ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πλυντήριο πιάτων: Με αυτόν τον τρόπο θα το καθαρίσετε εύκολα (βίντεο)

Πόσο συχνά χρειάζεται καθάρισμα;

Πλυντήριο πιάτων: Με αυτόν τον τρόπο θα το καθαρίσετε εύκολα (βίντεο)

Όσο περνάει ο καιρός, στο φίλτρο και στους εσωτερικούς τοίχους του πλυντηρίου πιάτων συσσωρεύονται υπολείμματα φαγητού, απορρυπαντικό και άλατα, δημιουργώντας δυσάρεστες οσμές.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε το πλυντήριο πιάτων;

Οι ειδικοί συνιστούν μία φορά το μήνα να κάνετε έναν καλό καθαρισμό στο πλυντήριο. Εκτός από τα ειδικά απορρυπαντικά που υπάρχουν στο εμπόριο, ιδιαίτερα αποτελεσματικό είναι και το ξίδι.

Ποια είναι η διαδικασία

Ελέγξτε την περιοχή αποστράγγισης και αφαιρέστε τυχόν υπολείμματα φαγητού.

Στη συνέχεια τοποθετήστε μέσα στο πλυντήριο ένα μπολ με λευκό ξύδι.

Το ξύδι βοηθά να ξεπλυθεί η λιπαρή βρωμιά, απολυμαίνει, και βοηθά στην απομάκρυνση της μούχλας.

Σε μία άλλη κούπα βάλτε μαγειρική σόδα (ως τη μέση της κούπας) και τοποθετήστε την στο πάνω ράφι. Δουλέψτε το πλυντήριο για ένα κύκλο πλυσίματος με το πιο ζεστό νερό.

Αφού τελειώσει το πλύσιμο, αφήστε το κλειστό για άλλα 20 λεπτά.

Ανοίξτε την πόρτα του και στεγνώστε το εσωτερικό με μία καθαρή πετσέτα ή ένα απαλό σφουγγάρι.

Σημείωση: Το ξίδι είναι ένα οξύ και, με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο πλυντήριο πιάτων σας, ειδικά στις ελαστικές φλάντζες και τους σωλήνες. Οπότε μην το χρησιμοποιείτε πιο συχνά από μια φορά το μήνα.

Αφαιρέστε και ξεπλύνετε το φίλτρο του πλυντηρίου πιάτων

Πολύ σημαντικό κάθε φορά που καθαρίζετε το πλυντήριο πιάτων είναι το φίλτρο. Βρίσκεται στη βάση του πλυντηρίου και θα χρειαστεί να τραβήξετε έξω την κάτω σχάρα για να το βρείτε και να το καθαρίσετε. Εάν δεν είστε βέβαιοι πώς να το αφαιρέσετε, ελέγξτε το εγχειρίδιο ή τον ιστότοπο του κατασκευαστή για λεπτομέρειες.

Για να πάρετε μια ιδέα πώς να το καθαρίσετε, δεν έχετε παρά να δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.