ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κίμωλος: Το νησί με τις «παραδεισένιες» παραλίες με τιρκουάζ νερά & τις «χρυσαφένιες» αμμουδιές (φώτο)

Ένα νησί που έτσι και το επισκεφθείς μια φορά, θα «κολλήσεις» μαζί του

Κίμωλος: Το νησί με τις «παραδεισένιες» παραλίες με τιρκουάζ νερά & τις «χρυσαφένιες» αμμουδιές (φώτο)

Η Κίμωλος είναι ένα νησί του Αιγαίου το οποίο είναι ιδανικό για  χαλαρές διακοπές και ξεκούραση δίπλα σε κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά.

Το νησί είναι ηφαιστειογενές και θα σε γοητεύσει με τους μοναδικούς βραχώδεις σχηματισμούς και το υπέροχο λευκό χρώμα της «κιμωλίας γης» – της γνωστής κιμωλίας, που πήρε το όνομά της από την Κίμωλο και κυριαρχεί στο τοπίο.

Το νησί διαθέτει θερμές πηγές και προσφέρεται όχι μόνο για χαλάρωση, αλλά και για δραστηριότητες.

Πρωτεύουσα είναι το Χωριό, ένας πανέμορφος οικισμός με τυπική κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική που θα σε μαγέψει με την απλότητα, την ησυχία και τα γραφικά καλντερίμια του.

Παραλίες στην Κίμωλο

Παραδεισένιες παραλίες με τιρκουάζ νερά, χρυσαφένιες αμμουδιές, βότσαλα και λευκά βράχια σε περιμένουν στην Κίμωλο! Οι πιο δημοφιλείς βρίσκονται στο νότιο τμήμα του νησιού.

Καράς: Μαγευτικός κολπίσκος με γαλαζοπράσινα νερά που θυμίζουν πισίνα! Δεν πρόκειται ακριβώς για παραλία, καθώς δεν διαθέτει αμμουδιά, αλλά λευκά βράχια που είναι ό,τι πρέπει για βουτιές.

Ρέμα: Βρίσκεται δίπλα στο γραφικό ψαροχώρι της Γιούπας, γύρω στα 15 λεπτά περπάτημα από το Χωριό. Έχει εντυπωσιακά τιρκουάζ νερά και βότσαλα. Εδώ θα δεις τα λεγόμενα «σύρματα», σπηλιές λαξεμένες στον βράχο για να φυλάσσονται οι βάρκες τον χειμώνα, αλλά και τον «ελέφαντα», μορφή που σμιλεύτηκε στα βράχια από τη θάλασσα και τον αέρα με το πέρασμα του χρόνου!

Πράσα: Ίσως η καλύτερη και πιο εντυπωσιακή παραλία του νησιού, με κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά και λευκή άμμο. Διαθέτει καντίνα και ομπρέλες, αλλά και αρμυρίκια που παρέχουν λίγη σκιά. Μπορεί να έχει αρκετό κόσμο τον Αύγουστο.

Αλυκή: Μεγάλη παραλία με άμμο, βότσαλα και ρηχά καταγάλανα νερά. Έχει αρμυρίκια για σκιά και είναι προσβάσιμη με λεωφορείο.

Μπονάτσα: Βρίσκεται δίπλα στην Αλυκή και είναι αρκετά μεγάλη και απάνεμη. Έχει ψιλή άμμο, ρηχά κρυστάλλινα νερά και αρμυρίκια που παρέχουν σκιά. Διαθέτει beach bar με ελαφριά σνακ και είναι προσβάσιμη με το λεωφορείο του νησιού.

Ελληνικά: Παραλία με άμμο στο δυτικό τμήμα του νησιού. Να πάρεις οπωσδήποτε τη μάσκα σου, καθώς κάτω από τα καταγάλανα νερά κρύβεται μια βυθισμένη νεκρόπολη!

Μαυροσπήλια: Μη χάσεις το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα από αυτήν την όμορφη παραλία! Βρίσκεται πολύ κοντά στα Ελληνικά.

Αξιοθέατα και δραστηριότητες στην Κίμωλο

Πεζοπορία στο Σκιάδι:

Σπάνιο φυσικό μνημείο και σήμα κατατεθέν του νησιού, πρόκειται για ένα τεράστιο βράχο σε σχήμα μανιταριού.

Στη διαδρομή θα συναντήσεις υπέροχα φυσικά τοπία και η θέα στο Αιγαίο και τη γειτονική Μήλο θα σου μείνει αξέχαστη!

Βόλτα στο Χωριό και στο Κάστρο:

Οπωσδήποτε να κάνεις μια βόλτα στο Χωριό, την πρωτεύουσα του νησιού.

Τα γραφικά σοκάκια, η αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική και το μεσαιωνικό κάστρο θα σε γοητεύσουν.

Εδώ θα βρεις αρκετά καφέ και μπαρ για να πιεις το ποτό σου, καθώς και εστιατόρια με εξαιρετικό φαγητό.

Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κιμώλου:

Εκθέματα από την προϊστορική εποχή μέχρι και την ύστερη αρχαιότητα θα σε ταξιδέψουν στην ιστορία του νησιού.

Εκδρομή στη νήσο Πολύαιγο:

Πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς αυτόν τον μικρό παράδεισο, που φιλοξενεί σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας και έχει παραλίες μοναδικής ομορφιάς!

Δρώμενα από τους Κιμωλίστες:

Η εθελοντική ομάδα της Κιμώλου διοργανώνει ποικίλα δρώμενα, όπως πεζοπορίες, προβολή ταινιών σε υπαίθριους χώρους και πανηγύρια!

Τι να γευτείς:

Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις χειροποίητο παγωτό στο Χωριό, αλλά και τη λαδένια, τοπική λιχουδιά που θυμίζει πίτσα!

Tip: Από την Κίμωλο μπορείς εύκολα να ταξιδέψεις με το πλοίο μέχρι την Πάρο και τη Νάξο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα νησιά αυτά έχουν πολλές ακτοπλοϊκές συνδέσεις και είναι ιδανικές στάσεις για island hopping!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.