ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Να τι αποκαλύπτει ο μήνας που γεννήθηκες για την προσωπικότητα και την υγεία σου

Και αυτό δεν είναι κάτι που το λεει η αστρολογία αλλά η επιστήμη

Να τι αποκαλύπτει ο μήνας που γεννήθηκες για την προσωπικότητα και την υγεία σου

Μια μελέτη ερευνητών του Columbia University, βασισμένη στην επιστήμη της στατιστικής, υποστηρίζει ότι η εποχή και ο μήνας γέννησής σου μπορεί να επηρεάσουν την προσωπικότητα και τις δεξιότητές σου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη μελέτη, αυτό ισχύει και για την υγεία σου επίσης, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από 1,7 εκατομμύρια ανθρώπους, μελετώντας 1.688 διαφορετικά περιστατικά.

Ιδού τα αποτελέσματα:

Ιανουάριος

Εάν γεννήθηκες τον Ιανουάριο, δεν είσαι απλά γεννημένη στον χειμώνα, αλλά γεννήθηκες στον πρώτο μήνα του νέου έτους που σημαίνει πολλές διαφορετικές ευκαιρίες. Σύμφωνα με την έρευνα, οι γεννημένοι τον Ιανουάριο τείνουν να ακολουθήσουν μια καριέρα στην ιατρική ή την είσπραξη χρεών ή ακόμα και να γίνουν αθλητές. Και είναι πιο πιθανό να γίνουν δημιουργικοί και διάσημοι.

Η υγεία σου τείνει να είναι καλύτερη από το μέσο όρο και πιθανότατα προστατεύεσαι από τα περισσότερα προβλήματα, όχι μόνο από καρδιαγγειακές παθήσεις. Η συναισθηματική υγεία, ωστόσο, θα μπορούσε να χρειαστεί περισσότερη προστασία και προσοχή: η σχιζοφρένεια και η διπολική διαταραχή είναι πολύ συχνές μεταξύ των γεννημένων τον Ιανουάριο, παρόλο που είναι λιγότερο επιρρεπείς στο να έχουν ευερέθιστο ταμπεραμέντο.

Φεβρουάριος

Τα μωρά που γεννιούνται τον Φεβρουάριο τείνουν να είναι πιο ευτυχισμένα στη ζωή τους και στην καριέρα τους. Επίσης, αν έχεις γεννηθεί Φεβρουάριο, είναι υψηλές οι πιθανότητες να έχεις γεννηθεί πρόωρα. Αυτό σημαίνει ότι ως μωρό ζύγιζες λιγότερο από το συνηθισμένο αλλά και ως ενήλικας μπορεί να είσαι και πιο κοντή. Ο Φεβρουάριος είναι επίσης ο μήνας της δημιουργικότητας και μπορεί να ακολουθήσεις καλλιτεχνική καριέρα και ακόμη και να γίνεις διάσημο πρόσωπο.

Όσον αφορά την υγεία, είσαι γενικώς προστατευμένη από αρκετές ασθένειες. Επιπλέον, μπορεί να έχεις και κάποια προστασία από νευρολογικές, καθώς και αναπνευστικές και αναπαραγωγικές ασθένειες.

Μάρτιος

Ο Μάρτιος είναι ο μήνας που καλωσορίζουμε τον ήλιο και αν γεννήθηκες αυτόν τον μήνα, τότε μάλλον αναζητάς την πιο ηλιόλουστη πλευρά της ζωής. Επίσης, οι περισσότεροι άνθρωποι που γεννήθηκαν την άνοιξη μπορεί να εκτεθούν σε υπερθυμία, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πάντα σε καλή διάθεση και θετικοί.

Όσον αφορά την υγεία, οι γεννημένοι στον Μάρτιο ίσως χρειαστεί να παρακολουθούν το καρδιαγγειακό τους σύστημα.

