ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Οι 4 παραλίες της Ελλάδας που θα σας «μαγέψουν» από το πρώτο λεπτό που θα τις επισκεφθείτε (φώτο)

Είναι ιδιαίτερες και «κλέβουν» την καρδιά κάθε επισκέπτη

Οι 4 παραλίες της Ελλάδας που θα σας «μαγέψουν» από το πρώτο λεπτό που θα τις επισκεφθείτε (φώτο)

Η χώρα μας, αδιαμφισβήτητα έχει τις πιο όμορφες και μοναδικές παραλίες οι οποίες θα σας «μαγέψουν» από το πρώτο λεπτό που θα τις επισκεφθείτε.

Ας σταθούμε, λοιπόν, σε τέσσερις από αυτές που είναι ιδιαίτερες και «κλέβουν» την καρδιά κάθε επισκέπτη.

Μαύρα Βόλια – Χίος

Βαθιά ανάσα, λοιπόν, και βουτιά – έστω και νοερά – για αρχή από τα Μαύρα Βόλια στη Χίο. Η παραλία Μαύρα Βόλια, γνωστή και ως Μαύρος Ηιαλός, είναι στην ουσία μια κατάμαυρη παραλία με κρυστάλλινα, βαθιά και κυρίως παγωμένα νερά.

Λόγω των μαύρων πετρών, που προήλθαν από την έκρηξη του ηφαιστείου στην αρχαιότητα, η θάλασσα παίρνει και εκείνη ένα σκούρο χρώμα. Τα Μαύρα Βόλια βρίσκονται κοντά στο –πλέον ανενεργό- ηφαίστειο Ψάρωνας στο οποίο χρωστάει τα στρογγυλά, γυαλιστερά, μαύρα βότσαλα της. Μαύρα Βόλια, Χίος, Παραλία

Ξι – Κεφαλονιά

Το Ξι είναι παραλία της Κεφαλονιάς. Βρίσκεται νότια του χωριού Μαντζαβινάτα, περίπου 8 χιλιόμετρα νότια από το Ληξούρι. Σημαντικό χαρακτηριστικό της παραλίας είναι το κόκκινο – κεραμιδί χρώμα της άμμου.

Έχει ρηχά νερά και είναι οργανωμένη παραλία. Μάλιστα, το 1990 κατασκευάστηκε ασφαλτοστρωμένος δρόμος. Από τότε άρχισε η εκμετάλλευση της παραλίας από τον εντατικό τουρισμό. Ξι, Κεφαλονιά, Κεφαλλονιά, Παραλία

Ελαφονήσι – Χανιά

Το Ελαφονήσι βρίσκεται 76 χλµ. νοτιοδυτικά των Χανίων και 5 χλµ. νότια της Μονής Χρυσοσκαλίτισσας, στο νοτιοδυτικότερο άκρο της Κρήτης. Η συγκεκριμένη περιοχή είναι ενταγμένη στις προστατευόμενες περιοχές Natura και αποτελεί καταφύγιο προστασίας φυτών και ζώων.

Μάλιστα, η παραλία έχει απαλή ροζ άμμο και τα νερά είναι ρηχά και κρυστάλλινα, με αποτέλεσμα να την επισκέπτονται τουρίστες από κάθε γωνιά του κόσμου. Ελαφονήσι, Χανιά, Κρήτη, Παραλία

Σαρακήνικο – Μήλος

Το Σαρακήνικο απέχει περίπου 5 χιλιόμετρα από την Πλάκα, πρωτεύουσα της Μήλου. Η παραλία είναι γνωστή για τα – χωρίς βλάστηση – λευκά πετρώματα ηφαιστειακής προέλευσης που την περιβάλλουν.

Η διάβρωση των κυμάτων έχει δημιουργήσει σπήλαια κατά μήκος της ακτής. Οι Σαρακηνοί πειρατές έβρισκαν καταφύγιο σε αυτές τις σπηλιές και από αυτούς πήρε το όνομά της η παραλία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Σαρακήνικο, Μήλος, Παραλία
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.