7+1 σημάδια που δείχνουν πως χρειάζεστε κάποια αλλαγή στη ζωή σας

Μήπως ήρθε η ώρα για μερικές αλλαγές;

7+1 σημάδια που δείχνουν πως χρειάζεστε κάποια αλλαγή στη ζωή σας

Υπάρχουν στιγμές, αλλά και περίοδοι στη ζωή μας που δεν κυλάνε όπως θα θέλαμε, πράγματα που μας έκαναν χαρούμενους, τώρα φαντάζουν αδιάφορα.

Αυτό που μας καταρρακώνει παρατηρείται ότι πολλές φορές δεν είναι η ίδια η ζωή και οι καταστάσεις της, αλλά ο τρόπος με τον οποίο επιλέγουμε να τις βλέπουμε και τελικά να τις ζούμε.

Μήπως, λοιπόν, ήρθε η ώρα για μερικές αλλαγές στη ζωή σου;

Αν αισθάνεσαι κάτι τέτοιο, παρακάτω θα βρεις συνοπτικά τα 8 σημάδια που θα στο αποκαλύψουν.

Συχνά το άγχος σε συνθλίβει

Το άγχος, μια λέξη τόσο παρεξηγημένη και ταυτοχρόνως τόσο δημιουργική αλλά και σημαντική, έχει την δύναμη να σου δημιουργεί ανασφάλειες και φοβίες που ούτε καν μπορείς να πιστέψεις.

Βρες και ανακάλυψε βήμα- βήμα ποια είναι αυτά τα πράγματα αλλά και οι καταστάσεις που σου προκαλούν αυτό το επώδυνο συναίσθημα. Πιθανόν το άγχος να μην εξαφανιστεί ποτέ από την ζωή σου, στόχος σου όμως θα πρέπει να είναι να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο.

Η κόπωση αποτελεί συνήθεια

Δεν κοιμάσαι καλά, πιθανόν να μην τρως και καλά και κάπως έτσι καταλήγεις να μην έχεις την απαραίτητη ενέργεια για να ανταπεξέλθεις. Εν συνέχεια, η διάθεση σου κινείται ανάμεσα στην αδιαθεσία και την απάθεια, και εσύ κάπου στην μέση καταλήγεις να ψάχνεις να διακρίνεις τις ισορροπίες σου.

Αν η ιστορία αυτή συνεχώς επαναλαμβάνεται, τότε αυτό είναι ένα σημάδι πως ήρθε η στιγμή να βάλεις ένα φρένο σε ότι σε βαραίνει και σε δυσαρεστεί.

Αναπολείς το παρελθόν

Ζεις τις περισσότερες ώρες της ημέρας σε σκέψεις που αφορούν τον εαυτό σου στο παρελθόν. Πιθανόν και στο μέλλον, πάντως όχι στο παρόν. Αναζητάς καταστάσεις που βίωσες, κάποιους πιθανούς στόχους που πέτυχες σε σχέση με την στασιμότητα του παρόντος. Συνηθίζεις να αφήνεις τα πράγματα στη τύχη τους και προτιμάς να έρχονται τα πράγματα από μόνα τους. Τι λες όμως να δεις τα πράγματα διαφορετικά; Τι λες να αποκτήσεις τον εαυτό που επιθυμείς και στο παρόν;

Αφήνεις εκτός τα πράγματα που σου αρέσουν

Από δουλειά, από ανθρώπους, μέχρι τις δραστηριότητες σου και τα χόμπι σου. Πολλές φορές έχουμε ομολογουμένως την τάση να μην πιστεύουμε ότι για εμάς εκεί έξω υπάρχει κάτι καλύτερο. Έτσι, καταλήγουμε να νιώθουμε ‘βολεμένοι’ ή και ‘βαλτωμένοι’ για κάτι που αισθανόμαστε ότι δεν πρέπει να πάει χαμένο.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σου πω πως οτιδήποτε μας κάνει να περνάμε όμορφα, έχει έναν παραπάνω λόγο για να χωρέσει στο πρόγραμμα μας, γιατί είναι από μόνο του ευχάριστο και μάλιστα μας βοηθάει να έχουμε κάτι να περιμένουμε.

Δεν έχεις ερωτική διάθεση

Δεν το λέω μόνο εγώ αλλά και οι έρευνες. Αποδεδειγμένα, αν δεν έχεις μια μεγάλη χρονική περίοδο της ζωής σου, ερωτική διάθεση, τότε δεν μπορείς να αφεθείς μιας και το μυαλό σου συνεχώς σε πολεμάει. Φυσικά υπάρχουν και οι άνθρωποι που από επιλογή προτιμούν να είναι μόνοι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως και να έχει όμως αυτή η κατάσταση κρύβει από μόνη της κάποιες φορές απογοήτευση αλλά και κακή ψυχολογία.

Ξεχνάς

Και αυτό είναι οκ. Ασφαλώς και δεν συμβαίνει μόνο στις μεγαλύτερες ηλικίες. Ασφαλώς και δεν είναι πρόβλημα, αρκεί να μπορείς να διακρίνεις τον λόγο για τον οποίο σου συμβαίνει. Έχε υπόψιν σου πως θα μπορούσε να συνδυαστεί και με το αυξημένο άγχος σου, όπως και να έχει όμως, προσπάθησε να μειώσεις τις πληροφορίες που δέχεσαι καθημερινά, ούτως ώστε να χαλαρώσεις. Άλλωστε, το έχεις ανάγκη.

Δεν βρίσκεις χρόνο για τους ανθρώπους σου

Από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σπουδαία που σου συμβαίνουν, κάπου στο ενδιάμεσο βρίσκονται και οι άνθρωποι σου, οι οποίοι μάλιστα αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα σημεία αναφοράς της ζωής σου. Με μια φράση θα σου αναφέρω αυτό: Οι ανθρώπινες σχέσεις χρειάζονται χρόνο, αφοσίωση και κυρίως ειλικρίνεια.

Άραγε γιατί σταμάτησες να κάνεις αλλαγές στη ζωή σου;

Όταν φτάνεις στο σημείο να αναρωτιέσαι πόσος καιρός έχει περάσει από την τελευταία αλλαγή που βρήκες το θάρρος να κάνεις, τότε σημαίνει ότι μάλλον έχεις βολευτεί σε μια ρουτίνα που καθόλου βολική δεν μοιάζει τελικά.

Μια αλλαγή, μια οποιαδήποτε μικρή ή και μεγάλη αλλαγή να θυμάσαι πως είναι ικανή να σου χαρίσει όλη την χαμένη έμπνευση, την δημιουργικότητα, την χαρά αλλά και την φρεσκάδα που τόσο πολύ θέλεις να επαναφέρεις στη ζωή σου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ποτέ δεν είναι αργά να διαμορφώσεις την καθημερινότητα σου. Ποτέ μα ποτέ δεν είναι αργά να ζήσεις μια ζωή όπως πραγματικά την ονειρεύεσαι!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.