ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μάνη: Όσα δεν πρέπει να χάσεις στην ιστορική περιοχή της Πελοποννήσου

Ιδανικός προορισμός για εσένα που έχεις ξεκινήσει τα spring breaks!

Μάνη: Όσα δεν πρέπει να χάσεις στην ιστορική περιοχή της Πελοποννήσου

Η Μάνη αποτελεί ιστορική περιοχή της Πελοποννήσου, η οποία ορίζεται από τον αυχένα του Ταΰγετου και καταλήγει στο Ακρωτήριο Ταίναρο. Περιλαμβάνει τις επαρχίες του Γυθείου και Οιτύλου της Λακωνίας και είναι ένας προορισμός που θα σε μαγέψει, όποια εποχή και να τον επισκεφθείς.

Όσες φορές και αν έχεις απολαύσει τη Μάνη, πάντα θα βρίσκει τρόπους να σε εκπλήξει. Γιατί αυτό το μέρος, που δε μοιάζει με κανένα άλλο, διαθέτει τόσες ομορφιές που σε περιμένουν για να τις ανακαλύψεις. Παρακάτω θα δεις τι θα φας, πού να μείνεις και τι δεν πρέπει να χάσεις από τη γραφική Μάνη.

Τι να δεις στη Μάνη

Η καλύτερη επιλογή για να γνωρίσεις καλύτερα τη Μάνη είναι να τη διασχίσεις οδικώς. Θα είναι μία υπέροχη διαδρομή γεμάτη με γραφικές εικόνες, πετρόχτιστα σπίτια και εντυπωσιακές παραλίες. Θα κάνεις βόλτα στα πέτρινα στενάκια της Αρεόπολης, στην πλατεία Αθανάτων και θα απολαύσεις τοπικές παραδοσιακές γεύσεις σε κάποιο από τα ταβερνάκια ή τα εστιατόρια. Για το βράδυ θα χαλαρώσεις σε ένα από τα µπαράκια για ποτά ή cocktails.

Θα δεις από κοντά τα Σπήλαια Διρού, το φυσικό αυτό τοπίο που η ομορφιά του δεν συγκρίνεται. Το σπήλαιο της Βλυχάδας είναι από τα κορυφαία του κόσµου και φτάνει την ηλικία των 2 – 3 εκατομμυρίων χρόνων. Κάθε γωνιά του καλύπτεται με τους εντυπωσιακούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες, ενώ η ξενάγησή γίνεται με βάρκα.

Στη διαδρομή από την ανατολική πλευρά της Αρεόπολης, αξίζει να βάλεις στο πρόγραμμα την επίσκεψη στο εκκλησάκι του Αγίου Κυπριανού. Στη συνέχεια πρέπει να δεις την πετρόκτιστη Βάθεια. Είναι ένα πολύ γνωστό και τουριστικό χωριό και μοιάζει με κινηματογραφικό σκηνικό. Πήγαινε ακόμα και στο Λιμένι, το στολίδι της Μάνης για να θαυμάσεις το Πάλάτι του Πετρόμπεη και τα γραφικά εκκλησάκια.

Για μια απογευματινή βόλτα πλάι στη θάλασσα, ιδανικό είναι το Οίτυλο και συγκεκριμένα ο παραλιακός δρόμος του, όπου θα μπορέσεις να δεις το ηλιοβασίλεμα. Δεν πρέπει να παραλείψεις την επίσκεψη στο Γύθειο, για φαγητό στις ψαροταβέρνες του, για διασκέδαση ακόμα και διαμονή. Τέλος, το ακρωτήριο Ταίναρο, το νοτιότερο άκρο της Ευρώπης, θα σου προσφέρει εξαιρετικές στιγμές για να θαυμάσεις τον επιβλητικό φάρο. Η πρόσβαση μπορεί να σε δυσκολέψει, αλλά η εντυπωσιακή του ατμόσφαιρα θα σε ανταμείψει!

Τι θα φας στη Μάνη

Στη Μάνη τρως σαν θεός, ειδικά αν σου αρέσει το ελαιόλαδο και τα φρέσκα εποχιακά προϊόντα, όπως είναι τα εσπεριδοειδή, οι ντομάτες, οι μελιτζάνες, τα καρπούζια, οι φράουλες και τόσα άλλα. Οι χειροποίητες πίτες, τα μαγειρευτά πιάτα με κρέας, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, οι μαρμελάδες και τα γλυκά του κουταλιού είναι φαγητά και προϊόντα που δε λείπουν από τα μανιάτικα τραπέζια!

Την καλύτερη φήμη έχει η μανιάτικη γαλατόπιτα, ένα γλυκό που σίγουρα θα βρεις σε κάθε γωνιά. Το σύγκλινο και το λουκάνικο της Μάνης είναι επίσης ιδιαίτερα αγαπητά, όπως και η παραδοσιακή γουρουνοπούλα. Για πρωινό μπορείς να βρεις εξαιρετικά πιταράκια, δίπλες και λαλάγγια που φτιάχνονται όλα με ζύμη και επικάλυψη είτε μέλι είτε τυριά ανάλογα τις προτιμήσεις σου.

Αν θελήσεις στην Αρεόπολη να κάνεις μία στάση για μανιάτικες νοστιμιές, μπορείς να περάσεις από το διάσημο οινομαγειρείο του Μπάρµπα Πέτρου. Θα βρεις μαμαδίστικα τοπικά πιάτα με τρομερές γεύσεις, ικανοποιητικές μερίδες και άριστη ποιότητα!

Εννοείται ένα ακόμη μέρος που αξίζει να κάνεις στάση για το φαγητό αλλά και το τοπίο γενικότερα είναι το Λιμάνι. Εκεί, το ταβερνάκι του “Τακη” έχει πάντα φρέσκα ψάρια και πολλές επιλογές σε μαγειρευτά και της ώρας!

Πού να μείνεις στη Μάνη

Μία πολύ καλή επιλογή για διαμονή στη Μάνη είναι το εντυπωσιακό Petra & Fos Boutique Hotel & Spa στο Οίτυλο. Φημίζεται για την υψηλή αισθητική του και διαθέτει 23 δωμάτια και σουίτες. Ιδιαίτερος λόγος γίνεται για το πλουσιοπάροχο πρωινό που προσφέρει και για το σπα που χαρίζει φυσικές θεραπείες ομορφιάς. Μία διανυκτέρευση εκεί κοστίζει γύρω στα 150 ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διαφορετικά, η Αρεόπολη προσφέρεται για διαμονή, σε βίλες, παραδοσιακά αρχοντικά ή ξενοδοχεία, για εξαιρετικές εμπειρίες και ύπνους! Ωραίες επιλογές για να μείνεις θα βρεις και στο Μέζαπο που το τοπίο μοιάζει σαν να βγήκε από παραμύθι, και φυσικά στο Γύθειο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.