ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Γαμήλιος τουρισμός: Πέντε ελληνικά νησιά ιδανικά για το πάρτι του γάμου

Στο νησί ο γάμος μετατρέπεται εύκολα σε beach party

Γαμήλιος τουρισμός: Πέντε ελληνικά νησιά ιδανικά για το πάρτι του γάμου

Η Ελλάδα, πρωταθλήτρια στον γαμήλιο τουρισμό, προσφέρει μοναδικής ομορφιάς σκηνικά για τέλεση γάμου. Δεκάδες νησιά και ακόμα περισσότερες εκκλησίες και ξωκλήσια.

Πάνω στο κύμα, σκαρφαλωμένες σε ψηλά βράχια, χωμένες μέσα σε γραφικά κατάλευκα στενά, με θέα στο απέραντο μπλε, αρχοντικές ή ταπεινές. Όποιο σκηνικό κι αν θέλετε, θα το βρείτε σε ένα από τα πολλά ελληνικά νησιά. Επιλέξαμε πέντε από αυτά.

Σίφνος

Η Σίφνος είναι ένα από τα δημοφιλή νησιά για καλοκαιρινό γάμο και όχι άδικα. Είναι παραδοσιακή και ταυτόχρονα κοσμοπολίτικη, έχει υπέροχες παραλίες, μια πανέμορφη χώρα και καλό φαγητό. Επιπλέον, το μπλε που περιτριγυρίζει το νησί είναι το καλύτερο φόντο για τις γαμήλιες φωτογραφίες. Καλύτερες επιλογές για διαμονή είναι φυσικά το Κάστρο με την υπέροχη, μεσαιωνική του ατμόσφαιρα αλλά και η πιο κοσμική Απολλωνία. Καλή επιλογή είναι επίσης και ο Αρτεμώνας. Όπως σε κάθε Κυκλαδονήσι, έτσι και στη Σίφνο, υπάρχουν υπέροχα ξωκλήσια και εκκλησίες.

Μια εκκλησία που ξεχωρίζει είναι η Παναγία Χρυσοπηγή. Μια κατάλευκη εκκλησία που ξεχωρίζει πάνω σε ένα βραχώδες γκρι ύψωμα και πίσω της απλώνεται ίσως το πιο ωραίο μπλε χρώμα του Αιγαίου.

Φυσικά μπορείτε να επιλέξετε και κάποια άλλη όπως τον Άγιο Ιωάννη στην Απολλωνία με τους χαρακτηριστικούς μπλε τρούλους ή το μικρό ξωκλήσι των Επτά Μαρτύρων κάτω από το Κάστρο, εδώ με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει διάθεση για περπάτημα από όλους νύφη, γαμπρό και καλεσμένους, με τους τελευταίους να είναι αναγκαστικά λίγοι λόγω του μικρού χώρου, ωστόσο το σκηνικό είναι εντελώς καρποτσταλικό. Καλή επιλογή και η Παναγία του Βουνού που έχει συγκλονιστική θέα.

Σύρος

Το αρχοντικό νησί του Αιγαίου με την υπέροχη Ερμούπολη είναι μια εξαιρετική επιλογή για έναν ξεχωριστό γάμο και αποτελεί εγγύηση για μοναδικές φωτογραφίες. Είτε είστε καθολικοί είτε είστε ορθόδοξοι, εδώ μπορείτε να βρείτε και την αντίστοιχη εκκλησία για να κάνετε τον γάμο σας. Οι καθολικοί θα επιλέξουν φυσικά στον υπέροχο ναό του Σαν Τζώρτζη στην Άνω Σύρο με θέα σε όλη την Ερμούπολη και το Αιγαίο ή την Παναγία Καρμήλου με την μαρμάρινη πρόσοψη επίσης στην Άνω Σύρο και πολύ κοντά στον Σαν Τζώρτζη.

Αγαπημένη εκκλησία που ταιριάζει πολύ σε έναν πληθωρικό γάμο είναι ο Άγιος Νικόλαος στα Βαπόρια, ένα πραγματικό κόσμημα. Όμορφος ναός με δυο εντυπωσιακά καμπαναριά και ωραία θέα στην Ερμούπολη είναι και η Ανάσταση του Σωτήρος σε ύψωμα στα όρια της πόλης.

Για πιο χαλαρού ύφους γάμους προτείνεται η Αγία Πακού στον Γαλησσά, σε ένα ύψωμα πάνω από τον οικισμό με εκπληκτική θέα στη θάλασσα. Καλή επιλογή και η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής με το υπέροχο λευκό τέμπλο και την πανοραμική θέα σχεδόν σε όλο το νησί.

Σπέτσες

Ένα ακόμα αγαπημένο νησί για γάμο είναι οι Σπέτσες. Αρχοντονήσι και αυτό και με το πλεονέκτημα ότι βρίσκεται κοντά στην Αθήνα. Τα πανέμορφα γραφικά στενά του που θυμίζουν εποχές του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, τα όμορφα αρχοντικά, οι βοτσαλωτές αυλές και οι όμορφες παραλίες του το κάνουν να ξεχωρίζει.

