Ο όρος που έθεσε η βασίλισσα Ελισάβετ για τη συνάντησή της με τον Χάρι και τη Μέγκαν

Όλα όσα συνέβησαν

Ο όρος που έθεσε η βασίλισσα Ελισάβετ για τη συνάντησή της με τον Χάρι και τη Μέγκαν

Περισσότερες λεπτομέρειες για την ξαφνική επίσκεψη του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ με την βασίλισσα Ελισάβετ έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Επρόκειτο για μια συνάντηση για την οποία δεν είχαν καν ενημερωθεί τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, μια συνάντηση ινκόγκνιτο που έγινε μεταξύ της βασίλισσας και του αγαπημένου της εγγονού που πάντα την κάνει να χαμογελά. Ωστόσο, αυτή τη φορά, η βασίλισσα Ελισάβετ απαίτησε κάτι: Να συναντήσει ο Χάρι τον πατέρα του και να τα πούνε.

Όπως σημειώνει η Daily Mail, επρόκειτο για δύο δύσκολες συναντήσεις μεγάλης σπουδαιότητας και σοβαρότητας για τον Χάρι και την Μέγκαν, που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα καθορίσουν την μακροπρόθεσμη θέση τους στη βασιλική οικογένεια – ως μελλοντικοί συμμετέχοντες ή ως απλοί παρατηρητές.

Η προσφορά του Χάρι να διακόψει την μακρά πτήση του από το Λος Άντζελες στη Χάγη της Ολλανδίας, όπου θα γίνουν οι αγώνες Invictus, με μια στάση στο Γουίνσδορ για να δει τη γιαγιά του ένα χρόνο μετά την τελευταία τους συνάντηση στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου, έγινε θερμά δεκτή από τη βασίλισσα.

Γιατί ήταν σημαντική για τη βασίλισσα η συγκεκριμένη στιγμή της συνάντησης με τον Χάρι

Και η χρονική συγκυρία ήταν σημαντική. Για τη βασίλισσα, το Πάσχα αντιπροσωπεύει την πνευματική ανανέωση και συγχώρεση – μια τόσο σημαντική εποχή του έτους για εκείνη.

Ο όρος που έθεσε η βασίλισσα Ελισάβετ

Ωστόσο, υπήρχαν όροι: πριν συναντήσει τη βασίλισσα, ο Χάρι θα έπρεπε πρώτα να δει τον πατέρα του. Ακριβώς όπως όταν έσκασε η είδηση του Megxit, όταν επέμεινε η βασίλισσα να είναι παρών στις συνομιλίες ο πρίγκιπας Κάρολος, έτσι και τώρα η μονάρχης είχε τους δικούς της όρους.

Δεδομένου ότι ο πρίγκιπας της Ουαλίας βρισκόταν στο Γουίνδσορ για μια εκδήλωση, συνοδευόμενος από την σύζυγό του Καμίλα, δεν υπήρχαν υλικοτεχνικά εμπόδια. Κι όπως σημειώνει η Daily Mail, εάν θα ήθελαν να υπάρξει στο μέλλον μια συμφιλίωση μεταξύ του Χάρι και της οικογένειάς του, τότε αυτές οι συναντήσεις ήταν ένα κρίσιμο πρώτο βήμα. Βέβαια, η συνάντηση με τον Κάρολο κράτησε μόλις 10 με 15 λεπτά. Κι αυτό ήταν όλο. Στη συνέχεια, ο Κάρολος και η Καμίλα έφυγαν από το κάστρο. Ωστόσο, από πολλές απόψεις, αυτή ήταν η πιο σημαντική από τις δύο συναντήσεις. Κι αυτό γιατί ο Χάρι και ο πατέρας του δεν έχουν μιλήσει σχεδόν καθόλου τους τελευταίους μήνες.

Υπενθυμίζεται πως ο Χάρι επέκρινε έντονα τον πρίγκιπα Κάρολο στην περσινή του συνέντευξη στην Όπρα Γουίνφρεϊ για την αποτυχία του να τον υποστηρίξει επαρκώς και επίσης τον κατηγόρησε πως τον έκοψε οικονομικά.

