Έξι νησιά που αποτελούν ιδανικοί προορισμοί για το πρώτο σου… καλοκαιρινό ταξίδι για φέτος

Συνδυάζουν βουνό, θάλασσα αλλά και μοναδικό φαγητό!

Έξι νησιά που αποτελούν ιδανικοί προορισμοί για το πρώτο σου… καλοκαιρινό ταξίδι για φέτος

Πολλοί είναι αυτοί που επισκέπτονται τα νησιά αποκλειστικά την καλοκαιρινή περίοδο και αυτή η εποχή είναι η στιγμή τους! Αν ανήκεις και εσύ σε αυτούς, μάλλον θα πρέπει να συνεχίσεις να διαβάζεις, αφού εδώ θα βρεις 6 νησιά για να κάνεις το πρώτο σου ταξίδι για φέτος αλλά και πόσο θα σου κοστίσει.

Τα ελληνικά νησιά είναι παραδεισένια και συνδυάζουν το γαλήνιο μπλε με τις χρυσαφί αμμουδιές, αλλά και τη νυχτερινή διασκέδαση που χτυπάει κόκκινο το καλοκαίρι. Τα περισσότερα ελληνικά νησιά ωστόσο, είναι ιδανικά για όλες τις εποχές του χρόνου, αφού συνδυάζουν βουνό, θάλασσα αλλά και μοναδικό φαγητό!

Ποιος πολιτικός αρχηγός, κατά τη γνώμη σας, έδωσε τις πιο πειστικές και ειλικρινείς απαντήσεις στο debate;

  • Κ.Μητσοτάκης (ΝΔ) (9%, 1.989 Votes)
  • Α.Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ) (17%, 3.955 Votes)
  • Ν.Ανδρουλάκης (ΠΑΣΟΚ) (2%, 443 Votes)
  • Δ.Κουτσούμπας (ΚΚΕ) (4%, 1.031 Votes)
  • Κ.Βελόπουλος (Ελληνική Λύση) (22%, 5.078 Votes)
  • Γ.Βαρουφάκης (ΜέΡΑ25) (4%, 905 Votes)
  • Κανένας (38%, 8.872 Votes)
  • Δεν ξέρω/Δεν απαντώ (3%, 806 Votes)

Σύνολο ψήφων: 23.079

Loading ... Loading ...

Κύθνος

Παρά το μικρό της μέγεθος, η Κύθνος είναι ένα νησί που μπορεί να προσφέρει κάτι διαφορετικό σε κάθε επισκέπτη. Οι καταγάλανες παραλίες, τα παραδοσιακά γραφικά χωριά, η πλούσια παράδοση και τα πανέμορφα τοπία, κάνουν την Κύθνο ένα γοητευτικό και χαλαρωτικό προορισμό.

Επιπλέον, έχει κοντινή απόσταση από την Αθήνα αλλά και από άλλα νησιά των Κυκλάδων και έτσι δημιουργούνται οι ιδανικές συνθήκες για να συνδυάσεις την Κύθνο με άλλα νησιά των Δυτικών Κυκλάδων για island hopping. Μία ενδεικτική τιμή για ακτοπλοϊκά εισιτήρια μετ’επιστροφής από Αθήνα είναι γύρω στα 30€, ενώ η μία διανυκτέρευση μπορεί να σου κοστίσει από 40€ και πάνω.

Πόρος

Στον Πόρο, θα δεις παντού γραφικά σοκάκια με νεοκλασικά σπίτια, όμορφα μπαλκόνια, ανθισμένες γωνιές και γεμάτα μαγαζιά. Το ιστορικό ρολόι είναι σήμα κατατεθέν του νησιού και εκεί μπορεί να ζήσει κάποιος την εμπειρία ενός μαγευτικού ηλιοβασιλέματος. Το καλοκαίρι, η παραλιακή οδός της πόλης σφύζει από κόσμο και διασκέδαση, όλη την ημέρα και μέχρι αργά τη νύχτα. Επισκέψου οπωσδήποτε το λεμονοδάσος και το εκκλησάκι του Αγίου Σεραφείμ.

