ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Να τι μπορείς να κάνεις για να απαλλάξεις το σπίτι σου από τις μύγες

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι

Να τι μπορείς να κάνεις για να απαλλάξεις το σπίτι σου από τις μύγες

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να απαλλάξεις το σπίτι σου από τις μύγες. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, οπότε μπορείς να επιλέξεις όλους τους παρακάτω τρόπους και να δεις ποιος λειτουργεί καλύτερα.

Ιδίως το καλοκαίρι, είναι άλλωστε ένα από τα πιο ενοχλητικά έντομα, που προσπαθείς συνεχώς να τα διώξεις από πάνω σου ή από το φαγητό σου. Μπορείς λοιπόν να φτιάξεις παγίδες με υλικά που έχεις ήδη στο σπίτι.

Η λήψη προληπτικών μέτρων βέβαια είναι αναγκαία, με σκοπό τα αποτελέσματα να είναι καλύτερα. Οπότε μην αφήνεις το φαγητό σου εκτεθειμένο στο τραπέζι ή σε κάποιον πάγκο.

Δυνατά αρώματα

Είναι εξαιρετικά χρήσιμο να έχεις αιθέρια έλαια στο σπίτι, τα οποία αξιοποιούνται με πολλούς τρόπους. Το σπίτι ας πούμε μπορεί να μυρίζει όμορφα, αλλά ταυτόχρονα να μπορείς να φτιάξεις και ένα σπρέι για τα έντομα. Για τις μύγες μπορείς να αναμείξεις αιθέρια έλαια μέντας, λεμονιού ή ευκαλύπτου και να ψεκάσεις το σπίτι, ιδιαίτερα στα σημεία που προτιμούν οι μύγες.

Φυτά

Κατιφέδες, πετούνιες, λεβάντα, δενδρολίβανο, βασιλικός, μέντα, φασκόμηλο. Όλα αυτά τα φυτά απωθούν τις μύγες, μπορείς λοιπόν να τα βάλεις σε γλάστρες στο μπαλκόνι ή να τα φυτέψεις στον κήπο σου.

Παγίδα με κόλλα

Μπορείς επίσης να στήσεις παγίδες με κόλλα. Ειδικά αν έχεις φυτά στο εσωτερικό του σπιτιού. Μπορείς να φτιάξεις παγίδα με κολλητική ταινία, στα σημεία που συχνάζουν οι μύγες. Μπορεί να είναι αντιαισθητικό, αλλά κάνει δουλειά.

Ξύδι και σαπούνι πιάτων

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ξύδι χρησιμοποιείται και στο καθάρισμα. Αν το συνδυάσεις με σαπούνι πιάτων και νερό, μπορείς να φτιάξεις μια εξαιρετική παγίδα για τις μύγες. Προτιμότερο είναι να χρησιμοποιήσεις μηλόξιδο, που είναι πιο γλυκό και προσελκύει περισσότερα έντομα. Το μόνο που έχεις να κάνεις στη συνέχεια είναι να τοποθετήσεις την παγίδα στα σημεία που μαζεύονται μύγες, όπως νεροχύτες, φυτά εσωτερικού χώρου, παράθυρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.