ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κάτεργο: Η παραλία στη Φολέγανδρο που θα σας «μαγέψει» μόλις την αντικρίσετε (φώτο)

Έχει γαλαζοπράσινα νερά, λευκή άμμο και ψιλό βοτσαλάκι και «αγκαλιάζεται» από απόκρημνα και επιβλητικά βράχια

Κάτεργο: Η παραλία στη Φολέγανδρο που θα σας «μαγέψει» μόλις την αντικρίσετε (φώτο)

Η παραλία Κάτεργο στην Φολέγανδρο, είναι μια ακτή που αφήνει τον επισκέπτη με το «στόμα ανοιχτό» τόσο με τα κρυστάλλινα νερά της, όσο και με το βραχώδες τοπίο ολόγυρά της.

Παρόλο, λοιπόν, το σχετικά παραπλανητικό της όνομα, η παραλία καταφέρνει να κερδίσει τις εντυπώσεις του κοινού από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Το Κάτεργο, βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού και αρκετοί είναι εκείνοι που το αποκαλούν και ως το «Κλέφτικο» της Φολεγάνδρου, εμπνεόμενοι από το Κλέφτικο της Μήλου, εξαιτίας του πέτρινου περιβάλλοντος ολόγυρα αλλά και της μικρής νησίδας της Παναγίας στην υδάτινη αγκαλιά του Αιγαίου, πολύ κοντά στην ακρογιαλιά.

Η παραλία με τα γαλαζοπράσινα νερά, τη λευκή άμμο και το ψιλό βοτσαλάκι «αγκαλιάζεται» από απόκρημνα και επιβλητικά βράχια που φτάνουν σχεδόν μέχρι τη θάλασσα, προσθέτοντας στο ήδη εντυπωσιακό τοπίο επιπλέον δραματικότητα.

Όποιος την επιλέξει θα πρέπει να έχει στο νου του ότι ο ήλιος την «βλέπει» όλη μέρα, με τη θερμοκρασία να σημειώνει υψηλούς βαθμούς, λόγω κυρίως του βραχώδους τοπίου ολόγυρα της ακτής. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη και ο απαραίτητος εξοπλισμός πρέπει να υπάρχει σίγουρα.

Πώς προσεγγίζεται το Κάτεργο

Για να την προσεγγίσει κανείς παίρνει το καραβάκι από το λιμάνι Καραβοστάση ή μέσω 30λεπτης πεζοπορίας στο ειδικά διαμορφωμένο μονοπάτι που ξεκινάει από το Λιβάδι.

Όποιον τρόπο και να επιλέξει κανείς το σίγουρο είναι ότι η παραλία Κάτεργο με την άκρως επιβλητική της όψη θα του προκαλέσει τόση εντύπωση που σίγουρα θα ξεχάσει ακόμη και το πώς βρέθηκε εδώ!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.