ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Επτά παραθαλάσσιες πόλεις του εξωτερικού ιδανικές για τις φετινές σου διακοπές

Για εσένα που ψάχνεις ιδέες για διακοπές εκτός Ελλάδας

Επτά παραθαλάσσιες πόλεις του εξωτερικού ιδανικές για τις φετινές σου διακοπές

Οι παραθαλάσσιες πόλεις αποτελούν εξαιρετικούς προορισμούς για καλοκαιρινές διακοπές στην Ευρώπη! Ανακαλύπτοντας τα μυστικά τους, θα μπορούσε να βρεθεί ένας κόσμος που δεν έχεις ξαναδεί και ένας τρόπος ζωής που θα μπορούσε να αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεσαι.

Εκτός από τις όμορφες παραλίες που θα βρεις, θα ανακαλύψεις την πολιτιστική κληρονομιά, τα αξιοθέατα και φυσικά την τοπική κουζίνα. Είτε αναζητάς περιπέτεια και δράση, είτε ηρεμία και χαλάρωση, αυτές οι πόλεις θα σου προσφέρουν μια αξέχαστη εμπειρία διακοπών. Μην ξεχάσεις να επισκεφθείς τοπικά καταστήματα, μουσεία και γαστρονομικά κέντρα για να ανακαλύψεις την πλήρη εμπειρία της κάθε πόλης.

Συνέχισε να διαβάζεις για να δεις 8 παραθαλάσσιες πόλεις του εξωτερικού που μπορεί να εξερευνήσει κανείς για να κλείσει τις φετινές του διακοπές.

Τεργέστη, Ιταλία

Η Τεργέστη είναι μια ιταλική παραθαλάσσια πόλη και λιμάνι της βορειοανατολικής Ιταλίας, και αποτελεί μια από τις πιο γοητευτικές πόλεις του βορειοανατολικού τμήματος. Η πόλη έχει μια πλούσια ιστορία και αρχιτεκτονική παράδοση, καθώς επηρεάστηκε από διάφορες κουλτούρες.

Η Παλιά Πόλη είναι γεμάτη με τα βενετσιάνικα κτίρια και οι παραλίες στην περιοχή είναι πραγματικά εντυπωσιακές. Θα περπατήσεις στην Piazza Unità d’Italia, που είναι η κεντρική πλατεία της Τεργέστης και θα εντυπωσιαστείς στη θέα του Palazzo del Tergesteo, ενός από τα σημαντικότερα νεοκλασσικά οικοδομήματα της πόλης.

Βλόρα, Αλβανία

Μια παραθαλάσσια πόλη της Αλβανίας που αξίζει να επισκεφθείς είναι η Βλόρα (Αυλώνας), που διαθέτει μια πανέμορφη παραλία με καθαρά νερά και άμμο, ενώ στην περιοχή θα βρεις επίσης κρυστάλλινες λίμνες και καταρράκτες που προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία κολύμβησης και ξεκούρασης. Επιπλέον, μπορείς να επισκεφθείς το κάστρο της Βλόρας και να διασχίσεις τους περίφημους δρόμους της παλιάς πόλης, που διατηρούν ακόμη το παραδοσιακό τους χαρακτήρα.

Επιπλέον, η Βλόρα είναι γνωστή για την πλούσια και παραδοσιακή κουζίνα της, που συνδυάζει τα καλύτερα υλικά της περιοχής με μια παλιά παραδοσιακή γεύση. Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις το τοπικό φαγητό, όπως τη σαρμά, το φέργκες και το ταβά.

Φάρο, Πορτογαλία

Η Φάρο είναι μια παραθαλάσσια πόλη στη νότια Πορτογαλία, γνωστή για τις εντυπωσιακές παραλίες της και την ατμόσφαιρα της χαλαρής ζωής. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα, να επισκεφθούν τα αρχαία κάστρα και να απολαύσουν τα παραδοσιακά πιάτα της περιοχής σε ένα από τα εκλεκτά εστιατόρια.

Σαν Χοσέ, Ισπανία

Το Σαν Χοσέ είναι μια πανέμορφη παραθαλάσσια πόλη στη νοτιοανατολική ακτή της Ισπανίας, στην περιοχή της Ανδαλουσίας. Έχει μια μακρά ιστορία που χρονολογείται από τους Ρωμαίους και έχει πλούσια κουλτούρα και κληρονομιά. Η παλιά πόλη του Σαν Χοσέ είναι γεμάτη με εξαιρετικά διατηρημένα κτίρια και στολίδια από την αρχιτεκτονική του 18ου και 19ου αιώνα.

Οι δρόμοι του κέντρου της πόλης είναι γεμάτοι με μπουτίκ και εστιατόρια, καθώς και μικρά καφενεία και μπαρ, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τοπικά εδέσματα και ποτά. Η παραλία του Σαν Χοσέ είναι εξαιρετική, με κρυστάλλινα νερά και αμμουδερή ακτή, και είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους το Σαν Χοσέ είναι τόσο δημοφιλές.

Κότορ, Μαυροβούνιο

Το Κότορ είναι μια όμορφη παραθαλάσσια πόλη στο Μαυροβούνιο που αν βρεθείς εκεί για διακοπές, θα εντυπωσιάσει με τα λιγοστά πράγματα που έχει να κάνεις και να δεις! Περιβάλλεται από ένα μαγευτικό τοπίο βουνών και έχει ένα ιστορικό κέντρο με παραδοσιακά σπίτια και στενά δρομάκια, καθώς και μερικά ενδιαφέροντα αξιοθέατα για να επισκεφτείς.

Αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τουρίστες που αναζητούν μια ήσυχη και οικογενειακή παραλία, από τις πολλές που υπάρχουν στην περιοχή.

Μπιαρίτζ, Γαλλία

Μια ακόμα παραθαλάσσια πόλη στο εξωτερικό που μπορείς να επισκεφθείς για τις φετινές σου διακοπές είναι το Biarritz στη Γαλλία. Βρίσκεται στη νότια ακτή της χώρας και είναι γνωστή για τα κύματα του surfing και την όμορφη παραλία της. Μπορείς να επισκεφθείς τον φημισμένο φάρο της πόλης, τα λουτρά καθώς και το καζίνο για νυχτερινή διασκέδαση.

Σάντα Μόνικα, Καλιφόρνια

Tέλος, για εσένα που θες να φύγεις από τα σύνορα της Ευρώπης και θες να βρεθείς σε μια παραθαλάσσια πόλη, η Σάντα Μόνικα στην Καλιφόρνια, είναι μια καταπληκτική ιδέα! Είναι γνωστή για την πανέμορφη παραλία της, τα καλά εστιατόρια της, τα μουσεία και τα καταστήματά της. Μπορείς να απολαύσεις την όμορφη θέα από το Santa Monica Pier, να επισκεφθείς το μουσείο της Σάντα Μόνικα και να κάνεις μια βόλτα στο περίφημο Third Street Promenade με τα καταστήματα, τα μπαρ και εξαιρετικά εστιατόρια του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.