Επτά ελληνικές παραλίες που «έχουν να πουν πολλά» στην ψυχή και το σώμα σας

Πρέπει έστω μία φορά στη ζωή σας να κολυμπήσετε στα καταγάλανα νερά τους

Επτά ελληνικές παραλίες που «έχουν να πουν πολλά» στην ψυχή και το σώμα σας
Βουτιά εκεί όπου η ελληνική φύση μεγαλούργησε! Παραλίες ιδιαίτερες, μοναδικές, παράξενες, που ξεχωρίζουν ανάμεσα στις τόσες παραλίες-διαμάντια της Ελλάδας. Δείτε βίντεο και φωτογραφίες, πάρτε λίγη έμπνευση για τις βουτιές των καλοκαιρινών διακοπών του 2022 και καλό σας ταξίδι!

 Μπάλος, Χανιά Κρήτη

Mπάλος, μία απ' τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας

Η άγρια ομορφιά του ξερακιανού τοπίου, ο επιβλητικός βράχος που ξεπροβάλλει μέσα από τη θάλασσα, τα βράχια και οι πλαγιές που υψώνονται μεγαλοπρεπώς πάνω από το κεφάλι σας, τα αβαθή σημεία με τα ζεστά, κρυστάλλινα, διαυγή νερά αλλά και τα πιο βαθιά σημεία με τα σμαραγδένια νερά, η αμμουδιά που είναι άλλοτε λευκή και άλλοτε στις αποχρώσεις του ροζ λόγω των πολλών μικρών κοχυλιών, όλα συμβάλλουν στη μοναδικότητα του τοπίου.

Είτε φθάσετε εκεί με καραβάκι από το λιμανάκι του Κισσάμου των Χανίων, είτε προτιμήσετε την κατάβαση με τα πόδια ακολουθώντας τον χωματόδρομο που οδηγεί στον παράδεισο, το σίγουρο είναι πως στον Μπάλο θα αντικρίσετε ένα πολύ ξεχωριστό θέαμα.

Η περίφημη παραλία της Ζακύνθου που συγκαταλέγεται σε πολλές λίστες ως μία από τις ομορφότερες παραλίες του κόσμου, πήρε το όνομά της από ένα ναυάγιο πλοίου που ξεβράστηκε το 1980 στο απομονωμένο αυτό σημείο του νησιού. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται δια θαλάσσης.

Τρυπητή ή Γάλα, Κουφονήσια

Η τοποθεσία το Γάλα είναι μια εσοχή βράχου που μοιάζει με τρύπα (παλαιότερα οι ντόπιοι την αποκαλούσαν Τρυπητή) και μέσα της κρύβει μια μικρή παραλία! Θα τη βρείτε στο πολύ κοντά στην παραλία Πορί. Στην περιοχή μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε και τις σπηλιές του Ξυλομπάτη, καθώς και τη σπηλιά «Το Μάτι του Διαβόλου». Πέρα από το Γάλα, τα Κουφονήσια έχουν μια ακτογραμμή που κρύβει απίστευτα τοπία, που μοιάζουν να μην ανήκουν σε αυτή τη γη.

Ένα απόκοσμο τοπίο! Η αμμώδης παραλία Ξι βρίσκεται στην περιοχή της Παλλικής, νότια του Ληξουρίου. Πήρε το όνομά της από τ γράμμα «Ξι» της ελληνικής αλφαβήτου λόγω της ομοιότητας του σχήματος του όρμου, πάνω στον οποίο βρίσκεται, με το σχήμα του γράμματος. Αυτό όμως που κάνει την παραλία Ξι να ξεχωρίζει, είναι το ασυνήθιστο κοκκινοκεραμιδί χρώμα της άμμου.

Επίσης, εξαιτίας του αργίλου μπορεί κανείς να απολαύσει μια φυσική και δωρεάν θεραπεία spa! Η ωραιότερη ώρα για βουτιές είναι εκείνη του ηλιοβασιλέματος, οπότε και το πορτοκαλοκόκκινο χρώμα της άμμου τονίζεται ακόμη περισσότερο και το τοπίο είναι άκρως σαγηνευτικό.

 Σαρακήνικο, Μήλος

Σαρακήνικο, Μήλος, μία απ' τις πιο ξεχωριστές παραλίες της Ελλάδας

Σεληνιακό τοπίο και άπλετο φως! Τα λευκά ηφαιστειακά πετρώματα αντανακλούν το φως του ηλίου και «κόβουν» τα πεντακάθαρα σμαραγδένια νερά, σχηματίζοντας μικρές και μεγάλες σπηλιές και δημιουργώντας έτσι ένα τοπίο που θυμίζει έντονα το φεγγάρι! Όσοι ανακαλύψετε τις μαγείες τη Μήλου αυτό το καλοκαίρι είστε τυχεροί!

Βλυχάδα,  Σαντορίνη

Το φεγγάρι επί γης! Η Βλυχάδα ξεχωρίζει για τα ψηλά, λευκά ηφαιστειακά βράχια με τους περίεργους σχηματισμούς, καθώς και τη λεπτή μαύρη άμμο σε συνδυασμό με σκούρο βότσαλο. Όλα εδώ δίνουν στον επισκέπτη την αίσθηση πως βρίσκεται μέσα σε ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Βοϊδοκοιλιά, Μεσσηνία

Η παραλία της Βοϊδοκοιλιάς βρίσκεται στη δυτική ακτή της μεσσηνιακής γης, ανάμεσα στην όμορφη Πύλο και την Κυπαρισσία. Ξεχωρίζει για το σχεδόν ολοστρόγγυλο σχήμα της, την ψιλή αμμουδιά, καθώς και τα έντονα γαλαζοπράσινα νερά της. Εδώ θα ανακαλύψετε και την όμορφη και εξίσου ξεχωριστή Γλώσσα, όπως μπορείτε να δείτε και στο παραπάνω βίντεο.

Πρέβελη, Ρέθυμνο

H παραλία της Πρέβελης στην Κρήτη είναι μία από τις πιο ιδιαίτερες στην Ελλάδα

Μία από τις πιο ιδιαίτερες τοποθεσίες της Μεσογείου. Εκεί που τελειώνουν τα φοινικόδεντρα ξεκινά η αμμουδερή παραλία! Η Πρέβελη βρίσκεται περίπου 35 χλμ. νότια του Ρεθύμνου και 10 χλμ. ανατολικά του Πλακιά. Η παραλία είναι γνωστή κι ως Λίμνη Πρέβελη ή Φοίνικας και βρίσκεται στην έξοδο του επιβλητικού Κουρταλιώτικου φαραγγιού, όπου περνάει ο Μέγας Ποταμός. Στις όχθες του ποταμού υπάρχουν συστάδες από φοινικόδεντρα του Θεόφραστου, που χαρίζουν στο τοπίο τον εξωτικό του χαρακτήρα.

Το φοινικόδασος στην Πρέβελη δεν είναι το μοναδικό στο νησί. Εξίσου δημοφιλές και μεγαλύτερο είναι το Βάι, που βρίσκεται σε απόσταση 24 χλμ. ανατολικά της Σητείας και περίπου 6χλμ. από το Παλαίκαστρο.

Καλογριά, Δάσος Στροφυλιάς, Πελοπόννησος

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.