ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Της είπε ότι «δεν κάνει τίποτα όλη ημέρα» στο σπίτι κι εκείνη του έστειλε καρέ-καρέ όλες τις δουλειές που έκανε

Ο φόρτος εργασίας μιας γυναίκας που μένει σπίτι ανέρχεται στις 14 ώρες την ημέρα οι οποίες φυσικά είναι απλήρωτες

Της είπε ότι «δεν κάνει τίποτα όλη ημέρα» στο σπίτι κι εκείνη του έστειλε καρέ-καρέ όλες τις δουλειές που έκανε

Πέρα από την απαιτητική καθημερινότητα που αντιμετωπίζει μια γυναίκα που μένει στο σπίτι για να μεγαλώσει τα παιδιά της, ίσως χρειάζεται να υπομένει τα παράπονα του συζύγου της ότι «δεν κάνει αρκετά» ή «δεν κάνει τίποτα όλη ημέρα».

Αυτή την κατάσταση αντιμετώπισε μια stay-at-home mom η οποία αποφάσισε να «εκδικηθεί» τον σύντροφό της βομβαρδίζοντάς τον με μηνύματα.

Συγκεκριμένα, του έστειλε καρέ-καρέ όλες τις δουλειές που έκανε μέσα σε μια μέρα, όπως σχολίασε σε ένα βίντεό της στο TikTok. Μερικές από αυτές; Το πλύσιμο των μπιμπερό, η καθαριότητα του νεροχύτη, η τακτοποίηση του ψυγείου, το καθάρισμα των πάγκων και των τραπεζιών και, μέσα σε όλα αυτά, η φροντίδα ενός μικρού παιδιού, η μπουγάδα, η αλλαγή πάνας και το τάισμά του.

Όπως σχολίασε η ίδια στα social media, μέχρι το μεσημέρι δεν είχε βρει ευκαιρία ούτε καν να πλύνει τα δόντια της. Ο σύζυγός της τουλάχιστον φαίνεται να το πήρε το μήνυμα, καθώς της απάντησε με γελαστά emoji.

Για του λόγου το αληθές, ο φόρτος εργασίας μια stay-at-home mom, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση, ανέρχεται στις 14 ώρες την ημέρα, δηλαδή 98 την εβδομάδα, οι οποίες φυσικά είναι απλήρωτες – και όπως φαίνεται, συχνά δεν αναγνωρίζονται καν.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, στατιστικές από 88 χώρες, που έχουν στη διάθεσή τους τα Ηνωμένα Έθνη και οι οποίες καλύπτουν τη χρονική περίοδο 2001-2017, δείχνουν ότι οι γυναίκες αφιερώνουν κατά μέσο όρο το 18% της ημέρας τους σε μη αμειβόμενες εργασίες για το νοικοκυριό και τη φροντίδα της οικογένειας, ποσοστό που στους άντρες ανέρχεται στο 7%. Μάλιστα σε περιοχές του κόσμου όπως η Βόρεια Αφρική και η Δυτική Ασία η απλήρωτη εργασία των γυναικών είναι εξαπλάσια από εκείνη των αντρών.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση:

@maishatok message recieved ✅️ #foryou #foryoupage #fyp #maternityleaveisnotaholiday #maternityleaveisnotavacation #maternityleave #postpartum #mumsoftiktok #momsoftiktok #mumsoftiktokuk #mumsbelike #mumlife ♬ Spongebob Theme – Unay
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.