ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μυστικά καθαριότητας: Το κόλπο με το βαμβάκι στην ηλεκτρική σκούπα

Χρήσεις του βαμβακιού που δεν φαντάζεστε

Μυστικά καθαριότητας: Το κόλπο με το βαμβάκι στην ηλεκτρική σκούπα

Ξέρετε το έξυπνο κόλπο με το βαμβάκι στην ηλεκτρική σκούπα; Αν όχι, ήρθε η ώρα να το μάθετε! Αυτό το απλό κόλπο μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε το σπίτι σας πιο αποτελεσματικά και ταυτόχρονα να μυρίσει υπέροχα.

Βαμβάκι στην ηλεκτρική σκούπα
Αν έχετε ηλεκτρική σκούπα με σακούλα, ρίξτε μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο σε μια μπάλα από βαμβάκι και τοποθετήστε την στη σακούλα. Καθώς σκουπίζετε θα διαχέεται στην ατμόσφαιρα η μυρωδιά του αιθέριου ελαίου αφήνοντας μια ευχάριστη αίσθηση φρεσκάδας και καθαριότητας.

Εναλλακτικά, μπορείτε να ρίξετε στη σακούλα της ηλεκτρικής σκούπας σκόνη βανίλιας. Όταν η σκούπα θα είναι σε λειτουργία, ο χώρος θα μυρίζει ευχάριστα.

Τι να προσέξετε
Πρέπει να είστε προσεκτικοί κατά τη χρήση αυτής της τεχνικής, καθώς μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην ηλεκτρική σκούπα ή να προκαλέσει προβλήματα στην απόδοσή της. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι το βαμβάκι δεν είναι υγρό.

Τι δεν πρέπει να σκουπίζετε με την ηλεκτρική σκούπα
Σπασμένα γυαλιά

Τα κομμάτια γυαλιού μπορεί να είναι αρκετά επικίνδυνα για την ηλεκτρική σκούπα σας. Ακόμα και για τα μοντέλα που δεν έχουν σακούλα, τα θραύσματα γυαλιού είναι πιθανόν να παγιδευτούν στον σωλήνα προκαλώντας ζημιά.

Υγρές τροφές

Αποφύγετε τη χρήση ηλεκτρικής σκούπας για να μαζέψετε σούπα, υγρά δημητριακά, κατακάθι καφέ. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι καταστρέψετε το εσωτερικό της σκούπας. Η καλύτερη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε ένα πανί για να σκουπίσετε τις υγρές τροφές και στη συνέχεια με ένα σφουγγάρι.

Στάχτη

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι περισσότερες ηλεκτρικές σκούπες δεν διαθέτουν φίλτρο που να μπορεί να απορροφήσει αποτελεσματικά τέτοιου είδους υλικά. Είναι πιθανόν να φράξει την σκούπα ή ακόμα χειρότερα να σκορπιστεί στον αέρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.