ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Καλύτερα να τα σταματήσετε: Αυτά είναι τα 5+1 λάθη που κάνετε με το πλυντήριο ρούχων

Έχουν αρνητικές συνέπειες στην καθαριότητα των ρούχων

Καλύτερα να τα σταματήσετε: Αυτά είναι τα 5+1 λάθη που κάνετε με το πλυντήριο ρούχων

Αδιαμφισβήτητα, το πλυντήριο ρούχων αποτελεί μια από τις πιο πολυχρησιμοποιημένες ηλεκτρικές συσκευές σε ένα σπίτι.

Και μπορεί να έχετε βάλει αμέτρητα πλυντήρια μέχρι σήμερα, αυτό, ωστόσο, δε σημαίνει ότι τα κάνετε όλα σωστά.

Υπάρχουν ορισμένα κοινά λάθη που πολλοί αγνοούν και που έχουν αρνητικές συνέπειες στην καθαριότητα των ρούχων.

Νο1: Γεμίζετε υπερβολικά τον κάδο του πλυντηρίου

Μπορεί να το κάνετε για να εξοικονομήσετε χρόνο, χώρο και χρήμα, όμως θα έχετε αντίθετα αποτελέσματα. Τα ρούχα δεν καθαρίζουν αποτελεσματικά, και επιπλέον τα υφάσματα τρίβονται μεταξύ τους και φθείρονται πιο γρήγορα.

Νο2: Δεν βάζετε το κατάλληλο πρόγραμμα

Το πλυντήριο έχει διάφορα προγράμματα ανάλογα με την ποιότητα του υφάσματος και υπάρχει λόγος. Το κάθε πρόγραμμα είναι έτσι σχεδιασμένο για να καθαρίσει και να προστατεύσει το κάθε ρούχο αποτελεσματικά και με ασφάλεια. Το να βάζετε συνεχώς το ίδιο πρόγραμμα θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην καθαριότητα των ρούχων και στην διάρκεια ζωής τους.

Νο3: Χρησιμοποιείτε παραπάνω απορρυπαντικό από όσο χρειάζεται

Η λογική «όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο» δεν ισχύει σε αυτήν την περίπτωση. Βάζοντας παραπάνω απορρυπαντικό από όσο χρειάζεται θα έχει σαν αποτέλεσμα τα ρούχα να βγουν πιο σκληρά και επιπλέον μπορεί να μείνει απορρυπαντικό στις ίνες ακόμα και μετά το ξέβγαλμα.

Νο4: Αφήνετε τα ρούχα στον κάδο για ώρες

Τα ρούχα πρέπει ιδανικά να απλώνονται αμέσως μετά το πλύσιμο. Αφήνοντας τα ρούχα στον κάδο για ώρες, μαζεύουν υγρασία και αποκτούν μία άσχημη μυρωδιά.

Νο5: Βάζετε το απορρυπαντικό μετά τα ρούχα

Καλό είναι να βάζετε πάντα το απορρυπαντικό, το μαλακτικό και το όποιο καθαριστικό ρούχων πριν βάλετε τα ρούχα στον κάδο του πλυντηρίου. Με τον τρόπο αυτό αναμειγνύεται πιο εύκολα με την ποσότητα νερού που αντλεί το πλυντήριο και τα ρούχα καθαρίζουν πιο αποτελεσματικά.

Νο6: Ξεχωρίζετε τα ρούχα για πλύσιμο μόνο ανά χρώμα και όχι και ανά υφή

Προτιμήστε να πλένετε τις πετσέτες ξεχωριστά, τα τζιν ξεχωριστά κτλ. Έτσι, τα διαφορετικά υφάσματα δεν θα τρίβονται μεταξύ τους και η διάρκεια ζωής των ρούχων σας θα αυξηθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.