ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ιδανικοί προορισμοί για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Αποτελούν σίγουρη επιλογή

Ιδανικοί προορισμοί για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Τα κοντινά στην Αθήνα νησιά είναι ιδανική επιλογή για τριήμερο Καθαράς Δευτέρας και για ένα ξεκούραστο διάλειμμα από την καθημερινότητα.

Ύδρα

Ένας προορισμός – όνειρο για όλες τις εποχές του χρόνου και μάλιστα σε πολύ κοντινή απόσταση από το λιμάνι του Πειραιά είναι η Ύδρα. Ειδικά όμως την Καθαρά Δευτέρα το νησί αποτελεί αυτό που ψάχνεις για να περάσεις τη μέρα αυτή διαφορετικά και χαρούμενα. Ο λόγος είναι ότι η Καθαρά Δευτέρα γιορτάζεται με πολύ κέφι στο νησί της Ύδρας. Μια από τις πιο φημισμένες περιοχές της Ύδρας που επιλέγουν ντόπιοι και επισκέπτες είναι η περιοχή του Βλυχού, στα δυτικά του οικισμού της Ύδρας. Εκεί μπορεί να φτάσει κανείς είτε πεζοπορώντας είτε μέσω θαλάσσης.

Υπάρχουν, επίσης, αρκετά σημεία να πετάξει κανείς τον χαρταετό του, ενώ θα βρεις παραδοσιακές ταβέρνες και μαγαζάκια για να φας ψαρομεζέδες και ό,τι άλλο επιθυμείς. Η διάρκεια του ταξιδιού από την Αθήνα για την Ύδρα είναι περίπου 1 ώρα και πενήντα λεπτά έως δύο ώρες ανάλογα από ποιο λιμάνι θα φύγεις και ποιον τύπο πλοίου θα επιλέξεις.

Κύθνος

Μια εναλλακτική αλλά πολύ καλή επιλογή για τον τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας είναι η Κύθνος. Ένα νησί – έκπληξη πολύ κοντά στην Αθήνα στο οποίο θα βρεις την απαραίτητη ησυχία αλλά και όλα τα απαραίτητα για να περάσεις καλά αυτό το τριήμερο. Αυτό το νησί είναι η ήρεμη δύναμη των τριημέρων και σίγουρα θα σε εκπλήξει ευχάριστα. Από τη μία, η Χώρα της Κύθνου είναι μια αρχοντική, γνήσια κυκλαδίτισσα Χώρα με ασβεστωμένα σοκάκια και ζωγραφισμένους τοίχους. Και από την άλλη οι παραλίες του νησιού είναι ό,τι πρέπει για βόλτα και για πέταγμα του αετού πριν καταλήξεις σε κάποια ταβέρνα του νησιού για φαγητό.

Δεν γίνεται, φυσικά, να φύγεις από το νησί της Κύθνου χωρίς να επισκεφθείς την παραλία Κολώνα , μια από τις πιο διάσημες όχι μόνο της Κύθνου αλλά και της Ελλάδας. Από το Λαύριο η απόσταση της Κύθνου είναι 1 ώρα και 45 λεπτά.

Τζια

Η τρίτη πρότασή μας για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας είναι η all time classic Τζια. Η Τζια, με τις πανέμορφες παραλίες και τη γραφική Χώρα είναι κοντά στην πρωτεύουσα, έχει καταλύματα υψηλών προδιαγραφών και προσεγμένα εστιατόρια για να περάσεις καλά ό,τι γούστα κι αν έχεις και όποιο budget θες να ξοδέψεις. Καλό είναι, βέβαια, να κλείσεις εγκαίρως γιατί είναι ένα νησί με αρκετή κίνηση ειδικά τα τριήμερα λόγω της εγγύτητάς του από την Αθήνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν βρεθείς στην Τζια για Καθαρά Δευτέρα, μην παραλείψεις να δεις από κοντά τον Λέοντα που βρίσκεται στη Χώρα του νησιού. Σύμφωνα με τον μύθο που διαδίδεται από γενιά σε γενιά, ο Λέοντας στάλθηκε στο νησί από τον Δία, για να διώξει τις νύμφες που ζούσαν στα δάση και σκότωναν τις γυναίκες. Είναι σκαλισμένος στον βράχο από τον 7ο αιώνα π.Χ. και αποτελεί έμβλημα πλέον της Κέας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.