Απρίλιος

Ακριβώς όπως για τους ανθρώπους που γεννήθηκαν τον Μάρτιο, τα μωρά του Απριλίου τείνουν να είναι πολύ πιο αισιόδοξα σε σύγκριση με άτομα που γεννήθηκαν το χειμώνα, το καλοκαίρι και το φθινόπωρο. Όσον αφορά την καριέρα, τα μωρά του Απριλίου θα μπορούσαν να έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν από διαφορετικές ευκαιρίες σταδιοδρομίας.

Έχεις πολύ καλή προστασία έναντι γενικών προβλημάτων υγείας (αλλά πρέπει να φροντίζεις ακόμα το καρδιαγγειακό σου σύστημα, καθώς τείνεις να ακολουθείς τους γεννημένους του Μαρτίου σε αυτό το θέμα). Επιπλέον, έχεις χαμηλή πιθανότητα να έχεις ΔΕΠΥ.

Μάιος

Εάν γεννήθηκες τον Μάιο, ίσως θεωρείς τον εαυτό σου ως τον πιο τυχερό, όπως φαίνεται ότι κάνουν και οι περισσότεροι άνθρωποι που γεννήθηκαν αυτόν τον μήνα. Γεννήθηκες για να είσαι αισιόδοξη. Αν κοιτάξουμε από την σκοπιά της καριέρας, δεν χρειάζεται να επικεντρωθείς σε μία μόνο καριέρα γιατί οι επιλογές σου είναι ορθάνοιχτες.

Το ίδιο ισχύει και για την υγεία. Οι γεννημένοι τον Μάιο γενικά δεν είναι επιρρεπείς σε ασθένειες υψηλού κινδύνου και έχουν υψηλή συνολική προστασία έναντι αυτών. Ωστόσο, σύμφωνα με μελέτες, παρόλο που είναι αισιόδοξοι, είναι επίσης επιρρεπείς στην κατάθλιψη.

Ιούνιος

Όλα τα θετικά vibes που έχουν οι γεννημένοι Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο, τα έχουν και οι γεννημένοι τον Ιούνιο. Ωστόσο, είναι πιο επιρρεπείς σε εναλλαγές της διάθεσης και μπορούν να ενεργοποιήσουν και να διαγράψουν την ευτυχία τους πολύ γρήγορα. Επίσης, μπορεί να καθυστερήσεις την είσοδο σου στο σχολείο, κάτι συνηθισμένο για τα άτομα που γεννήθηκαν αυτόν τον μήνα, αλλά εξακολουθείς να έχεις σπουδαία ακαδημαϊκά επιτεύγματα, καθώς οι μελέτες δείχνουν ότι έχουν περισσότερο χρόνο να ωριμάσουν πριν ξεκινήσουν το σχολείο.

Όσον αφορά την υγεία, μπορεί να υπάρχουν ελαφροί αναπνευστικοί και καρδιαγγειακοί κίνδυνοι, αλλά τα μωρά του Ιουνίου είναι συνολικά υγιή. Επιπλέον, μπορεί να έχεις κάποια προστασία από αναπαραγωγικές ασθένειες.

Ιούλιος

Σύμφωνα με τη μελέτη, αν γεννήθηκες τον Ιούλιο, ίσως έχεις την ικανότητα να αυτορυθμίζεις τη συναισθηματική σου ζωή και να ελέγχεις την επιθετικότητά σου. Όσον αφορά τα ταλέντα, οι περισσότεροι που είναι γεννημένοι τον Ιούλιο έχουν μια καλλιτεχνική πλευρά και μπορεί να είναι αριστερόχειρες.

Όσον αφορά την υγεία, μπορεί να έχεις προστασία όσον αφορά στην αναπαραγωγική και γενική υγείας. Επιπλέον, οι γυναίκες που γεννήθηκαν τον Ιούλιο μπορεί να μπουν στην εφηβεία λίγο αργότερα στη ζωή τους.

Αύγουστος

Το να γεννηθείς τον Αύγουστο σημαίνει λιγότερους ακαδημαϊκούς στόχους, αλλά ανήκεις στους περισσότερους. Σύμφωνα με στατιστικά δεδομένα 16 ετών, οι περισσότεροι άνθρωποι γεννιούνται τον Αύγουστο. Επίσης, μπορεί να διαθέτεις λάμψη, να είσαι αισιόδοξη και να αποπνέεις τη θετικότητα που έχουν οι άνθρωποι που γεννήθηκαν την άνοιξη.

