ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Τα πέντε βήματα για να καθαρίσετε το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας

Ο συστηματικός και σχολαστικός καθαρισμός του είναι παραπάνω από απαραίτητο να διενεργείται μία φορά τον μήνα

Τα πέντε βήματα για να καθαρίσετε το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας

Η καθημερινή και πολύωρη χρήση των φορητών υπολογιστών σε ποικίλους χώρους και σε διαφορετικές συνθήκες εξηγεί γιατί το πληκτρολόγιο βρομίζει τόσο συχνά.

Ο συστηματικός και σχολαστικός καθαρισμός του είναι παραπάνω από απαραίτητο να διενεργείται μία φορά τον μήνα, ειδικά εάν χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας καθημερινά. Προτού ξεκινήσετε τον καθαρισμό του πληκτρολογίου σας, βεβαιωθείτε ότι δεν είναι σε λειτουργία και ότι έχετε αποσυνδέσει τη συσκευή από την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Γυρίστε ανάποδα και ανακινήστε: Γυρίστε το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας ανάποδα, έτσι ώστε να πλήκτρα να βλέπουν προς τα κάτω. Κρατήστε σταθερή τη συσκευή και ανακινήστε απαλά, πάνω-κάτω και αριστερά-δεξιά, ώστε να βλέπετε τα υπολείμματα από σκουπιδάκια να πέφτουν κάτω.

Χρησιμοποιήστε μια «μαγική γόμα»: Οι «μαγικές γόμες» έχουν τόσες πολλές και αποτελεσματικές χρήσεις, μία από τις οποίες είναι και ο καθαρισμός του πληκτρολογίου σας. Τρίψτε απαλά πάνω στα πλήκτρα για να αφαιρέσετε τυχόν συσσωρευμένους λεκέδες. Προσέξτε οι κινήσεις σας να είναι απαλές, έτσι ώστε να μη γρατσουνίσετε το φινίρισμά τους.

Αφαιρέστε τη σκόνη: Η χρήση του πεπιεσμένου αέρα για τον καθαρισμό του πληκτρολογίου είναι η πλέον δημοφιλής. Προσέξτε, λοιπόν, την πίεση του αέρα, γιατί εάν είναι πολύ δυνατή τα αποτελέσματα μπορεί να είναι τα αντίθετα. Για πιο αποτελεσματική χρήση του αέρα κρατήστε το πληκτρολόγιο ανάποδα ή στο πλάι και φυσήξτε με σύντομες «εκρήξεις» αέρα. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρική σκούπα.

Η ώρα της μπατονέτας: Επειδή οι πτυχώσεις μεταξύ των κουμπιών και των πλήκτρων είναι μικρές, οι μπατονέτες θα σώσουν την κατάσταση. Βυθίστε, λοιπόν, μία μπατονέτα στο αντίστοιχο υγρό καθαριστικό και περάστε με το βαμβακάκι της τις ενδιάμεσες εγκοπές του πληκτρολογίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η χρήση του post-it που ίσως δεν είχατε σκεφτεί: Για να απομακρύνετε αποτελεσματικά τη βρομιά και τη σκόνη από το πληκτρολόγιό σας πάρτε ένα post-it και από την κολλώδη πλευρά του σύρετέ το κατά μήκος των πλήκτρων, για να κολλήσουν πάνω του όλα τα χνούδια, τα ψίχουλα και οτιδήποτε άλλο έχει συσσωρευτεί ανάμεσα από τα πλήκτρα. Επίσης, οι λεπτές και αιχμηρές άκρες τους αποδεικνύονται άκρως αποτελεσματικές και για τον καθαρισμό του κάθε πλήκτρου περιφερειακά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.