ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Το λάθος που κάνουμε οι περισσότεροι με τον φούρνο μικροκυμάτων

Μπορεί να γίνει επικίνδυνος για την υγεία σας, αν δεν λάβετε τα κατάλληλα μέτρα προφύλαξης

Το λάθος που κάνουμε οι περισσότεροι με τον φούρνο μικροκυμάτων

Ο φούρνος μικροκυμάτων, αδιαμφισβήτητα, αποτελεί πλέον μια απαραίτητη ηλεκτρική συσκευή.

Ωστόσο, παρά την αναγκαιότητά του, μπορεί να γίνει επικίνδυνος για την υγεία σας, αν δεν λάβετε τα κατάλληλα μέτρα προφύλαξης.

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που γίνονται είναι η έλλειψη καθαρισμού μετά από κάθε χρήση.

Σύμφωνα με μια έρευνα, τα χερούλια του φούρνου μικροκυμάτων αποτελούν υψηλό κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών.

Ακόμη, σε μια άλλη έρευνα αποκαλύφθηκε η παρουσία E. Coli μέσα σε έναν φούρνο μικροκυμάτων, ιδίως όταν αυτός χρησιμοποιείται για ξεπάγωμα κρεάτων.

Όπως υπογραμμίζουν οι ειδικοί, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να καθαρίζετε πάντα το χερούλι του φούρνου μετά από κάθε χρήση, προκειμένου να αποτρέψετε την ανάπτυξη βακτηρίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον, συνιστάται να καθαρίζετε το εσωτερικό του φούρνου μία φορά την εβδομάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.