ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το εστιατόριο – διαστημόπλοιο στη Νορβηγία που έγινε viral στο TikTok (βίντεο)

Η πρόσβαση γίνεται αποκλειστικά με σκάφος

Το εστιατόριο – διαστημόπλοιο στη Νορβηγία που έγινε viral στο TikTok (βίντεο)

Αν και μπορεί να φαίνεται σαν ένα διαστημόπλοιο που προσγειώθηκε στη Γη, αυτή η εντυπωσιακή κατασκευή φιλοξενεί στην πραγματικότητα ένα από τα πιο μοναδικά εστιατόρια στον κόσμο.

Μέσα στο μεγαλείο του δεύτερου μακρύτερου φιόρδ της Νορβηγίας  βρίσκεται το Restaurant Iris.

Αυτό το κατάστημα προσφέρει μια γευστική εμπειρία που ξεπερνά τα συνηθισμένα. Το αρχιτεκτονικό θαύμα που στεγάζει αυτό το τετραώροφο εστιατόριο δεν είναι ένα συνηθισμένο κτίριο. Εμπνευσμένο από το σχέδιο του ματιού ενός ψαριού, φέρει την εύστοχη ονομασία Salmon Eye. Παρουσιάστηκε στο δεύτερο μισό του 2022 και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες πλωτές εγκαταστάσεις στον κόσμο.

Στολισμένο με 9.000 χαλύβδινες πλάκες, με βάρος 1.256 τόνων και διάμετρο 25 μέτρων, είναι σίγουρα ένα εστιατόριο που προκαλεί δέος.

Με πρόσβαση αποκλειστικά με σκάφος, το εστιατόριο προσφέρει στους επισκέπτες ένα «αποκλειστικό γαστρονομικό ταξίδι», το οποίο χαρακτηρίζεται από ένα απολαυστικό γεύμα 18 πιάτων. Με φόντο την πανοραμική θέα που περιλαμβάνει φιόρδ, παγετώνες και βουνά, οι επισκέπτες βιώνουν μια γαστρονομική περιπέτεια που δεν μοιάζει με καμία άλλη.

@marieriksmoen I don’t know how to feel…#contrast #food #restaurant #viral #iristherestaurant ♬ What Was I Made For? [From The Motion Picture “Barbie”] – Billie Eilish

@marieriksmoen Restaurant view..#norway #restaurant #travel #restaurants #iristherestaurant #paris #food ♬ be my baby by the ronettes – 💿sped up sounds💿
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.