Οι πέντε ιδανικοί προορισμοί στην Ελλάδα για να περάσεις τα Χριστούγεννα

Ο χρόνος πλέον μετρά αντίστροφα για τις φετινές εορτές

Οι πέντε ιδανικοί προορισμοί στην Ελλάδα για να περάσεις τα Χριστούγεννα

Αντίστροφα πλέον μετρά ο χρόνος για τα Χριστούγεννα 2022, καθώς απομένει λιγότερο από ένας μήνας, με αποτέλεσμα οι στολισμοί σε σπίτια και σε καταστήματα να έχουν ήδη ξεκινήσει.

Δεν είστε λίγοι όσοι διαβάζετε τώρα αυτές τις γραμμές, οι οποίοι έχει ήδη στολίσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ούτως ή άλλως τα Χριστούγεννα δεν είναι μόνο ανήμερα της 25ης Δεκεμβρίου, αλλά όλο το χρονικό διάστημα από τα τέλη Νοεμβρίου, μέχρι και την εορτή των Φώτων.

Αυτό ουσιαστικά εννοούμε περίοδος Χριστούγεννων. Με 2 χρόνια καραντίνα σίγουρα πολλοί θα θέλουν να κάνουν μια απόδραση από τη ρουτίνα και την καθημερινότητα. Ένα ταξίδι σε έναν ωραίο χειμερινό προορισμό αποτελεί ιδανική λύση για διακοπές τα Χριστούγεννα.

Παντού είναι στολισμένα, τα πρώτα χιόνια στις βουνοκορφές έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Σκούφοι, κασκόλ, γάντια, ζεστά πανωφόρια και μπουφάν ο απαραίτητος εξοπλισμός.

Τα Χριστούγεννα τα έχουμε συνδυάσει με χιόνια, κρύο, ορεινά χωριά πλούσια σε βλάστηση και πανοραμική θέα που δεν μπορεί να αποτυπωθεί η εικόνα που βλέπουμε με τα μάτια σε καμία φωτογραφική μηχανή. Τα έχουμε συνδυάσει με παραδοσιακή αρχιτεκτονική, με έλατα και σκέπες με κεραμίδια στα σπίτι που είναι γεμάτα χιόνι, καμινάδες να καίνε, μυρωδιές από παραδοσιακό φαγητό και έθιμα που αναβιώνουν και ενθουσιάζουν.

Πάμε να δούμε 5 μαγικούς προορισμούς στην Ελλάδα για να περάσεις τα Χριστούγεννα 2022.

Καλάβρυτα

Μια βόλτα με τον οδοντωτό, περίπατοι στα σοκάκια της πόλης με βαθιές εισπνοές του αναζωογονητικού βουνήσιου αέρα, επίσκεψη στη Μονή της Αγίας Λαύρας και φυσικά σκι και snowmobile στις πλαγιές του Χελμού, είναι μερικά από όσα μπορείτε να κάνετε στην ιστορική πόλη.

Πήλιο

Όπως όλες τις εποχές έτσι και τα Χριστούγεννα το Πήλιο μαγνητίζει τους επισκέπτες του με τη παραδείσια ομορφιά του. Ντυμένο στα λευκά προσφέρεται για περιπάτους στα πανέμορφα χωριά του και στα ανήλιαγα δάση του, αλλά και για παιχνίδια στο χιόνι στο χιονοδρομικό του κέντρο.

Αράχωβα

Είτε με σκοπό να ξεχυθείτε στις πίστες του χιονοδρομικού κέντρου την ημέρα και στα bar και club του χωριού το βράδυ, είτε για στιγμές χαλάρωσης και περιπάτους στη φύση, η Αράχωβα σας εγγυάται μαγικά Χριστούγεννα.

Ζαγοροχώρια

Βόρεια των Ιωαννίνων θα βρεις τα 46 πετρόχτιστα χωριά, τα οποία ονομάζονται Ζαγοροχώρια, η οποία ποτελεί έναν must ελληνικό προορισμό μόλις ο καιρός αρχίζει να χειμωνιάζει. Έτσι, δεν θα μπορούσε να μην βρίσκεται μέσα στους καλύτερους εγχώριους προορισμούς για τα Χριστούγεννα 2022.

Ολόκληρη η περιοχή χωρίζεται στο Δυτικό ή Κατώμενη, Ανατολικό ή Βλαχοζαγορά και Κεντρικό ή Κυρίως Ζαγόρι, ενώ όλα τα χωριά μηδενός εξαιρουμένου φημίζονται για την γραφικότητα, τη διάσημη καλοδιατηρημένη αρχιτεκτονική αλλά και τη μοναδική φυσική τους ομορφιά.

Ελάτη – Περτούλι

Έλατα, λιβάδια κάτασπρα, μυρωδιά ξύλου και βρεγμένης γης, ζεστό αφέψημα σε σαλέ και κομψά μαγαζιά, βόλτες με τα έλκηθρα στο χιονοδρομικό κέντρο στο Περτούλι. Ένα σκηνικό Άλπεων στην καρδιά της Ελλάδας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συνδυάστε την παραμονή σας με μια επίσκεψη στο Μύλο των Ξωτικών τη μεγαλύτερη γιορτή στην πόλη των Τρικάλων. Δραστηριότητες στο Funpark και το παγοδρόμιο, το εργαστήριο του Αη Βασίλη, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, και μια καινούργια ιστορία που ετοιμάζουν τα ξωτικά και που θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.