Την ίδια ώρα, ο Κάρολος λέγεται ότι ανησυχεί βαθύτατα για τα απομνημονεύματα του Χάρι, που πρόκειται να δημοσιευτούν αργότερα μέσα στο έτος, στα οποία φοβάται ότι θα βγάλει κι άλλα άπλυτα στη φόρα.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, είναι κατανοητό πως ήταν ανήσυχος για τη προχθεσινή του συνάντηση με τον Χάρι. «Αγαπάει το γιο του και έχει ραγίσει η καρδιά του από όλα όσα έχουν συμβεί, αν και φοβάται πως η ιστορία επαναλαμβάνεται με τον Χάρι όπως ακριβώς συνέβη και με την πριγκίπισσα Νταϊάνα. Αλλά θέλει να κρατήσει και την πόρτα ανοιχτή και να συνεχίσουν να συνομιλούν, κάτι για το οποίο εξακολουθεί να μετανιώνει που δεν έκανε με την Νταϊάνα».

Η εγκάρδια και ζεστή συνάντηση του Χάρι με τη βασίλισσα – Η υπόσχεση που της έδωσαν

Αφού αποχαιρέτισαν τον Κάρολο, ο Χάρι και η Μέγκαν προχώρησαν στα ιδιωτικά διαμερίσματα της βασίλισσας, όπου η ατμόσφαιρα, σύμφωνα με πηγές της Daily Mail, ήταν πολύ πιο χαλαρή. Παρόλο που και η ίδια έχει απορήσει και κατά καιρούς αναστατωθεί από τα λόγια και τις πράξεις του Χάρι τα τελευταία δύο χρόνια, παραμένει ο αγαπημένος της εγγονός. «Είχε πάντα την ικανότητα να την κάνει να γελάει και είναι κάτι που λατρεύει σε αυτόν» λέει η πηγή. «Μέχρι και σήμερα, όποτε ακούει ότι ο Χάρι είναι στο τηλέφωνο, τα μάτια της φωτίζονται».

Σύμφωνα με ανώτερες βασιλικές πηγές που μίλησαν στη Mirror, περιέγραψαν τη συνάντηση ως «πολύ εγκάρδια» και «απίστευτα ζεστή και καλοπροαίρετη» με το ζευγάρι να φέρεται να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει από τις ΗΠΑ για τους εορτασμούς του πλατινένιου ιωβηλαίου της βασίλισσας, ενώ της είπαν τα σχέδιά τους για την επόμενη επίσκεψη, ώστε να γνωρίσει το νέο του δισέγγονο, την Λίλιμπετ.

Δεν μπορεί να είναι τυχαίο που αυτή τη φορά δεν έχουν κυκλοφορήσει λεπτομέρειες του τι ειπώθηκε στη συνάντηση, ούτε που δεν αντέδρασαν τόσο βίαια τα social media στην είδηση της συνάντησης. «Η μη διαρροή λεπτομερειών θεωρείται ως ένας τρόπος να δημιουργηθεί ένα είδος εμπιστοσύνης στη σχέση» λένε οι πηγές.

Η ηχηρή απουσία

Την ίδια ώρα, έντονα αισθητή ήταν η απουσία ενός άλλου μέλους της βασιλικής οικογένειας – του πρίγκιπα Γουίλιαμ, ο οποίος βρίσκεται σε οικογενειακές διακοπές για σκι.

Ο δούκας του Κέιμπριτζ υπήρξε ο μεγαλύτερος επικριτής του αδερφού του, θορυβημένος από τις καταγγελίες για εκφοβισμό του βασιλικού προσωπικού και για ισχυρισμούς περί ρατσισμού, με αποτέλεσμα το ρήγμα ανάμεσά τους να βαθύνει περισσότερο.

Δεν έχει δει τον Χάρι από τότε που έκαναν οι δυο τους τα αποκαλυπτήρια ενός αγάλματος της μητέρας τους έξω από το παλάτι του Κένσινγκτον τον περασμένο Ιούλιο. «Δεν του αρέσει να μιλάει για τον Χάρι» λέει ένας φίλος του δούκα. «Λέει ότι του προκαλεί πονοκέφαλο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ρήγμα μεταξύ τους είναι μια ανοιχτή πληγή που δεν έχει ακόμη αρχίσει ούτε κατά διάνοια να επουλώνεται. Ο Γουίλιαμ είναι ιδιαίτερα ανήσυχος για το επερχόμενο βιβλίο του Χάρι, εν μέσω φόβων ότι τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του Κέιτ θα βρεθούν στο στόχαστρο. «Κατανοεί την ανάγκη για συμφιλίωση και όλα αυτά, αλλά ταυτόχρονα ανησυχεί μήπως ο Χάρι ετοιμάζει κάτι ακόμη χειρότερο για τον πατέρα τους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.