Από τα πιο όμορφα σημεία για να κάνετε το γάμο σας είναι το ξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας στην ομώνυμη παραλία. Χτισμένο σε ένα ύψωμα στην άκρη της παραλίας περιτριγυρίζεται από πεύκα που προσφέρουν σκιά.

Αν όμως θέλετε κάτι πιο γκράντε, θα επιλέξετε την Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου, την μητρόπολη του νησιού, πάνω από το παλιό λιμάνι. Το καμπαναριό, η είσοδος αλλά και το μεγάλο βοτσαλωτό προαύλιο είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά. Από την άλλη πλευρά τώρα του νησιού, προς την Κουνουπίτσα, ο ιερός ναός του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου με το πολύ πράσινο γύρω του είναι μια πολύ όμορφη επιλογή.

Στο δρόμο προς τον φάρο, ανάμεσα στα πεύκα υπάρχει και η πιο απομονωμένη εκκλησία Παναγία Αρμάτα με ωραία θέα στη θάλασσα. Αγαπημένη όμως εκκλησία, είναι και ο Άγιος Μάμας, ανάμεσα στα υπέροχα σπετσιώτικα αρχοντικά. Για ρομαντική ατμόσφαιρα, ανάμεσα στο πράσινο και στο μπλε, θα επιλέξετε τον Άγιο Γεώργιο κοντά στην παραλία της Ζωγεριάς.

Πάρος

Η Πάρος είναι το ιδανικό μέρος για να συνδυάσετε all day διασκέδαση (από το πρωί στην παραλία μέχρι το βράδυ σε μπαρ και clubs) με έναν παραδοσιακό ή κοσμοπολίτικο γάμο. Πολλές επιλογές έχει και για τη δεξίωση: από ταβερνάκια και εστιατόρια, μέχρι beach bars για να τελειώσει η βραδιά με βουτιές στη θάλασσα.

Η προφανέστατη επιλογή για λιγότερη ταλαιπωρία όλων είναι η Παναγία Εκατονταπυλιανή, μια πανέμορφη εκκλησία τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Ένας ακόμα επιβλητικός ναός είναι αυτός της Αγίας Τριάδας στις Λεύκες, όπου μπορείτε να συνδυάσετε το γλέντι στα ταβερνάκια του όμορφου αυτού χωριού.

Ένα υπέροχο ξωκλήσι με θέα θάλασσα είναι αυτό του Αγίου Φωκά, στον φάρο της Παροικιάς, στην είσοδο του λιμανιού αλλά και αυτό της Ζωοδόχου Πηγής στη Λάγγερη, λίγο πάνω από την παραλία. Ολόλευκο με λιτή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και υπέροχη θέα στο μπλε της Πάρου.

Σέριφος

Η Σέριφος είναι ιδανική αν αγαπάτε τα πιο ήσυχα μέρη, είναι το εναλλακτικό νησί της λίστας. Ήσυχο, χωρίς ορδές τουριστών, είναι το τέλειο μέρος για έναν απόλυτα χαλαρό και απλό γάμο τον οποίο μπορείτε να συνδυάσετε με ένα εξίσου χαλαρό πάρτι στην άμμο, σχεδόν αυτοσχέδιο. Το νησί έχει πάνω από 100 εκκλησίες και ξωκλήσια, πολλά εκ των οποίων είναι αναπαλαιωμένα βυζαντινά ενώ κάποια είναι χτισμένα σε σημεία που προσεγγίζονται μόνο μέσω μονοπατιών.

Η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη στη Χώρα, πάνω στον βράχο με μαγευτική θέα στο λιμάνι είναι στις πολύ καλές επιλογές ενώ όμορφο είναι και το πιο ταπεινό εκκλησάκι του Σταυρού με την αρχαία κρήνη. Ο Άγιος Αθανάσιος με τον μπλε τρούλο, δίπλα στο δημαρχείο, είναι τέλειος γιατί το πάρτι μπορεί να συνεχίσει στα μπαράκια ακριβώς δίπλα. Ο Άγιος Νικόλαος στην άκρη του Μεγάλου Λιβαδιού είναι ιδανικός για πιο χαλαρούς γάμους, όπως και η Αγία Τριάδα με τα έντονα χρώματα στους τρούλους της έξω από τον οικισμό πάνω σε ένα λόφο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, υπάρχει και ο ναός της Παναγιάς στον ομώνυμο οικισμό, χτισμένος τον 10ο-11ο αι. με μία όμορφη αυλή γεμάτη ελιές και τις δυο χαρακτηριστικές κολώνες στην είσοδό του. Οι Άγιοι Απόστολοι στο Μεσιανό, η εκκλησία Ταξιάρχης Γαβριήλ στη Συκαμιά και η Αγία Θέκλα είναι επίσης ιδανικές για νεανικούς, ρομαντικούς γάμους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.