ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κεφαλονιά: Ο ιδανικός προορισμός για τις φετινές καλοκαιρινές διακοπές – Εντυπωσιάζει ταξιδιώτες απ’ όλο τον κόσμο

Συγκαταλέγεται στους κορυφαίους ανερχόμενους προορισμούς

Κεφαλονιά: Ο ιδανικός προορισμός για τις φετινές καλοκαιρινές διακοπές – Εντυπωσιάζει ταξιδιώτες απ’ όλο τον κόσμο

Στους κορυφαίους λοιπόν ανερχόμενους προορισμούς για ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο αυτό το καλοκαίρι για διακοπές συγκαταλέγεται ένα νησί του Ιονίου, η όμορφη Κεφαλονιά, σύμφωνα με τα στοιχεία ζήτησης που παρουσιάζει η ταξιδιωτική πλατφόρμα Trip.com για την ταξιδιωτική περίοδο από την 1η Ιουνίου έως τις 31 Αυγούστου.

Η πλατφόρμα αναφέρει ότι εκτός από την Κεφαλονιά, ξεχωρίζουν η Φουερτεβεντούρα (Κανάρια Νησιά), η Λανθαρότε και το Santander της Ισπανίας.

Η ταξιδιωτική ζήτηση που καταγράφει η πλατφόρμα για το φετινό καλοκαίρι, είναι αυξημένη κατά 170% (!) σε σχέση με το 2022 με τις κρατήσεις να έχουν ξεπεράσει ακόμα και τα προπανδημικά επίπεδα. Μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, οι κρατήσεις για αυτό το καλοκαίρι παρουσιάζουν αύξηση 356% σε ετήσια βάση, με τις ευρωπαϊκές αγορές να καταγράφουν αύξηση 72%.

Από την άλλη, το 44% των ταξιδιωτών από την Ασία προτιμά τα κοντινά ταξίδια και αντίστοιχα το 67% των ταξιδιωτών από την Ευρώπη, καθιστώντας τα έτσι τα πιο δημοφιλή της φετινής σεζόν για την πλατφόρμα. Σε αντίθεση, τα μακρινά ταξίδια των Ευρωπαίων παρουσιάζουν σημαντική μείωση από 48% που ήταν το 2019 στο 13%, ενώ στις προτιμήσεις των Ασιατών παρουσιάζουν μικρή ανάκαμψη, από 22% το 2019 στο 27% φέτος.

Ενδεικτικά, στην Ευρώπη, 9 στους 10 προορισμούς για τους οποίους έχει γίνει κράτηση είναι Ευρωπαϊκές πόλεις, όπως το Λονδίνο, η Βαρκελώνη, η Μαδρίτη και το Παρίσι, με το Μπανγκόγκ να είναι ο μοναδικός προορισμός εκτός Ευρώπης στην κατάταξη.

Oι Ευρωπαίοι αναζητούν ωστόσο ξενοδοχεία και σε προορισμούς της Ασίας και της Μ. Ανατολής, με κορυφαίους το Μπαλί, το Ντουμπάι, τη Μπανγκόγκ, το Χονγκ Κονγκ και το Μαρακές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.