ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κάρυστος: Η περιοχή στη νότια Εύβοια που μοιάζει με αιγιοπελαγίτικο οικισμό (φώτο)

Την πόλη εποπτεύει και το εντυπωσιακό μεσαιωνικό Castello Rosso, χτισμένο μέσα σε πλατάνια και πηγές

Κάρυστος: Η περιοχή στη νότια Εύβοια που μοιάζει με αιγιοπελαγίτικο οικισμό (φώτο)

Αδιαμφισβήτητα, η Κάρυστος αποτελεί από εκείνα τα μέρη στη νότια Εύβοια που ξεχωρίζουν.

Φέρνοντας στο νου εικόνες από αιγιοπελαγίτικο οικισμό, αποτελεί ιδανική επιλογή για μια ανοιξιάτικη απόδραση από το κλεινόν άστυ με θαλασσινή αύρα.

Στη σκιά του βουνού Όχη, πρόκειται για μία από τις πιο όμορφες κωμοπόλεις στον ευβοϊκό νότο, που μας βάζει σε καλοκαιρινή διάθεση με τη νησιωτική της αύρα.

Οι επισκέπτες την αγαπούν αφενός για την ευχάριστη ρυμοτομία της -το πολεοδομικό της σχέδιο χρονολογείται από την εποχή του Όθωνα– αφετέρου για το μεγάλο ενδιαφέρον της περιοχής που την περιβάλλει.

Μεγάλοι δρόμοι, πολλές πλατείες κι αρκετά νεοκλασικά συνθέτουν την εικόνα της πόλης της Καρύστου, ενώ ο παραλιακός πεζόδρομός της είναι ο δρόμος από τον οποίο περνούν οι πάντες. Το καλοκαίρι είναι, όπως είναι αναμενόμενο, πλημμυρισμένος από κόσμο.

Η καλοκαιρία προσελκύει τους επισκέπτες και στην όμορφη παραλία της Καρύστου -με άμμο και βότσαλα- που εκτείνεται σε περίπου δύο χιλιόμετρα δυτικά της πόλης.

Τα περίφημα Δρακόσπιτα στη Νότια Εύβοια

Πάνω από την Κάρυστο δεσπόζει το βουνό Όχη, με τα ξακουστά και μυστηριώδη Δρακόσπιτα, το πιο μυστηριώδες μνημείο της Εύβοιας. Δρακόσπιτα απαντώνται κυρίως στη νότια Εύβοια αλλά και στην κεντρική, και ο χρόνος κατασκευής τους είναι άγνωστος.

Ο λαϊκός μύθος τα «βάφτισε» δρακόσπιτα καθώς η τοποθεσία και η μορφή τους δεν παραπέμπουν σε χρήση από άνθρωπο αλλά από… δράκο. Το πιο καλοδιατηρημένο από τα δρακόσπιτα είναι αυτός της Όχης.

Την πόλη εποπτεύει και το εντυπωσιακό μεσαιωνικό Castello Rosso, χτισμένο μέσα σε πλατάνια και πηγές. Η κατασκευή του τοποθετείται στα 1030 μ.Χ. ενώ στο βάθος του υπάρχει το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία.

Δίπλα στο λιμάνι μπορεί κανείς να δει το παλαιό ενετικό φρούριο, το Μπούρτζι. Αγαπημένος προορισμός για καλοκαιρινές αποδράσεις, λόγω της παραλίας της και της θάλασσας, η Κάρυστος ενδείκνυται για βόλτες και τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου. Από την Αθήνα η πρόσβαση γίνεται είτε μέσω Χαλκίδας είτε με το πλοίο, από το Μαρμάρι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.