Λέρος: Το «αδικημένο» νησί των Δωδεκανήσων που εξασφαλίζει µια αληθινή και αυθεντική περιπέτεια

Ενδείκνυται για όσους επιθυμούν διαφορετικές εμπειρίες στις διακοπές τους

Λέρος: Το «αδικημένο» νησί των Δωδεκανήσων που εξασφαλίζει µια αληθινή και αυθεντική περιπέτεια

Μιλάμε για ένα πανέμορφο νησί, έναν επίγειο παράδεισο που ενδείκνυται για όσους επιθυµούν διαφορετικές εµπειρίες στις διακοπές τους και ήσυχες, ξεκούραστες µέρες καθώς το νησί εξασφαλίζει µια αληθινή και αυθεντική περιπέτεια. Γι αυτό άλλωστε όσοι ξέρουν από… καλές διακοπές το επιλέγουν.

Μακριά από την «τουριστική» λογική, η Λέρος, το νησί της Άρτεµης, της παρθένας φυσικής οµορφιάς και της αρµονίας μπορεί να μην είναι στη λίστα των περισσότερων όταν σκέφτονται διακοπές αλλά θα έπρεπε να μπει!

Λέρος

Έχοντας αποτινάξει ριζικά από πάνω του το παρελθόν σχετικά µε άσχηµες συνθήκες διαβίωσης των ψυχικά ασθενών που φιλοξενούνταν στο Ίδρυµα του νησιού αλλά και της χρήσης του ως τόπος εξορίας πολιτικών, το νησί της Δωδεκανήσου άλλαξε σελίδα, αν και παραμένει κάπως «αδικηµένο» αφού δεν έχει τη (υψηλή) θέση που θα έπρεπε στις προτιμήσεις των τουριστών.

Λέρος

Για το λόγο αυτό, εμείς εδώ συγκεντρώσαμε κάποιους σημαντικούς λόγους που θα σας πείσουν γιατί η Λέρος πρέπει να γίνει ο επόμενος προορισμός σας!

Καϊκια στο λιμάνι της Λέρου

Γιατί να επισκεφτείτε τη Λέρο

  1. Θεωρείται οικονομικός προορισμός και δε χρειάζεται να δαπανήσετε πολλά χρήματα για να περάσετε καλά.
  2. Από την Αγία Μαρίνα μπορείτε να πάρετε καραβάκια και να βρεθείτε στα νησάκια που υπάρχουν τριγύρω. Θα απολαύσετε όμορφα τοπία και θα πάρετε τον αέρα σας.
  3. Οι λάτρεις των καταδύσεων δε θα ξεκολλούν από το νησί! Έχει ναυάγια αλλά και φυσική ομορφιά που είναι ιδανική για εξερεύνηση.
  4. Αν επισκεφτείτε το νησί τον Δεκαπενταύγουστο, τότε μη ξεχάσετε να είστε παρών στο πανηγύρι που διοργανώνουν οι κάτοικοι.
  5. Επισκεφτείτε το Κλειδί το ψηλότερο σηµείο του νησιού από όπου η θέα είναι εκθαµβωτική!
Οι μύλοι της Λέρου

6. Η Λέρος αποδεικνύει ότι είναι ο κατάλληλο προορισµός για οικογενειακές διακοπές και για στιγµές χαλάρωσης γι αυτό και τα τελευταία χρόνια, επιλέγεται από Έλληνες και ξένους επισκέπτες τους οποίους εντυπωσιάζουν τα γραφικά χωριά αλλά και οι χαλαροί ρυθµοί στα ταβερνάκια µε τους παραδοσιακούς µεζέδες και το φρέσκο ψάρι δίπλα στο κύµα.

Λέρος

7. Μια βόλτα πρέπει σίγουρα να κάνετε στην αρχαιότερη συνοικία και παλιά πρωτεύουσα του νησιού, τον Πλάτανο, που απέχει µόλις 10 λεπτά µε τα πόδια από το λιµάνι και είναι ιδανικό για…εξερεύνηση, καθώς είναι γεµάτο µε µεγάλα παραδοσιακά αρχοντικά και σπίτια, τα οποία περισσότερα από τα οποία τώρα πια είναι ερειπωµένα.

