ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μύκονος: Η οικονομική πλευρά του νησιού και τι μπορείς να κάνεις για να τη γνωρίσεις

Το νησί κρύβει θησαυρούς και εκπλήξεις που πολλοί δε γνωρίζουν

Μύκονος: Η οικονομική πλευρά του νησιού και τι μπορείς να κάνεις για να τη γνωρίσεις

Η Μύκονος μπορεί να θεωρείται ένα από τα πιο ακριβά νησιά στην Ελλάδα αλλά κρύβει θησαυρούς και εκπλήξεις που πολλοί δε γνωρίζουν.

Το εντυπωσιακό είναι όμως ότι μπορείς να απολαύσεις παροχές και δραστηριότητες οικονομικά, χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία!

Ένας μικρός επίγειος παράδεισος απλώνεται μέσα στα χρώματα του γαλάζιου και του λευκού και σε μαγεύει από το πρώτο λεπτό που θα βρεθείς εκεί. Δε χρειάζεται να κάνεις τρελές σπατάλες για να περάσεις ευχάριστα στη Μύκονο, ενώ η πιο λιτή πλευρά της Μυκόνου θα σε εκπλήξει ευχάριστα. Δε χρειάζεται να στερηθείς κάτι ούτε να περιοριστείς και πίστεψέ μας θα απολαύσεις τη μυκονιάτικη αύρα και με το παραπάνω!

Μπορείς να επισκεφθείς τη Μύκονο off season

Γενικά μπορείς να την επισκεφθείς οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, η καλύτερη εποχή ωστόσο για να επισκεφθείς τη Μύκονο εξαρτάται από το τι ελπίζεις να αποκομίσεις από το ταξίδι σου. Εξάλλου, υπάρχουν και άλλα πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψη σου, όπως τη διαθεσιμότητα των πτήσεων, τις τιμές των καταλυμάτων και την περίοδο αιχμής.

Η Μύκονος off season έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτό που θα βρεις το καλοκαίρι. Καθώς τα καλοκαιρινά πλήθη αρχίζουν να αραιώνουν, τότε είναι που θα πάρεις μια ιδέα για το πώς είναι η νησιωτική ζωή εκεί. Το πραγματικό πλεονέκτημα είναι ότι θα πετύχεις εξαιρετικές προσφορές σε καταλύματα, μεταφορές με πλοίο, πτήσεις και γεύματα σε τοπικά εστιατόρια.

Κάνε μια βόλτα στα ορεινά της Μυκόνου

Η Άνω Μερά είναι ένα από τα παλαιότερα χωριά του νησιού που αξίζει αρκετό από το χρόνο σου για να περπατήσεις και να το εξερευνήσεις, να απολαύσεις την ηρεμία και την ησυχία σου και να δεις τα αξιοθέατα της περιοχής. Το να περπατήσεις εκεί είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις στη Μύκονο για να ξεφύγεις από τα πλήθη και τα υπέρογκα ποσά του κέντρου του νησιού. Εκτός από την Άνω Μερά, υπάρχουν και άλλα πανέμορφα και πιο ήσυχα χωριά όπως ο Καλαφάτης, ο Τούρλος και αρκετά άλλα.

Δοκίμασε να κάνεις τις βουτιές σου σε μία μη οργανωμένη παραλία

Μία υπέροχη παραλία που αξίζει να επισκεφθείς είναι η Κάπαρη που βρίσκεται μόλις 5 χιλιόμετρα μακριά από τη Χώρα. Βρίσκεται σε μια από τις πιο ανεπτυγμένες περιοχές της Μυκόνου, κοντά στον κοσμοπολίτικο Άγιο Ιωάννη στη δυτικότερη ακτή της Μυκόνου. Είναι ιδανική αν ονειρεύεσαι τη μέρα σου με πετσέτα στην άμμο, χαλάρωση υπό τον ήχο του κύματος και βουτιές.

Η Κάπαρη δεν είναι οργανωμένη παραλία κι έτσι είναι ιδανική για να απολαύσεις τη θάλασσα οικονομικά χωρίς το κόστος που θα είχε μία οργανωμένη παραλία. Δε χάνεις καθόλου από την ομορφιά της Μυκόνου, αλλά ίσα ίσα εξοικονομείς χρήματα.

Παραλίες σαν την Κάπαρη είναι και η Λια και η Φτελιά σε ένα κομμάτι τους, ο Άγιος Σώστης, ο Φωκός, η Μυρσίνη και άλλες.

Βρες τα πιο οικονομικά στέκια του νησιού

Μπορεί τα περισσότερα μαγαζιά για φαγητό και ποτό στη Μύκονο να κοστίζουν πολύ παραπάνω απ’όσο έχεις συνηθίσει, όμως όπως σε όλα τα μέρη, θα βρεις και μαγαζιά που δεν ξεπερνούν τον προϋπολογισμό σου. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η γνωστή ταβέρνα της Κικής, στον Άγιο Σώστη. Μοιάζει με δεντρόσπιτο και σχηματίζονται καθημερινά ουρές πριν καν φτάσει 12 η ώρα το μεσημέρι. Θα απολαύσεις παραδοσιακά πιάτα σε εξαιρετικές τιμές, από θαλασσινά μέχρι της ώρας, ενώ το χύμα κρασί της θα σου μείνει αξέχαστο!

Εκτός από αυτή την ταβέρνα, μη χάσεις και την Ταβέρνα του Petran και τις Μπαλωθιές για value for money φαγητό, ενώ κάνε την έρευνά σου ρωτώντας τους ντόπιους για να βρεις τα μαγαζιά που θα έχεις μια ευχάριστη εμπειρία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Γενικά, αυτό που χρειάζεται να θυμάσαι, είναι ότι δεν πρέπει να ανησυχείς για τα χρήματα, όταν υπάρχουν λύσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν να απολαύσεις όμορφα μέρη κάνοντας οικονομικές διακοπές!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.