Αυτός είναι ο πιο «τρελός» φόρος που έχετε ακούσει ποτέ… και αφορά ζώα!

Ηρεμήστε... αφορά τις αγελάδες!

Αυτός είναι ο πιο «τρελός» φόρος που έχετε ακούσει ποτέ… και αφορά ζώα!

Κάθε χώρα αποφασίζει το δικό της φορολογικό σύστημα με βάση την σύνθεση της οικονομίας της και τους στόχους που έχει για την οικονομία της. Συνήθως οι φόροι είναι άδικοι και οι πολίτες ανίσχυροι απέναντί τους, όμως η Νέα Ζηλανδία το πήγε ένα βήμα παρακάτω.

Με στόχο να μειωθεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου αποφάσισαν να φορολογήσουν όλες τις πηγές διοξειδίου του άνθρακα.

Ανάμεσα στη λίστα με αυτά βρίσκεται και το ρέψιμο των αγελάδων.

Η Νέα Ζηλανδία είναι η μεγαλύτερη εξαγωγική χώρα στα κτηνοτροφικά είδη και για πρώτη φόρα αναγκάζει τους κτηνοτρόφους να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη για τους ρύπους που παράγουν τα ζώα τους.

Το 50% των αερίων του θερμοκηπίου, και παραπάνω, προέρχεται από τη γεωργία και την κτηνοτροφία στη Νέα Ζηλανδία και εώς τώρα αυτοί οι δύο κλάδοι έμεναν έξω από τα μέτρα για το περιβάλλον.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει να μειώσουμε το ποσοστό του μεθανίου που εκλύουμε στην ατμόσφαιρα και ότι ένα αποτελεσματικό σύστημα κοστολόγησης των εκπομπών που προέρχονται από την κτηνοτροφία και τη γεωργία αποτελεί βασικό παράγοντα για να το πετύχουμε», δήλωσε ο Τζέιμς Σο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από το 2025 λοιπόν ξεκινάει η εφαρμογή του νομοσχεδίου που προβλέπει βαρύ πρόστιμο σε όποιον κτηνοτρόφο επιτρέπει στην αγελάδα του να ρεύεται…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