ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ισπανία: Μαθήματα… ταρζανιάς από τον «Ταρζάν της Βαρκελώνης» (βίντεο)

Αν θέλετε να μάθετε να σκαρφαλώνετε σε δέντρα ο Βίκτορ Μανουέλ είναι «ο άνθρωπός σας»!

Ισπανία: Μαθήματα… ταρζανιάς από τον «Ταρζάν της Βαρκελώνης» (βίντεο)

Μαθήματα αναρρίχησης σε δέντρα, εμπνευσμένα από τις μαϊμούδες, διδάσκει ο Βίκτορ Μανουέλ, γνωστός και ως «Ταρζάν της Βαρκελώνης», στο Parque de la Ciudadela της ισπανικής πόλης.

Αν οι ικανότητες του Βίκτορ Μανουέλ σας εντυπωσιάζουν το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ταξιδέψετε στην όμορφη πόλη της Βαρκελώνης και να πληρώσετε 10 ευρώ για ένα μάθημα! Πιθανότατα θα χρειαστείτε περισσότερα από ένα μαθήματα για να κατακτήσετε όλες τις δεξιότητες του Ταρζάν, αλλά θα γίνετε μέλος της κοινότητας «Ταρζάν».

«Κινούμαστε σαν ζώα, από κλαδί σε κλαδί. Είναι μια πρακτική στην οποία αθλείσαι, αλλά επίσης αποσυνδέεσαι και ταυτίζεσαι με τη φύση», δήλωσε ο «Ταρζάν της Βαρκελώνης» σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Σημειώνεται ότι τα μαθήματά του δεν αφορούν μόνο σε σωματικές ασκήσεις, αλλά αποτελούν ένα μείγμα αθλητικών και πνευματικών κλάδων που έχουν σχεδιαστεί για να φέρουν τους ασκούμενους πιο κοντά σε ένα είδος κίνησης που ως είδος έχουμε προφανώς ξεχάσει.

Παρόλο που η κοινότητα των θαυμαστών της κίνησης Ταρζάν συνεχίζει να αυξάνεται, ο «Ταρζάν της Βαρκελώνης» έχει επίσης προκαλέσει και αντιδράσεις από ανθρώπους που θεωρούν διαφημιστικό κόλπο και όχι άσκηση τα μαθήματά του.

«Οι άνθρωποι που το επικρίνουν θα πρέπει να έρθουν και να το δοκιμάσουν», απάντησε ο Βίκτορ Μανουέλ στους επικριτές του, τονίζοντας ότι «το να σκαρφαλώνεις σε ένα δέντρο σε αναγκάζει να κάνεις ένα είδος κίνησης που ο άνθρωπος έχει ήδη ξεχάσει».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.