ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Λεφτά: Αυτές είναι οι καλύτερες συμβουλές αν θέλεις να κάνεις σωστή επένδυση

Πώς πρέπει να το κάνεις με τον σωστό τρόπο

Λεφτά: Αυτές είναι οι καλύτερες συμβουλές αν θέλεις να κάνεις σωστή επένδυση

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η επένδυση χρημάτων είναι μία δύσκολη υπόθεση τη σημερινή εποχή, οπότε τα έξοδα είναι υπέρογκα και τα έσοδα μειωμένα.

Πως να επενδύσω τα λεφτά μου σωστά; Ποιοι είναι οι πιο αποδοτικοί τρόποι να πολλαπλασιάσω τα χρήματά μου, με τι απόδοση και πόσο χρόνο χρειάζεται; Ένας επιστήμονας από το Harvard σου λέει πώς πρέπει να το κάνεις με τον σωστό τρόπο.

Ο οικονομικός σύμβουλος Jeff Rose εξηγεί τον «Κανόνα των επενδύσεων», που δείχνει πόσο καιρό θα χρειαζόταν μια επένδυση να διπλασιαστεί, δεδομένου ενός σταθερού ετήσιου επιτοκίου. Υποθέτοντας μια μέση απόδοση 10%, για παράδειγμα, οι επενδύσεις σε μετοχές θα απαιτούσαν 7,2 χρόνια για να διπλασιαστεί η αξία τους.

Αντίθετα ένας λογαριασμός ταμιευτηρίου υψηλής απόδοσης με επιτόκιο 1,05%, από την άλλη πλευρά, θα διπλασιαστεί σε περίπου 68,5 χρόνια. Επομένως αν θέλεις να πολλαπλασιάσεις τα χρήματα σου μια πολύ καλή λύση δεν είναι άλλη από το να τα επενδύσεις.

Φυσικά όταν μιλάμε για επενδύσεις, υπάρχει πληθώρα επιλογών. Εμείς όμως θα επικεντρωθούμε σε κάτι πολύ πιο απλό, κι αυτό είναι οι επενδύσεις που μπορείς να κάνεις μόνο σου, με τα μετρητά σου.

Μην δανείζεσαι, αυτό είναι νόμος για την επιτυχία

Αγόρασε το σπίτι σου, μην νοικιάζεις

Μην αφήνεις χρωστούμενα σε τίποτα

Αν είναι να αγοράσεις κάτι αγόρασε σπίτια ή γη

Ποτέ μην παίρνεις καταναλωτικά δάνεια

Φτιάξε την δική σου εταιρία

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.