Τι θα πρέπει να προσέξετε ανάλογα με τον τύπο

Τα άλατα και οι κιτρινίλες που δημιουργούνται κάθε φορά στην μπανιέρα είναι ένας μόνιμος «πονοκέφαλος».

Ωστόσο, ο καθαρισμός της μπανιέρας μπορεί να γίνει εύκολα ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα. Προτιμήστε να την καθαρίσετε με υλικά που έχετε σίγουρα στο σπίτι σας. Αρχικά μπορείτε να ανακατέψετε σε ένα άδειο μπουκάλι σπρέι, 1 φλ. νερό με 1 φλ. ξύδι. Ψεκάστε με το μείγμα όλη τη μπανιέρα και αφήστε το να δράσει για 15 λεπτά. Βάλτε σε ένα σφουγγάρι μαγειρική σόδα και ξεκινήστε το τρίψιμο.

Διαφορετικά μπορείτε να ανακατέψτε 1 φλ. μαγειρικής σόδας με 1/2 φλ. σαπουνιού που έχει ως βάση το ελαιόλαδο και 3-4 σταγόνες αιθέριο έλαιο tea tree ή μέντα (και τα δύο αυτά έλαια είναι αντιβακτηριαδιακά). Βάλτε λίγη ποσότητα μείγματος σε ένα σφουγγάρι και τρίψτε καλά όλη την μπανιέρα και ξεπλύντε με νερό.

Μπανιέρα: Τι θα πρέπει να προσέξετε ανάλογα με τον τύπο

Τι θα πρέπει να προσέξετε ανάλογα με τον τύπο της μπανιέρας:

Ακρυλικές μπανιέρες: Εξαιρετικά ανθεκτικές σε βλάβες, αποχρωματισμούς, ξεφλουδίσματα και ξεθωριάσματα, ωστόσο χαράσσονται εύκολα.

Μπανιέρες από υαλόνημα: Ανθεκτικές στους λεκέδες, αλλά επιρρεπείς σε γρατσουνιές, ρωγμές, και με την πάροδο του χρόνου αποχρωματίζονται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μπανιέρες από σμάλτο πορσελάνης: Ανθεκτικές στην τριβή, αλλά σκουριάζουν εσωτερικά πιο εύκολα. Απαγορεύεται να χρησιμοποιήσετε χλωρίνη σε πορσελάνινες μπανιέρες γιατί μπορεί να αποχρωματιστούν.