Για να πας στον Πόρο, μπορείς είτε οδικώς μέχρι το Γαλατά και από εκεί με ferry boat με συχνά δρομολόγια, είτε ακτοπλοϊκώς από Πειραιά, που αναχωρούν καθημερινά ταχύπλοα. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 1 ώρα με το ταχύπλοο και κοστίζει γύρω στα 60€ με επιστροφή και 2,5 ώρες με το συμβατικό και θα σου κοστίσει 35€.

Λευκάδα

Όσες μαγευτικές εικόνες και αν έχεις δει από τη Λευκάδα, όταν την επισκεφθείς, θα διαπιστώσεις ότι η αλήθεια ξεπερνά κάθε φήμη. Το «στεριανό» νησί, είναι εύκολα προσβάσιμο, πολύ φιλόξενο και ζωντανό, γεγονός που το κάνει νησί για τέλειες διακοπές. Αν οι πρώτες σου διακοπές για φέτος είναι σε αυτό το νησί, θα απολαύσεις ένα μαγικό Ιόνιο στα καλύτερά του. Κάθισμα, Εγκρεμνοί, Πόρτο Κατσίκι: οι πιο όμορφες παραλίες, που βραβεύονται κάθε χρόνο με Γαλάζια Σημαία και κερδίζουν διεθνείς διακρίσεις, θα κερδίσουν και την καρδιά σου. Για τη διαμονή σου μπορείς να βρεις καταλύματα από 35€ και πάνω!

Πάρος

Η Πάρος είναι ιδανικός προορισμός, όλες τις εποχές του χρόνου και ειδικά το καλοκαίρι. Είναι ένα πανέμορφο νησί όπου θα μπορέσεις να χαλαρώσεις, να περιποιηθείς τον εαυτό σου, να διασκεδάσεις μέχρι πρωίας και να φας εξαιρετικά πιάτα. Επισκέψου το Πίσω Λιβάδι, για να βρεις δίπλα στα μπαρ και τα ταβερνάκια τη χρυσαφένια αμμουδιά του Λογαρά. Βούτα στις Κολυμπήθρες της Νάουσας, δοκίμασε παριανό κρασί και κάνε windsurfing.

Η διαμονή σου θα κοστίσει από 45€ περίπου τη βραδιά, ενώ θα φτάσεις στην Πάρο από τον Πειραιά σε 4 ώρες με 95€ πήγαινε-έλα.

Σάμος

Στη Σάμο θα ανακαλύψεις ένα καταπράσινο νησί του Βόρειου Αιγαίου με πανέμορφες παραλίες και μεγάλη ιστορία. Έχει μοναδικές φυσικές ομορφιές, υπέρχοες παραλίες, εντυπωσιακά αξιοθέατα και πολλά αρχαιολογικά μνημεία. Αποτελεί ιδανικό προορισμό για χαλαρές διακοπές και προσφέρει τη δυνατότητα για πολλές διαφορετικές δραστηριότητες, όπως βόλτες στην καταπράσινη φύση, αναρρίχηση και πεζοπορία.

Για να πας Σάμο μπορείς να βρεις αεροπορικά εισιτήρια από 70€ με επιστροφή, οι διακοπές όμως δε θα σου κοστίσουν ακριβά αφού θα βρεις εξαιρετικές τιμές σε διαμονή, φαγητό και δραστηριότητες!

Άνδρος

Η αρχοντική και περήφανη Άνδρος θα σε μαγνητίσει με το ξεχωριστό ταπεραμέντο και την ατμόσφαιρα που ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων. Δεν την αποκαλούν τυχαία άλλωστε «Πριγκίπισσα των Κυκλάδων»! Φρόντισε να εξερευνήσεις τις παραλίες του νησιού: Τα Άχλα, της Γριάς το Πήδημα, Τη Χρυσή Άμμο με την – κυριολεκτικά – χρυσή άμμο και την Αποθήκη. Θα κάνεις επίσης βόλτα στο Επάνω Κάστρο του νησιού, θα φας την ξακουστή φουρταλιά ή φρουταλιά και θα περάσεις ανέμελες διακοπές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θα σου κοστίσουν 50€ περίπου τα ακτοπλοϊκά από τη Ραφήνα, πήγαινε-έλα και θα φτάσεις στο νησί σε μόλις δύο ώρες. Εκεί, θα βρεις διαμονή από 30€ τη διανυκτέρευση!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.