ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πέντε πράγματα που πρέπει να βγάλετε αμέσως από την κρεβατοκάμαρα σας

Για να δημιουργήσετε ένα αρμονικό περιβάλλον

Πέντε πράγματα που πρέπει να βγάλετε αμέσως από την κρεβατοκάμαρα σας

Η κρεβατοκάμαρά σας πρέπει να είναι ένα καταφύγιο ηρεμίας και ξεκούραστου ύπνου. Ωστόσο, η ακαταστασία και τα περιττά αντικείμενα μπορούν να διαταράξουν την ατμόσφαιρα και να επηρεάσουν την ποιότητα του ύπνου σας.

Για να δημιουργήσετε ένα αρμονικό περιβάλλον που ευνοεί τη χαλάρωση και την αναζωογόνηση, σκεφτείτε να απομακρύνετε αυτά τα πέντε πράγματα.

Ηλεκτρονικές συσκευές

Σε αυτή την ψηφιακή εποχή που ζούμε, είναι σύνηθες να βρίσκουμε smartphones, tablet και φορητούς υπολογιστές δίπλα στα κρεβάτια μας.

Ωστόσο, το μπλε φως που εκπέμπουν αυτές οι συσκευές μπορεί να επηρεάσει την παραγωγή μελατονίνης, της ορμόνης που ρυθμίζει τον ύπνο.

Επιπλέον, οι ειδοποιήσεις και ο πειρασμός να «λιώσετε» στο TikTok μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τον ύπνο. Απομακρύνετε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές από το υπνοδωμάτιο για να δημιουργήσετε μια πιο υγιεινή ρουτίνα ύπνου.

Αντικείμενα που σχετίζονται με την εργασία

Φέρνοντας αντικείμενα που σχετίζονται με την εργασία σας στην κρεβατοκάμαρα, θολώνετε τα όρια μεταξύ της προσωπικής και της επαγγελματικής σας ζωής. Η θέα μιας στοίβας εγγράφων ή ενός φορητού υπολογιστή μπορεί να προκαλέσει άγχος και στρες, καθιστώντας δύσκολη τη χαλάρωση.

Απομακρύνετε τυχόν αντικείμενα που σχετίζονται με τη δουλειά από το χώρο του ύπνου σας για να δημιουργήσετε έναν σαφή διαχωρισμό και να ενθαρρύνετε μια ήρεμη ατμόσφαιρα που προάγει τη χαλάρωση.

Ακαταστασία

Η ακαταστασία δεν επηρεάζει μόνο την οπτική εμφάνιση του υπνοδωματίου σας, αλλά έχει και ψυχολογικό αντίκτυπο. Ένας αποδιοργανωμένος χώρος μπορεί να οδηγήσει σε ένα ακατάστατο μυαλό, καθιστώντας δύσκολο να χαλαρώσετε και να βρείτε εσωτερική γαλήνη.

Αφιερώστε χρόνο για να αποσυμφορήσετε την κρεβατοκάμαρά σας, αφαιρώντας τυχόν περιττά αντικείμενα που δεν ανήκουν εκεί. Οι καθαρές επιφάνειες, οι τακτοποιημένες ντουλάπες και η απλή διακόσμηση θα δημιουργήσουν ένα περιβάλλον που προκαλεί γαλήνη και ηρεμία.

Υπερβολικά έπιπλα

Ενώ μερικά προσεκτικά επιλεγμένα έπιπλα μπορούν να βελτιώσουν την ατμόσφαιρα της κρεβατοκάμαράς σας, τα πολλά έπιπλα μπορεί να κάνουν τον χώρο να μοιάζει στενόχωρος και κλειστοφοβικός. Τα ογκώδη αντικείμενα που δεν εξυπηρετούν κανένα πρακτικό σκοπό ή εμποδίζουν την κίνηση θα πρέπει να απομακρύνονται. Σκεφτείτε αν κάθε έπιπλο προσθέτει αξία στο περιβάλλον ύπνου σας και αν όχι, βρείτε μια νέα θέση γι’ αυτό εκτός του υπνοδωματίου.

Αρνητικά ή στρεσογόνα αντικείμενα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κρεβατοκάμαρα πρέπει να είναι ένας χώρος απαλλαγμένος από αρνητική ενέργεια και υπενθυμίσεις άγχους. Απομακρύνετε τυχόν αντικείμενα που προκαλούν αρνητικά συναισθήματα ή αναμνήσεις, όπως φωτογραφίες, δώρα από προηγούμενες σχέσεις ή αντικείμενα που σχετίζονται με δύσκολες στιγμές. Αντ’ αυτού, περιβάλλετε τον εαυτό σας με θετικά στοιχεία, όπως έργα τέχνης που σας δίνουν χαρά, φυτά που καθαρίζουν τον αέρα ή χαλαρωτικά χρώματα που προάγουν τη χαλάρωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.