ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Το πιο βρώμικο μέρος στην κουζίνα που συνήθως αμελούμε να καθαρίσουμε

Δεν είναι ούτε ο νεροχύτης, ούτε τα πόμολα

Το πιο βρώμικο μέρος στην κουζίνα που συνήθως αμελούμε να καθαρίσουμε

Ποιο είναι άραγε το πιο βρώμικο σημείο μέσα σε μία κουζίνα που δεν καθαρίζουμε όσο συχνά πρέπει;

Μπορεί ο νεροχύτης της κουζίνας και το σφουγγάρι πιάτων να είναι δύο από τα βασικά σημεία -γνωστά για τα μικρόβια που μπορεί να συγκεντρώσουν, όμως, και οι πάγκοι και οι επιφάνειες κοπής χρειάζονται τακτικό καθαρισμό για να διατηρηθεί η κουζίνα καθαρή χωρίς μικρόβια και βακτήρια.

Το σημείο για το οποίο γίνεται λόγος είναι εκεί όπου τα επιδαπέδια ντουλάπια συναντούν το πάτωμα.

Σύμφωνα με τον Chris Willatt της υπηρεσίας καθαρισμού σπιτιών του Ντένβερ, Alpine Maids, ο χώρος μεταξύ των ντουλαπιών και του δαπέδου είναι ένας χώρος που πάντα ξεχνάμε να καθαρίσουμε.

Το σημείο αυτό «τραβά» σαν μαγνήτης τις τροφές που πέφτουν από τον πάγκο και με την πάροδο του χρόνου σχηματίζουν μια λιπαρή και κολλώδη στρώση. Επιπλέον, είναι μια περιοχή που τα έντομα και τα τρωκτικά δεν θα αφήσουν απροσπέλαστη.

«Κάτω από το ντουλάπι υπάρχει συνήθως μια μικρή προεξοχή ακριβώς πάνω από το πάτωμα που συλλέγει βρωμιά με την πάροδο του χρόνου», λέει ο Chris, στο homesandgardens.com

Προτείνει να χρησιμοποιείτε ένα καθαριστικό γενικής χρήσης με ένα πανί μικροϊνών και να τρίψετε καλά κάτω από την προεξοχή πριν την αφήσετε να στεγνώσει στον αέρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.