ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Καλοκαιρινές: Το χωριό στα Κύθηρα που θα σας κάνει να το επισκέπτεστε κάθε καλοκαίρι (φώτο)

Μέχρι σήμερα κανείς μπορεί να συναντήσει στο χωριό διώροφα σπίτια με ψηλούς εξωτερικούς τοίχους και εσωτερικές αυλές

Καλοκαιρινές: Το χωριό στα Κύθηρα που θα σας κάνει να το επισκέπτεστε κάθε καλοκαίρι (φώτο)

Οι Καλοκαιρινές στα Κύθηρα είναι το μέρος που, σίγουρα, οι περισσότεροι αν όχι όλοι, θα θέλανε να μένουν.

Με όνομα που παραπέμπει στην αγαπημένη εποχή του χρόνου, που όλοι την έχουμε συνδυάσει στο μυαλό μας με την ανεμελιά και την ξεγνοιασιά, το χωριό αν και δεν βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα, καταφέρνει στο άκουσμα μόνο του ονόματός του να μας φτιάξει τη διάθεση. Κάτι που συμβαίνει και όταν βρεθεί κανείς και εκεί.

Στο δυτικό τμήμα του νησιού, το όνομά τους οι Καλοκαιρινές το οφείλουν στο γεγονός ότι το κλίμα του χωριού κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών είναι το ιδανικό, η ιστορία λέει ότι δημιουργήθηκε από μια βυζαντινή οικογένεια της Κρήτης.

Οι Βλάντηδες, λοιπόν, όταν πρωτοέφτασαν στο νησί κατοίκησαν στην περιοχή Λαχνός, στον όρμο των Μυρτιδίων.

Λόγω της δυτικής τοποθεσίας, ωστόσο, της περιοχής και των συχνών επιδρομών των πειρατών, κατά τον 17ο αιώνα η οικογένεια μετακινήθηκε πιο ψηλά, δημιουργώντας τον οικισμό των Καλοκαιρινών.

Λόγω του φόβου των πειρατών οι Βλάντηδες δημιούργησαν με τέτοιον τρόπο τα σπίτια τους προκειμένου να μοιάζουν με φρούρια.

Έτσι, μέχρι σήμερα κανείς μπορεί να συναντήσει στο χωριό διώροφα σπίτια με ψηλούς εξωτερικούς τοίχους και εσωτερικές αυλές.

Οι δύο όροφοι μεταξύ τους δεν επικοινωνούν εσωτερικά, με την είσοδο στον πρώτο όροφο, όπου συναντάται και η κύρια κατοικία, να πραγματοποιείται μέσω μιας στενής σκάλας. Στο ισόγειο συναντιούνταν κυρίως οι βοηθητικοί χώροι, όπως κουζίνα, πατητήρια, αχυρώνες κ.α.

Πρόκειται για έναν ήσυχο και ήρεμο προορισμό στην ενδοχώρα του νησιού, που αξίζει κανείς να επισκεφτεί και να γνωρίσει από κοντά.

Μυλοπόταμος: Ένας χώρος μαγικός σε κοντινή απόσταση από τις Καλοκαιρινές

Ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία του νησιού, λοιπόν, και το ονειρικό τοπίο στο χωριό Μυλοπόταμος, σε απόσταση 10 λεπτών από τις Καλοκαιρινές, με το ανατριχιαστικό όνομα και την «μαύρη» ιστορία, που μένει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη όποιου βρεθεί εδώ, έστω και για μία φορά.

Καταρράκτες ύψους 20 μέτρων με λαμπερά νερά που πέφτουν ερμητικά και σχηματίζουν μια φυσική λίμνη βάθους περίπου 3 μέτρων ανάμεσα σε θεόρατα πλατάνια, η οποία για τους πιο τολμηρούς καθώς τα νερά της είναι αρκετά κρύα, αποτελεί ιδανική επιλογή και για δροσιστικά μακροβούτια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.