ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τέσσερις τρόποι για να «εκτοξεύσουν» οι άνδρες την όρεξή τους για σεξ

Η ανδρόπαυση και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί

Τέσσερις τρόποι για να «εκτοξεύσουν» οι άνδρες την όρεξή τους για σεξ

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο Ηνωμένο Βασίλειο, πολλοί άνδρες υποφέρουν από ανδρόπαυση, που σημαίνει ότι χάνουν την λίμπιντο και την αυτοπεποίθηση τους στο κρεβάτι. Μάλιστα το 47% των ανδρών δήλωσαν ευτυχισμένοι σε μια σχέση με καθόλου ή λίγο σεξ.

Η έρευνα έγινε από το ανδρικό περιοδικό GQ και έδειξε ότι σχεδόν 1 στους 4 άνδρες προτιμούν να πάνε γυμναστήριο ή να δουλέψουν περισσότερο από το να βρουν χρόνο για σεξ και ρομάντζο. Το 35% των ανδρών μάλιστα, είπε πως προτιμά να περνά χρόνο με φίλους του ή με την οικογένεια.

Η είδηση αυτή δεν αποτελεί έκπληξη, αν και πολλούς μπορεί να τους σοκάρει αν πιστεύουν στο κλισέ ότι οι άνδρες δεν σκέφτονται τίποτα άλλο εκτός από αυτό. Σεξολόγος, αναφέρει πως η έλλειψη αυτοπεποίθησης στο σeξ είναι αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο.

Αισθάνονται πως δεν είναι καλοί σε αυτό και δεν ξέρουν τι να κάνουν, φοβούνται ότι δεν θα έχουν διάρκεια ή πως το μέγεθος έχει σημασία.

Επίσης δεν είναι καλοί και στα ραντεβού. Στις εφαρμογές γνωριμιών, οι άνδρες είναι λιγότεροι από τις γυναίκες και μάλιστα δεν δημιουργούν ελκυστικά προφίλ. Ο σεξολόγος πάντως προτείνει 4 τρόπους ώστε οι άντρες να ξεπεράσουν τα προβλήματα αυτά, σε οποιαδήποτε ηλικία.

Κρατήστε το πάθος

Η επικοινωνία είναι το παν ώστε να κρατηθεί μια σχέση παθιασμένη. Το στυλ του σεξ, οι φαντασιώσεις σας, οι γεύσεις, όλα είναι υποκειμενικά και για να τα μάθετε θα πρέπει να ρωτήσετε τον/την σύντροφό σας, να τους ακούσετε και να μην κρίνετε. Ο σκοπός είναι να ανακαλύψετε τι αρέσει και στους δυο. Προσπαθήστε να μη θυμώσετε, ούτε να βρεθείτε σε άμυνα, με τις φαντασιώσεις του άλλου. Αν έχετε σeξουαλικό άγχος, βρείτε από κοινού έναν τρόπο, ώστε το σεξ να λειτουργεί και για τους δυο.

Μην συγκρίνετε σεξ με πορνο

Πολλοί είναι οι άνδρες που βλέπουν πορνό και ασυνείδητα ή συνειδητά θεωρούν πως αυτό είναι το σεξ. Αλλά δεν είναι έτσι. Δεν χρειάζεται να κόψετε το ποpνο, ίσως λίγο να το μειώσετε, αλλά απλά πολύ συχνά δεν είναι ρεαλιστικό.

Μην αφήσετε τη σχέση να γίνει βαρετή

Όσο μεγαλώνουν οι άνθρωποι, προκύπτουν θέματα όπως η στuτική δυσλειτουργία, η πρόωρη εκσπερμάτιση και η εμμηνόπαυση. Όλα αυτά μπορούν να αποτελέσουν εμπόδιο για τη σεξουαλική ζωή τους. Μπορεί βέβαια και να βαριόμαστε. Η καλή υγεία είναι πολύ σημαντική για το σεξ. Το άγχος, το στρες, το κάπνισμα, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, ένας ταραχώδης τρόπος ζωής με τα παιδιά, ακόμα και η δουλειά, επηρεάζουν την οικειότητα. Πρέπει να γυμνάζεστε και να διαλογίζεστε.

Αν είστε πολύ καιρό με κάποιον και το ενδιαφέρον έχει χαθεί, αυτό μάλλον συμβαίνει επειδή το σεξ είναι κάθε φορά το ίδιο. Οι σεξουαλικές μας προτιμήσεις αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου. Για τις γυναίκες, πολλές στα μέσα της δεκαετίας των 20 είναι δειλές όσον αφορά το σeξ, αλλά από τα 40 και τα 50 τους έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Να μην ανησυχείτε για το σεξ

Η ανησυχία δεν συμβαίνει μόνο στις καινούργιες σχέσεις. Μπορεί να ξεκινήσει από την ικανοποίηση του συντρόφου, την εικόνα του σώματος και το μέγεθος. Το σημαντικότερο είναι να εντοπίσετε το πρόβλημα, γιατί οι περισσότεροι δεν συνειδητοποιούν ότι έχουν άγχος. Μια συνεδρία με έναν ειδικό θα βοηθήσει επίσης, και βρείτε μια παρέα ανδρών που μπορείτε να μοιραστείτε τις ανησυχίες σας.

Μην βιάζεστε κατά τη διάρκεια της οικειότητας, το σεξ δεν συμβαίνει μόνο για το τέλος, μπορεί να είναι μια συναρπαστική εμπειρία, χωρίς οργασμό. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η σeξουαλική αυτοπεποίθηση μπορεί να αναπτυχθεί με την πάροδο του χρόνου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.