαση» σημειώνει η 25χρονη influencer.

«Δυστυχώς δεν μπορείτε να αποτρέψετε την ψωρίαση. Είναι κληρονομική» ξεκαθαρίζει η ίδια στο blog της και τονίζει ότι είναι πολύ σημαντικό όταν κάποιος έχει ψωρίαση να κρατάει την επιδερμίδα του διαρκώς ενυδατωμένη.

«Στόχος μου είναι να ενημερώσω τον κόσμο για την ψωρίαση και να τους δείξω ότι μπορούν να έχουν αυτοπεποίθηση παρά τα κόκκινα σημάδια σε πρόσωπο και σώμα. “Φορέστε” την ψωρίαση με περηφάνια!» τονίζει η 25χρονη στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα αποδοχής και αυτοπεποίθησης.

Η ίδια έχει παρατηρήσει ότι όταν δεν αγχώνεται και βρίσκεται σε ήρεμη ψυχική κατάσταση τα σημάδια της ψωρίασης υποχωρούν εντυπωσιακά. Μάλιστα, πριν από λίγο καιρό, έλειπε από την εργασία της για δύο εβδομάδες για καλοκαιρινές διακοπές και έγραψε στις αρχές Σεπτεμβρίου στο Instagram πώς αιφνιδιάστηκε όταν είδε ότι τα κόκκινα σημάδια της είχαν «ηρεμήσει». «Ο πολυάσχολος αγχωτικός τρόπος ζωής μπορεί να έχει επίδραση στο σώμα μας» έγραψε χαρακτηριστικά.

«Όταν είσαι σίγουρη για τον εαυτό σου και έχεις αποδεχτεί το δέρμα σου, τα αρνητικά σχόλια και οι απόψεις άλλων ανθρώπων δεν έχουν πλέον σημασία για σένα. Ποτέ δεν αισθάνομαι λυπημένη για άσχημα σχόλια, απλώς νιώθω σοκαρισμένη με το τι μπορούν να πουν οι άνθρωποι ο ένας στον άλλο. Σε έναν κόσμο όπου μπορείς να είσαι τα πάντα… Να είσαι ευγενικός» καταλήγει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν υπάρχει θεραπεία για την ψωρίαση. Η καλύτερη θεραπεία είναι η αποδοχή» σημειώνει στο Instagram.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.