Καραγκιόζης: Ο «γαλάζιος παράδεισος» που βρίσκεται στην «καρδιά» της Βουλιαγμένης (βίντεο)

Πώς μπορεί κάποιος να φτάσει ως εκεί

Καραγκιόζης: Ο «γαλάζιος παράδεισος» που βρίσκεται στην «καρδιά» της Βουλιαγμένης (βίντεο)

Οι παραλίες της Αττικής είναι πολλές, άλλες μας είναι γνωστές και άλλες όχι.

Στη δεύτερη κατηγορία σίγουρα ανήκει ο… «Καραγκιόζης».

Ο «γαλάζιος παράδεισος» που βρίσκεται στην «καρδιά» της Βουλιαγμένης και ουσιαστικά αποτελεί μέρος της παραγκούπολης, η οποία καταλαμβάνει ένα κομμάτι ανυπολόγιστης εμπορικής αξίας γης.

Η συνοικία είναι σε ελάχιστους γνωστή και ως «Παράγκες» και σίγουρα αξίζει να την επισκεφθεί κανείς μιας και η πρόσβαση είναι ελεύθερη.

Οι παράγκες της της Αθηναϊκής Ριβιέρας κρύβουν από πίσω τους μεγάλη ιστορία, καθώς είναι ένας εγκαταλελειμμένος παραθεριστικός οικισμός.

Πώς μπορεί κάποιος να φτάσει ως εκεί

Φτάνοντας κανείς στις παράγκες της Βουλιαγμένης βλέπει μια παλιά πινακίδα με την επιγραφή «Αρχιεπισκοπή Αθηνών – Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης».

Ένας δρόμος που έχει στρωθεί με άσφαλτο οδηγεί σε μια πευκόφυτη έκταση που «επιβιώνουν» περίπου 35 ξύλινα σπίτια.

Κάποια είναι σε καλύτερη κατάσταση, ενώ σε άλλα η στέγη έχει καταρρεύσει. Όσο ακολουθεί ο επισκέπτης τον δρόμο φτάνει στα πιο προνομιούχα. Σε αυτά που έχουν θέα και πρόσβαση στη θάλασσα. Είτε στην αμμώδη παραλία είτε στα βραχάκια που είναι ιδανικά για βουτιές.

Κατά καιρούς πολλοί έχουν περάσει από εκεί.

Από τους μόνιμους ενοίκους όσο λειτουργούσαν σε αυτούς που τα έμαθαν ως παράγκες. Ακόμα και έτσι είναι αξιοθέατα.

Άλλοι πηγαίνουν για να απολαύσουν το ηλιοβασίλεμα και άλλοι για να κάτσουν με την παρέα τους να συζητήσουν μακριά από τη φασαρία της πόλης.

Οι «παράγκες της Βουλιαγμένης» λειτούργησαν από το 1944 μέχρι τις αρχές του 2000. Έβγαιναν σε πλειστηριασμό για εκμίσθωση ως εξοχικές κατοικίες…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εδώ και 20 χρόνια ακούστηκαν διάφορα σχέδια της Αρχιεπισκοπής για αξιοποίηση του «φιλέτου» της Βουλιαγμένης, τα οποία όμως ναυάγησαν και οι ξύλινες παράγκες με τις εκατοντάδες ιστορίες από πίσω τους, βρίσκονται στο έλεος της φθοράς του χρόνου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.