ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Πέντε τρόποι για να ανανεώσεις την κουζίνα σου και να την κάνεις να φαίνεται πιο ευρύχωρη

Απλές λύσεις που θα σου δώσουν την ανανέωση που αναζητάς και στην κουζίνα σου...

Πέντε τρόποι για να ανανεώσεις την κουζίνα σου και να την κάνεις να φαίνεται πιο ευρύχωρη

Υπάρχουν απλές και εύκολες λύσεις για να ανανεώσεις την κουζίνα σου και να την κάνεις να φαίνεται οπτικά πιο ευρύχωρη χωρίς να επενδύσεις πολλά χρήματα.

Τοποθέτησε διακοσμητικά αντικείμενα πάνω από τα ντουλάπια

Οι κάθετες γραμμές σε τοίχους ή έπιπλα βοηθούν στο να φαίνεται πιο ευρύχωρο το δωμάτιο. Αν όμως δεν έχεις τα χρήματα (ή την επιθυμία) να αντικαταστήσεις ή να βάψεις έπιπλα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα μικρό κόλπο. Τοποθετώντας καλάθια, μπουκάλια, όμορφα σερβίτσια πάνω από τα ντουλάπια, θα τραβήξεις την προσοχή στο πάνω μέρος του δωματίου και θα πετύχεις το ίδιο αποτέλεσμα. Το βασικό είναι ότι αυτές οι διακοσμήσεις πρέπει να ταιριάζουν με το στυλ της κουζίνας σου.

Βάψε την κουζίνα σου στα σωστά χρώματα

Εάν ολόκληρο το εσωτερικό της κουζίνας είναι βαμμένο με τον ίδιο χρωματικό συνδυασμό (κατά προτίμηση ανοιχτόχρωμο), το δωμάτιο θα φαίνεται μεγαλύτερο. Το βασικό είναι να ταιριάζουν με το χρώμα και τα έπιπλα. Και αν δεν είσαι έτοιμη να αγοράσεις νέα έπιπλα, μπορείς απλά να ξαναβάψεις τα παλιά.

Παρεμπιπτόντως, η ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου μπορεί να δημιουργηθεί βάφοντας έπιπλα σε δύο αποχρώσεις. Χρησιμοποίησε ένα πιο σκούρο χρώμα στις μονάδες βάσης και ένα πιο ανοιχτό στα επάνω ντουλάπια.

Τα φώτα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στην οροφή

Ο φωτισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μεγεθύνεις ή να μειώσεις οπτικά το μέγεθος της κουζίνας σου. Στην ιδανική περίπτωση, τα φώτα θα πρέπει να βρίσκονται όσο το δυνατόν πιο κοντά στην οροφή, διαφορετικά θα «διαιρέσουν» τον χώρο και θα τον υπερφορτώσουν. Γι’ αυτό θα πρέπει να απαλλαγείς από τα τεράστια αμπαζούρ και τους πολυελαίους.

Παρεμπιπτόντως, δεν υπάρχει λόγος να περιοριστείς σε μία πηγή φωτός. Όσο περισσότερα διαφορετικά φώτα υπάρχουν στην κουζίνα, τόσο το καλύτερο.

Απαλλάξου από τις βαριές κουρτίνες

Το φυσικό φως κάνει κάθε δωμάτιο να φαίνεται πιο ευρύχωρο. Και παρόλο που είναι αδύνατο να μεγαλώσεις το παράθυρο, μπορείς να αφαιρέσεις τυχόν εμπόδια που εμποδίζουν το φως του ήλιου να εισέλθει στο δωμάτιο. Οι βαριές κουρτίνες θα πρέπει να αποφεύγονται. Ιδανικό θα ήταν να τοποθετήσεις διαφανείς ή ανοιχτόχρωμες περσίδες που θα επιτρέπουν στο φως να περάσει τόσο όσο.

Κρέμασε έναν καθρέφτη

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι αντανακλαστικές επιφάνειες κάνουν ένα δωμάτιο πιο ευρύχωρο. Χρησιμοποιούμε συχνά αυτό το κόλπο στην κρεβατοκάμαρα ή στο σαλόνι, αλλά όχι τόσο συχνά στην κουζίνα. Θα δεις πόσο θα αλλάξει η εικόνα των διαστάσεων της κουζίνας σου αν κρεμάσεις έναν καθρέφτη σε έναν από τους τοίχους της, ωστόσο θα πρέπει να τον τοποθετήσεις μακριά από τις εστίες και τον νεροχύτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.