ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Το κόλπο για να κρατήσουμε τις δυσάρεστες οσμές μακριά από την κατάψυξη

Συνήθως, η αιτία για την άσχημη οσμή στην κατάψυξη είναι η ανάπτυξη βακτηρίων

Το κόλπο για να κρατήσουμε τις δυσάρεστες οσμές μακριά από την κατάψυξη

Πολλές φορές τυχαίνει στην κατάψυξη να αναπτύσσονται δυσάρεστες οσμές, χωρίς προφανή λόγο.

Συνήθως, η αιτία για την άσχημη οσμή στην κατάψυξη είναι η ανάπτυξη βακτηρίων. Παρόλο που τα βακτήρια γίνονται ανενεργά στους -18 βαθμούς στους οποίους λειτουργεί η κατάψυξη, μπορεί να ζήσουν σε θερμότερο περιβάλλον.

Ποιος είναι, λοιπόν, ο καλύτερος τρόπος να απαλλαγούμε από τις δυσάρεστες μυρωδιές της κατάψυξης;

Απλούστατα να καθαρίσουμε καλά την όποια διαρροή από δοχεία με φαγητά. Ακολουθούν τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Αδειάζουμε την κατάψυξη
Παίρνουμε ένα φορητό ψυγειάκι ή μερικές ισοθερμικές τσάντες και τις γεμίζουμε με τα τρόφιμα που είχαμε στην κατάψυξη και μερικές παγοκύστες.

Τακτοποιούμε
Πετάτε όποια τρόφιμα έχουν κρυστάλλους επάνω τους (σημάδι ότι έχουν καεί), όσα δεν είναι καλά σφραγισμένα, ή είναι τόσο παλιά που δεν γνωρίζουμε αν έχει περάσει η περίοδος λήξης τους.

Καθαρίζουμε το εσωτερικό
Κάνουμε μια πάστα με ζεστό νερό και μαγειρική σόδα και τρίβουμε απαλά το εσωτερικό της κατάψυξης.

Απορροφούμε τις έντονες μυρωδιές
Αν οι οσμές επιμένουν, τοποθετούμε ένα μπολ με κόκκους καφέ ή μαγειρική σόδα στην κατάψυξη, κλείνουμε την πόρτα και περιμένουμε για περίπου μία ώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βάζουμε τα κατεψυγμένα πίσω στη θέση τους
Τοποθετούμε όλα τα τρόφιμα πίσω στη θέση τους, σημειώνοντας κάπου τι έχουμε και προγραμματίζοντας τη χρήση τους. Σιγουρευόμαστε ότι κάθε τρόφιμο είναι σφραγισμένο αεροστεγώς και έχει αυτοκόλλητο με την ημερομηνία που μπήκε στην κατάψυξη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.