Μονοήμερη εκδρομή: Οι 3+1 προορισμοί μια «ανάσα» από το κέντρο της Αθήνας

Δε θα χρειαστεί να κάνεις πολλά χιλιόμετρα ή να ξοδέψεις πολλά χρήματα

Μονοήμερη εκδρομή: Οι 3+1 προορισμοί μια «ανάσα» από το κέντρο της Αθήνας

Ο καιρός πλέον «μυρίζει» καλοκαίρι και οι εκδρομές στην Αττική ή κοντά σε αυτήν, αποτελούν μια ευκαιρία για να ξεσκάσουμε από την καθημερινότητα και να πάρουμε δύναμη να συνεχίσουμε.

Αυτό μπορεί να γίνει ακόμη και με μια μονοήμερη εκδρομή είτε μέσα είτε δίπλα από αυτήν οπότε και δε θα χρειαστεί να κάνεις πολλά χιλιόμετρα ή να ξοδέψεις πολλά χρήματα.

Χρειάζεσαι μια μέρα κενή, αρκετή διάθεση και καλή παρέα. Εμείς θα σου προτείνουμε μερικές ιδέες για μονοήμερη εκδρομή κοντά στην Αθήνα ώστε να διαλέξεις ποιο μέρος προτιμάς και ποιο θα βάλεις στη λίστα σου.

Το σίγουρο είναι ότι αποτελούν all time classic επιλογές που θα κάνεις όλο το χρόνο.

Μαραθώνας

Ο Μαραθώνας αποτελεί την σταθερά καλή επιλογή για μια μονοήμερη. Είναι δίπλα στην Αθήνα αλλά ταυτόχρονα νιώθεις ότι ξεφεύγεις από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Μπορείς να ξεκινήσεις από νωρίς τη μέρα σου στο Μαραθώνα φτάνοντας στην λίμνη και κάνοντας εκεί τη βόλτα σου.

Αν ο καιρός το επιτρέπει και είσαι λάτρης του είδους, μπορείς να πάρεις μαζί του το ποδήλατο και να απολαύσεις τη μέρα πάνω σε δύο ρόδες. Πέρα από τη βόλτα και τον καφέ που θα πιεις αλλά και το καλό φαγητό στο Μαραθώνα, η μονοήμερη σου μπορεί να πάρει και άλλη διάσταση.

Ήξερες ότι εκεί βρίσκεται το ιερό αρχαίων Αιγυπτίων θεών; Ο Μαραθώνας επίσης συνδέεται με την αρχαία πόλη του Ραμνούντα. Αν προτιμάς, λοιπόν, τις μονοήμερες στον Μαραθωνα, τώρα έχεις έναν λόγο παραπάνω.

Σούνιο

Σούνιο για απόλυτη χαλάρωση με θέα τη θάλασσα. Μπορεί στο μυαλό σου να έχεις συνδέσει με το καλοκαίρι αλλά όλες οι εποχές του χρόνου έχουν εκεί τη χάρη τους. Οπότε πάντα αξίζει τον κόπο να κάνεις μια μονοήμερη εκδρομή. Αν επιλέξεις να κάνεις τη μονοήμερη στο Σούνιο, σου έχουμε σίγουρα τις 4 στάσεις που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις.

Ο Ναός του Ποσειδώνα εκπέμπει μιας από τις πιο ιδιαίτερες ενέργειες και αισθήσεις που θα συναντήσεις ποτέ σε αρχαιολογικό χώρο. Οπότε σίγουρα θα σε χαλαρώσει και θα σου αλλάξει τη διάθεση.

Θα κάνεις τη διαδρομή σου κατά μήκος της Αθηναϊκής Ριβιέρας, θα απολαύσεις καλό καφέ ή φαγητό και θα καταλήξεις να χαζεύεις το ηλιοβασίλεμα σε ένα από τα ωραιότερα μέρη της Αττικής. Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο;

Λαύριο

Το Λαύριο είναι ο εναλλακτικός προορισμός για μονοήμερη κοντά στην Αθήνα. Θα αποφύγεις την πολυκοσμία και θα νομίζεις ότι έχεις φύγει εκδρομή σε κάποιο κοντινό νησί. Και μπορεί το Λαύριο να αποτελεί σταθερή αξία για μονοήμερη την Κυριακή, αλλά και τις καθημερινές θα ανακαλύψεις μια άλλη διάσταση.

Κι αυτό γιατί το Λαύριο κινείται στους χαλαρούς αλλά ωραίους ρυθμούς του που θυμίζουν επαρχιακή πόλη, θα αγοράσεις φρέσκο ψάρι και θα βρεις πολλά μαγαζιά ανοιχτά.

Επίσης στην περιοχή βρίσκεται και ο Φάρος Βρυσάκι, ένας ιδιαίτερα εμβληματικός Φάρος της Αττικής. Αν βρεθείς για μια τέτοια μονοήμερη κοντά στην Αθήνα, υπάρχουν στάνταρ πράγματα που δεν πρέπει να χάσεις.

Λουτράκι

Αν τώρα θες μονοήμερη εκδρομή κοντά στην Αθήνα, αλλά όχι στην Αττική τότε ψηφίζουμε Λουτράκι. Είναι ο προορισμός που κάνει το φθινόπωρο να μοιάζει καλοκαίρι και τον χειμώνα πιο… ζεστό και φιλικό. Άρα εκτός από τις καλοκαιρινές αποδράσεις, μπορείς να το επιλέγεις και για τις πιο κρύες μέρες.

Το Λουτράκι είναι μια ώρα απόσταση από την Αθήνα και σε κάνει να ξεγεύγεις τελείως από τη λογική της πόλης. Με μια μονοήμερη στο Λουτράκι έχεις πολλά να δεις και να κάνεις οπότε μια φορά δεν είναι ποτέ αρκετή. Και μπορεί το καλοκαίρι, τις εντυπώσεις να κλέβουν οι παραλίες αλλά υπάρχουν και άλλα σημεία ενδιαφέροντος.

Μπορείς να βρεις μεταξύ άλλων πολύ καλές πεζοπορικές διαδρομές. Αν θες μια ακόμη καλή αφορμή για μια μονοήμερη εκδρομή στο Λουτράκι τότε η Διώρυγα της Κορίνθου είναι μια από αυτές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιλέγεις ποια μονοήμερη κοντά στην Αθήνα σου ταιριάζει και ξεκινάς!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.