ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αυτές είναι οι πέντε καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για μεμονωμένους ταξιδιώτες

Μια ελληνική στη πρώτη θέση

Αυτές είναι οι πέντε καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για μεμονωμένους ταξιδιώτες

Τα μεμονωμένα ταξίδια αυξάνονται καθώς οι ταξιδιώτες αναζητούν μεγαλύτερη ελευθερία και ανεξαρτησία. Ωστόσο, το να κάνετε ένα ταξίδι μόνο του συνοδεύεται από προκλήσεις και κινδύνους, και η επιλογή του σωστού προορισμού είναι το κλειδί.

Από το να βρίσκετε πράγματα να κάνετε μόνοι σας μέχρι να διασφαλίσετε ότι θα είστε ασφαλείς σε όλη τη διάρκεια των περιπέτειών σας, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αποφασίζετε πού να πετάξετε.

Η ουγγρική αεροπορική εταιρεία Wizz Air συγκέντρωσε μια κατάταξη με τις 5 κορυφαίες ευρωπαϊκές πόλεις για μεμονωμένους ταξιδιώτες το 2023.

Ανέλυσαν κριτικές από μεμονωμένους ταξιδιώτες στο TripAdvisor για να καθορίσουν ποιοι προορισμοί πρόσφεραν στους μοναχικούς τουρίστες τις πιο θετικές εμπειρίες.

Ρόδος, Ελλάδα

Η πόλη της Ρόδου ήρθε στην πρώτη θέση της κατάταξης. Πάνω από το 75% των κριτικών μεμονωμένων ταξιδιωτών στο TripAdvisor έδωσαν στον προορισμό πέντε αστέρια.

Από αυτά, τα αξιοθέατα της πόλης έλαβαν την πλειοψηφία των κριτικών πέντε αστέρων (79%), μαζί με το 73% των κριτικών για εστιατόρια που βρίσκονται εντός της πόλης.

Αν το επισκέπτεστε μόνοι, επισκεφθείτε τις παρθένες παραλίες για ένα ήσυχο απόγευμα, περιπλανηθείτε στη μεσαιωνική παλιά πόλη για να ανακαλύψετε ιστορίες σταυροφόρων και ιπποτών και θαυμάστε τα πολύχρωμα τζαμιά στην περιοχή Hora.

Σπλιτ, Κροατία

Η κροατική πόλη Σπλιτ ήρθε στη δεύτερη θέση, με το 73% των μεμονωμένων ταξιδιωτών να βραβεύουν τον προορισμό με κριτικές πέντε αστέρων.

Οι επισκέπτες ενθουσιάστηκαν ιδιαίτερα με τα αξιοθέατα της πόλης – το 81% έλαβε κριτικές πέντε αστέρων – ενώ το 66% των κριτικών εστιατορίων έλαβε την κορυφαία βαθμολογία. Το Σπλιτ είναι γεμάτο με ιστορικές τοποθεσίες που είναι ευχάριστο να περιπλανηθείς μόνος. Στο ιστορικό κέντρο δεσπόζει το παλάτι του Διοκλητιανού, ένα από τα πιο εντυπωσιακά ρωμαϊκά συγκροτήματα που υπάρχουν ακόμα.

Αυτό όμως δεν είναι λείψανο. Ανάμεσα σε σαρωτικές κιονοστοιχίες και επιβλητικά μέτωπα ναών, θα βρείτε μπαρ και εστιατόρια στριμωγμένα σε κάθε γωνιά.

Φάρο, Πορτογαλία

Η Φάρο ήρθε από κοινού στην τρίτη θέση για μεμονωμένους ταξιδιώτες. Μόλις τα δύο τρίτα των κριτικών μεμονωμένων ταξιδιωτών έδωσαν στην πορτογαλική πόλη πέντε αστέρια.

Οι κριτικές για τα αξιοθέατα της πόλης ήταν 74% πέντε αστέρων, ενώ τα εστιατόρια ήταν λίγο χαμηλότερα με 59%.
Αν περνάτε χρόνο μόνοι σας στο Faro, μην χάσετε την πολύχρωμη παλιά πόλη που περικλείεται από μεσαιωνικά τείχη. Για κάποιο σοβαρό, κατευθυνθείτε προς την Igreja de Nossa Senhora do Carmo, μια μπαρόκ εκκλησία με εκθαμβωτικό επιχρυσωμένο εσωτερικό.

Για μια εκδρομή στη φύση, αποδράστε στο Parque Natural da Ria Formosa, έναν παράδεισο 18.000 στρεμμάτων με λιμνοθάλασσες και αλμυρά έλη που είναι γεμάτος από ορνιθοπανίδα.

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Μαζί με τον Φάρο στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Κωνσταντινούπολη , η πολυσύχναστη μητρόπολη της Τουρκίας. Τα δύο τρίτα των μεμονωμένων ταξιδιωτών έδωσαν στην πόλη μια κριτική πέντε αστέρων.

Τα αξιοθέατα της πόλης έλαβαν 64% κριτικές πέντε αστέρων, ενώ τα εστιατόρια διέπρεψαν με το 71% να δίνει την κορυφαία ψήφο.
Μπορεί να είναι τρομακτικό να φάτε μόνοι σας, αλλά η Κωνσταντινούπολη είναι το τέλειο μέρος για να εξασκηθείτε στο σόλο δείπνο.

Μπορείτε να πάρετε street food από τους αναρίθμητους πάγκους με κεμπάπ ή ένα περίφημο σάντουιτς με ψάρι (balık ekmek) από τους πωλητές στις ακτές του Βοσπόρου.

Αν δεν αισθάνεστε αυτοπεποίθηση να έχετε μόνοι σας ένα γεύμα, μπορείτε να επιλέξετε ένα τραπέζι δίπλα στο πεζοδρόμιο για να παρακολουθήσετε κόσμο σε μοντέρνες γειτονιές όπως η Çukurcuma.

Φλωρεντία, Ιταλία

Η πέμπτη θέση στην κατάταξη πήγε στη Φλωρεντία , της οποίας οι κριτικές ήταν 66% πέντε αστέρων.

Η πόλη της Τοσκάνης έλαβε 71% κριτικές πέντε αστέρων για τα αξιοθέατα της και 61% για εστιατόρια.

Το ιστορικό κέντρο των μεγάλων αναγεννησιακών ανακτόρων και των χαριτωμένων πλατειών είναι ευχάριστο να περιπλανηθείς μόνος σου, δίνοντάς σου όλο τον χρόνο που χρειάζεσαι για να θαυμάσεις τα αγάλματα και τα σιντριβάνια του.

Οι λάτρεις της τέχνης μπορούν να χάσουν τον εαυτό τους σε μια ήρεμη περισυλλογή στην εκπληκτική γκαλερί Ουφίτσι με τα παγκοσμίου φήμης έργα τέχνης των Ραφαέλ, Μποτιτσέλι και Λεονάρντο ντα Βίντσι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: travelstyle.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.