ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πέντε παράξενες φοβίες που ίσως να μην ξέρατε ότι υπάρχουν

Δεν είναι και πολύ συνηθισμένες

Πέντε παράξενες φοβίες που ίσως να μην ξέρατε ότι υπάρχουν

Υπάρχουν συνηθισμένοι φόβοι όπως ο φόβος της πτώσης αν μπεις σε αεροπλάνο ή η κλειστοφοβία και πάλι ο φόβος της πτώσης όταν μπεις σε ασανσέρ. Ωστόσο υπάρχουν και φοβίες που έχουν παρατηρηθεί σε ανθρώπους που δεν είναι και τόσο συνηθισμένες.

Παρακάτω ακολουθούν 5 παράξενες φοβίες ανθρώπων που πράγματι υπάρχουν και ίσως δεν τις ξέρατε.

Peladophobia

Πρόκειται για τον φόβο που αισθάνονται οι άνθρωποι απέναντι σε φαλακρούς. Δεν ξέρουμε πως να την εξηγήσουμε, αλλά όντως υπάρχει.

Nyctohylophobia

Έχει να κάνει με το σκοτάδι αλλά σε δάση ή σε πάρκα. Για παράδειγμα, οι άνθρωποι που πάσχουν από αυτή, δεν μπορούν να ακούσουν με ευκολία μια ιστορία με μια περιπέτεια τη νύχτα στο δάσος.

Tryophobia

Από αυτήν πάσχουν όσοι δεν μπορούν τις τρύπες. Ακόμα και στη θέα μιας τρύπας τους πιάνει πανικός.

Ombrophobia

Αυτή η φοβία έχει να κάνει με τη βροχή. Κάθε φορά που βρέχει οι άνθρωποι αγχώνονται ή τους πιάνει πανικός.

Nomophobia

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι μια πιο σύγχρονη φοβία που έχει να κάνει με την τεχνολογία. Όποιος την έχει φοβάται μην το κινητό του κλείσει ή δεν έχει σήμα, ή ακόμα κι αν δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στο ίντερνετ και τα κοινωνικά δίκτυα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.