Σε αυτή τη χώρα πάνω από το 60 τοις εκατό των ανδρών ουρούν καθιστοί

Τι έδειξε έρευνα

Σε αυτή τη χώρα πάνω από το 60 τοις εκατό των ανδρών ουρούν καθιστοί

Ο αριθμός των Ιαπώνων ανδρών που παραδέχονται ότι κάθονται στο κάθισμα της τουαλέτας ενώ ουρούν αυξάνεται σταθερά από τα τέλη της δεκαετίας του ’90 και σήμερα πάνω από το 60 τοις εκατό των ανδρών φέρεται να ουρούν καθιστοί.

Η Ιαπωνία φιλοξενεί τα πιο προηγμένα συστήματα τουαλέτας στον κόσμο, με αρκετούς κατασκευαστές να ανταγωνίζονται για την παροχή όλων των ειδών εξωφρενικών χαρακτηριστικών, όπως το ενσωματωμένο ασύρματο internet ή την ικανότητα εξ αποστάσεως συλλογής και ανάλυσης δειγμάτων ούρων και στη συνέχεια αποστολή των αποτελεσμάτων σε προεπιλεγμένο νοσοκομείο.

Για να μάθουν τι θέλουν οι άνθρωποι και έτσι να παραμείνουν ανταγωνιστικοί, κατασκευαστές καθισμάτων τουαλέτας όπως η Toto ή η Matsushita Electric Works πραγματοποιούν τακτικά έρευνες που αποκαλύπτουν μερικές περίεργες, αν και ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για παράδειγμα, τα αποτελέσματα μιας έρευνας αποκάλυψαν πρόσφατα ότι οι περισσότεροι Ιάπωνες άνδρες ουρούν καθισμένοι στο κάθισμα της τουαλέτας. Αυτή η τάση έχει γίνει τόσο διαδεδομένη μεταξύ των Ιάπωνων ανδρών που υπάρχει ακόμη και ένας όρος για τους χρήστες του – «suwari-shon», ένα παιχνίδι με τις ιαπωνικές λέξεις «suwari» που σημαίνει «κάθομαι» και «shonben» που σημαίνει «ούρα». Η τάση αναφέρθηκε για πρώτη φορά στα τέλη της δεκαετίας του 1990, αλλά σταδιακά έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα από τότε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.