Όσον αφορά την υγεία, οι αλλαγές στη διάθεση που συνοδεύουν την υπερβολική θετικότητα δεν θα σε θέσουν σε κίνδυνο για διπολικές ασθένειες. Στην πραγματικότητα, όσοι γεννήθηκαν το καλοκαίρι έχουν τις μικρότερες πιθανότητες για τέτοια θέματα. Και μπορεί να έχεις μπει στην εφηβεία αργότερα, πράγμα που σημαίνει επίσης μια πιο υγιή ζωή ως ενήλικας.

Σεπτέμβριος

Τα άτομα που γεννήθηκαν το φθινόπωρο έχουν γενικά χαμηλά επίπεδα κατάθλιψης. Αλλά αν γεννηθήκες τον Σεπτέμβριο, μπορεί να πετύχεις στον αθλητικό τομέα.

Οι γεννημένοι τον Σεπτέμβριο διατρέχουν μέτριο κίνδυνο να αναπτύξουν ασθένειες, αλλά έχουν περισσότερες πιθανότητες για άσθμα και έχουν κάποια προστασία έναντι των συνολικών καρδιαγγειακών παθήσεων.

Οκτώβριος

Ακριβώς όπως οι γεννημένοι τον Σεπτέμβριο, οι γεννημένοι στον Οκτώβριο είναι γενικά εξαιρετικοί στον αθλητισμό. Μάλιστα, ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι που γεννήθηκαν το φθινόπωρο είναι ψηλοί, όσοι γεννήθηκαν στα μέσα Οκτωβρίου μπορεί να είναι ακόμη πιο ψηλοί.

Εάν γεννήθηκες τον Οκτώβριο, μπορεί να έχεις πολύ αυξημένη συνολική πιθανότητα να αναπτύξεις ασθένειες. Ωστόσο, μπορεί να έχεις μικρότερο κίνδυνο για καρδιαγγειακά προβλήματα.

Νοέμβριος

Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν το φθινόπωρο, συμπεριλαμβανομένου του μήνα Νοεμβρίου, τείνουν να είναι υπερβολικά συγκεντρωμένοι. Σε συνδυασμό με χαμηλό κίνδυνο κατάθλιψης, μπορεί να έχουν ένα πλεονέκτημα στη ζωή τους όταν επιτυγχάνουν τους στόχους τους. Τείνουν επίσης να είναι οι μεγαλύτεροι απαισιόδοξοι. Τα άτομα που γεννήθηκαν τον Νοέμβριο, σε σύγκριση με τα άτομα που γεννήθηκαν άλλους μήνες, έχουν υψηλότερο κίνδυνο για γενικές παθήσεις, ειδικά αναπνευστικές, αλλά μπορεί να έχουν τη μεγαλύτερη προστασία έναντι των καρδιαγγειακών παθήσεων. Επίσης, η ΔΕΠΥ κορυφώνεται μεταξύ των γεννημένων τον Νοέμβριο.

Δεκέμβριος

Εάν γεννήθηκες τον Δεκέμβριο, ίσως ανήκεις στους πιο σπάνιους ανθρώπους στον κόσμο, ειδικά αν τα γενέθλιά σου είναι στις 24 ή 25 του μήνα. Αλλά όσον αφορά τη διάθεση, δεν εκνευρίζεσαι εύκολα και είσαι πολύ πιο σταθερή σε σύγκριση με ανθρώπους που είναι γεννημένοι το καλοκαίρι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Δεκέμβριος σημαίνει ότι μπορεί να έχεις υψηλότερο κίνδυνο αναπαραγωγικών παθήσεων, αλλά έχεις την τάση να έχεις καλή γενική υγεία. Μάλιστα, σύμφωνα με μια νέα μελέτη έχεις περισσότερες πιθανότητες να ζήσεις έως και 105 χρόνια ή περισσότερα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.