8. Πηγαίνετε στο Κάστρο της Παναγίας που δεσπόζει στο βουνό Απιτίκι πάνω από τον Πλάτανο και χτίστηκε τον 11ο αιώνα. Ακριβώς απέναντι βρίσκεται το Κλειδί το ψηλότερο σηµείο του νησιού από όπου η θέα είναι εκθαµβωτική!

Διαβάστε ακόμα:  4+1 ελληνικά νησιά με εκπληκτικές ομορφιές που δεν είναι τόσο δημοφιλή αλλά θα πρέπει να βάλετε στη λίστα των καλοκαιρινών διακοπών σας!
Ξωκλήσι στη Λέρο

9. Μια επίσκεψη αξίζει και το πολεµικό µουσείο της Λέρου που βρίσκεται στη Μερικιά χτισµένο µέσα σε τούνελ του Β’ Παγκοσµίου πολέµου.

10.Πηγαίνετε µέχρι τον γραφικό, παραδοσιακό οικισµό της Αγ.Μαρίνας, µε τα έντονα νησιωτικά στοιχεία και θέα στην είσοδο ενός µεγάλου κόλπου και φυσικού λιµένα.

Λέρος

11. Επισκεφτείτε το Λακκί, που είναι φυσικό λιµάνι µε άνοιγµα 400µ και µοιάζει µε µεγάλη λίµνη, γι’αυτό και οι Ιταλοί το ονόµασαν Porto Lago (λιµνολίµανο). Ο κόλπος του Λακκιού είναι ένα από τα µεγαλύτερα φυσικά λιµάνια της Μεσογείου και χτίστηκε κατά την διάρκεια της Ιταλικής κατοχής ως πόλη που θα στέγαζε αξιωµατικούς και πολιτικό προσωπικό της παρακείµενης στρατιωτικής βάσης. Σήµερα, πέρα από το ότι είναι το κύριο λιµάνι του νησιού, αποτελεί και το εµπορικό του κέντρο.

Ξωκλήσι μέσα στα βράχια, Λέρος

12. Στην περιοχή της Κόκκαλης βρίσκεται το γραφικότερο εκκλησάκι της Λέρου, ο Άγιος Ισίδωρος. Είναι ένα από τα πιο ρομαντικά τοπία του νησιού, με το ξωκκλήσι χτισμένο σε έναν βράχο, να αναδύεται κυριολεκτικά μέσα από την θάλασσα, ο οποίος συνδέεται με τη ξηρά μέσω ενός πέτρινου μονοπατιού.

Το δειλινό εδώ είναι ένα από τα ωραιότερα που μπορείτε να απολαύσετε. Τα νερά είναι καταγάλανα και κανείς μπορεί είτε να κολυμπήσει, είτε να ψαρέψει από το βράχο. Αποτελεί, το πιο πολυφωτογραφημένο εκκλησάκι του νησιού, που μοιάζει να αναδύεται από ένα βράχο μέσα στη θάλασσα, γι’ αυτό και το προτιμούν πολλοί για γάμους και βαπτίσεις.

Λέρος

11. Οι Παραλίες

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Nα κάνετε μπάνιο στην Αγιά Κιουρά (και να επισκεφθείτε το εκκλησάκι με τις τις τοιχογραφίες που έφτιαξαν οι εξόριστοι), στο Βρωμόλιθο, στη Γούρνα (ρηχή θάλασσα με άμμο), στο Μπλεφούτη, στα κοσμικά Αλιντα, στη Βελανιδιά, στο γραφικό ψαροχώρι Παντέλι και οπωσδήποτε στα Δύο Λισκάρια. Αν έχετε όρεξη για πεζοπορία, η παραλία του Κρυφού θα σας αποζημιώσει.

Λέρος
Λέρος
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.