Να γιατί δεν πρέπει να πίνετε καφέ πριν πάτε για ψώνια

Αφήστε τον καφέ κάτω

Να γιατί δεν πρέπει να πίνετε καφέ πριν πάτε για ψώνια

Το University of South Florida πραγματοποίησε μια έρευνα σχετικά με το τι επηρεάζει τις καταναλωτικές μας συνήθειες και πρόεκυψε μια παράξενη σύνδεση της αγαπημένης μας συνήθειας, του καφέ, με το πως λειτουργούμε όταν βρεθούμε στην αγορά.

Με πειράματα που έκαναν σε καταναλωτές, που δεν γνώριζαν τίποτα, βρέθηκε ότι όσοι έπιναν δωρεάν καφέ πριν τις αγορές του ξόδευαν 50% περισσότερα χρήματα για αγορές από αυτούς που δεν έπιναν καθόλου ή έπιναν ντεκαφεινέ.

«Η καφεΐνη , ως ισχυρό διεγερτικό, απελευθερώνει ντοπαμίνη στον εγκέφαλο, η οποία διεγείρει το μυαλό και το σώμα. Αυτό οδηγεί σε μια υψηλότερη ενεργειακή κατάσταση, η οποία με τη σειρά της ενισχύει την παρορμητικότητα και μειώνει τον αυτοέλεγχο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της μελέτης.

Ο καφές ενισχύει τις παρορμητικές αγορές ενώ μειώνει το αίσθημα της αμφιβολίας ως προς το κόστος της αγοράς.

Στην είσοδο πολυκαταστημάτων 300 άνθρωποι χωρίστηκαν σε 3 ομάδες. Σε αυτούς που ήπιαν καφέ, ντεκαφεινέ και απλά νερό. Κατά την έξοδό τους πήραν τις αποδείξεις από τις αγορές τους και διαπίστωσαν, πως όσοι είχαν πιει νερό η ντεκαφεινέ ήταν φειδωλοί με τα χρήματα που ξόδεψαν. Αντίθετα όσοι είχαν πιει καφέ αγόρασαν περισσότερα πράγματα από ότι είχαν προγραμματίσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ίδιο πείραμα έγινε και στις διαδικτυακές αγορές με τα αποτελέσματα να είναι ακόμη πιο ενδεικτικά. Όσοι έπιναν παράλληλα καφέ έκαναν πιο παρορμητικές αγορές, όπως ένα κουπόνι για μασάζ, διακοπές σε ημερομηνίες που δεν ήξεραν αν θα έχουν άδεια ή ρούχα που θα φορούσαν πολλούς μήνες μετά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.