Καθαρά Δευτέρα: Πέντε προορισμοί κοντά στην Αθήνα για αποδράσεις εξπρές

Μόλις μία με δύο ώρες από την Αθήνα

Καθαρά Δευτέρα: Πέντε προορισμοί κοντά στην Αθήνα για αποδράσεις εξπρές

Για εσάς που κανονίζετε εκδρομές την τελευταία στιγμή και δεν έχετε αποφασίσει ακόμα πού θα πάτε, συγκεντρώσαμε 5 προορισμούς σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα (μία έως δύο ώρες το πολύ), που είναι ιδανικοί ακόμη και για μια μονοήμερη εκδρομή σήμερα Καθαρά Δευτέρα.

Κρύα Λιβαδειάς

travelgo.gr

Τι θα λέγατε για μια εξόρμηση σε μια καταπράσινη όαση με τρεχούμενα νερά, μικρούς καταρράκτες και τεράστια αιωνόβια πλατάνια; Κι όμως, αυτό το μέρος δεν βρίσκεται σε κάποιο δάσος, αλλά στην καρδιά της Λιβαδειάς. Οι Πηγές Κρύας, το στολίδι της πόλης της Λιβαδειάς, αποτελεί ιδανικό προορισμό για μια μονοήμερη εκδρομή, μόλις μιάμιση ώρα από την Αθήνα (140 χλμ.). Ο ποταμός της Έρκυνας με τις πηγές του προσδίδει στην πόλη της Λιβαδειάς μια ξεχωριστή φυσική ομορφιά.

Με πυκνή βλάστηση, τρεχούμενα νερά, κανάλια, μικρούς καταρράκτες και πελώρια πλατάνια, η περιοχή της Κρύας είναι ένα μέρος που θα σας μαγέψει. Λιθόστρωτα δρομάκια και πέτρινα τοξωτά γεφυράκια ολοκληρώνουν το ειδυλλιακό σκηνικό. Και στις δύο όχθες του ποταμιού υπάρχουν καφέ και ταβέρνες για να απολαύσετε το φαγητό σας με θέα στις πηγές.

Ρέμα των Μύλων, Ζάχολη Κορινθίας travelgo.gr

Ένα υπέροχο μέρος για μονοήμερη εκδρομή από την Αθήνα, είναι το ορεινό χωριό Ευρωστίνη (ή Ζάχολη) Κορινθίας, το οποίο βρίσκεται σε υψόμετρο 700 μ. και απέχει 70 χλμ. από την Κόρινθο και περίπου 150 χλμ. από την Αθήνα. Το ωραιότερο αξιοθέατο του χωριού είναι το ποτάμι που το διασχίζει, ενώ η μαγεία της φύσης θα σας κάνει να ξεχάσετε τα πάντα.

Εκεί θα συναντήσετε το Ρέμα των Μύλων, μια φυσική ρεματιά με λιμνούλες γεμάτες πέστροφες, καταρράκτες και γεφυράκια. Ένα μέρος ιδανικό για χαλάρωση και για πικ νικ. Η βόλτα σε αυτόν το μικρό παράδεισο μπορεί να συνδυαστεί με μια επίσκεψη στην κοντινή Παναγία των Καταφυγίων ή Καταφυγιώτισσα. Πρόκειται για ένα μικρό εκκλησάκι, σκαρφαλωμένο και σμιλεμένο στον βράχο, με άπλετη θέα που φθάνει μέχρι τον Κορινθιακό κόλπο.

Ελευσίνα travelgo.gr

Σε απόσταση μόλις 20 χλμ. από την Αθήνα, η Ελευσίνα είναι μια πόλη με αξιόλογα μνημεία και μεγάλη ιστορία. Προσιτή αλλά ταυτόχρονα ανεξερεύνητη. Ο εντυπωσιακός αρχαιολογικός χώρος της – ένας από τους σημαντικότερους της Ελλάδας – αποτελεί από μόνος του αφορμή για μια μονοήμερη εκδρομή. Το ιερό της Ελευσίνας υπήρξε ένα από τα σπουδαιότερα λατρευτικά κέντρα του αρχαίου κόσμου.

Αξίζει ωστόσο να ανακαλύψετε και τη σύγχρονη πλευρά αυτής της πόλης, που ανακηρύχθηκε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023. Στον πεζόδρομο της Νικολαΐδου και στους γύρω δρόμους, θα βρείτε ωραία στέκια για φαγητό και για να πιείτε το ουζάκι σας.

Πάχη Μεγάρων travelgo.gr

Κι όμως, μια ανάσα από το κέντρο της Αθήνας υπάρχει ένα όμορφο ψαροχώρι με γεύσεις, εικόνες και αρώματα που θα σας θυμίσουν νησί. Μια μονοήμερη εκδρομή στην Πάχη Μεγάρων είναι ό,τι πρέπει για όσους δεν θέλουν να απομακρυνθούν πολύ από την πόρτα του σπιτιού τους για να αλλάξουν παραστάσεις.

Μόλις 35 λεπτά από την Αθήνα και λίγα χιλιόμετρα έξω από το κέντρο των Μεγάρων, αυτό το γραφικό ψαροχώρι προσφέρει ένα όμορφο νησιωτικό σκηνικό για να χαλάρωσετε, να απολαύσετε φρέσκα ψάρια, απευθείας από τον κόλπο του Σαρωνικού και να πιείτε τον καφέ σας με θέα το λιμάνι με τα παραδοσιακά ψαροκάικα.

Ερμιόνη, Αργολίδα travelgo.gr

Αν έχετε διάθεση για κάτι πιο μακρινό, σε διάστημα δύο περίπου ωρών από την Αθήνα μπορείτε να βρεθείτε σε ένα «νησί» στη στεριά. Ο λόγος για την Ερμιόνη, τη γραφική παραλιακή πόλη της νοτιανατολικής της Αργολίδας, 85 χλμ. νοτιοανατολικά του Ναυπλίου. Χτισμένη αμφιθεατρικά πάνω σε μια μακρόστενη πευκόφυτη χερσόνησο, με το γραφικό λιμάνι της και τα ταβερνάκια με τα νόστιμα θαλασσινά, η Ερμιόνη δίνει την αίσθηση νησιού.

Η θάλασσα που την αγκαλιάζει από δύο πλευρές σχηματίζει στα βόρεια το λιμάνι και στα νότια τα Μανδράκια, γεμάτα ταβερνάκια, καφέ και μπαρ. Ξεκινώντας τη βόλτα σας από το λιμάνι της Ερμιόνης, μέσα σε λίγα λεπτά θα φτάσετε στα πλακόστρωτα σοκάκια με τα παραδοσιακά σπίτια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην άκρη της μικρής χερσονήσου υπάρχει ένα δασάκι, το Μπίστι, όπου μπορείτε να περπατήσετε στη σκιά των πεύκων κατά μήκος των μυκηναϊκών τειχών και των ερειπίων αρχαίων ναών έως τους ορμίσκους. Απέναντι από το λιμάνι, στο λόφο Κρόθι βρίσκεται το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Γερασίμου. Αξίζει να βρεθείτε εκεί την ώρα του ηλιοβασιλέματος για να απολαύσετε μια μαγευτική θέα της πόλης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.